موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو چه گفتند؟

تهران (پانا) - نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پنجمین روز از بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم به بررسی صلاحیت وزیر نیرو پرداختند.

کد مطلب: ۱۴۹۵۷۹۸
لینک کوتاه کپی شد
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو چه گفتند؟

غلامرضا شریعتی نماینده مردم بهشهر به عنوان موافق برنامه‌های وزیر پیشنهادی نیرو گفت: دو چالش عمده کشور کمبود آب و قطعی برق در بخش‌های مختلف است حل این چالش‌های اساسی نیاز به مدیری لایق، جهادی، متخصص و انقلابی دارد آگاهید که عباس علی‌آبادی در این حوزه مسلط است و از لحاظ علمی هم تجربه کافی برای حل مشکلات این حوزه را دارد.

شریعتی تصریح کرد: وزیر پیشنهادی نیرو تجربه قوی در مدیریت و ساخت پروژه‌های نیروگاهی و اشراف کافی و اعتماد به نفس لازم برای حل مشکلات وزارتخانه را داراست. تجربیات ارزشمند او در بخش فنی و مهندسی و اقتصادی از دیگر امتیازات او است.

نماینده مردم بهشهر اضافه کرد: استفاده از همه ظرفیت‌های قانونی تامین منابع مالی به ویژه موارد مندرج در قوانین برنامه‌های توسعه و قوانین بودجه سنواتی از ویژگی‌های منحصر به علی آبادی است. 

وی افزود: وزارت نیرو اکنون نیاز به مدیر جهادی پیگیر با عزم راسخ برای برطرف کردن مشکلات موجود در ناترازی‌های برق و تنش منابع آبی را دارد و رفع این چالش‌ها با مشارکت فراگیر همه قوا، دستگاه‌ها و سایر ذی‌نفعان قابل انجام خواهد بود.

شریعتی با بیان اینکه «توجه ویژه به تامین پایدار آب شرب شهرها و روستاها از جمله یکی دیگر از مهم‌ترین محورهای برنامه‌های علی‌آبادی برای وزارت نیرو است»، گفت: علی آبادی جزو معدود مدیران کشور است که هم در حوزه آب و هم در حوزه برق سابقه فعالیت داشته است و در این امور کاملاً مسلط است.

 عمده تجارب علی آبادی در بخش خصوصی بوده است و در بخش حکمرانی تجربه چندانی ندارد

محسن بگلری، نماینده بانه و سقز در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: کاش آقای علی آبادی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت معرفی می‌شد و من به عنوان موافق ثبت‌نام می‌کردم.

وی افزود: همه ما می‌دانیم وزارت نیرو در زمینه تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی و نیز مدیریت منابع آب و دفع فاضلاب فعالیت می‌کند. نیروگاه‌های برق، آب و سدها تحت مدیریت وزارت نیرو قرار دارد. در سال‌های اخیر که پدیده تغییر اقلیم، کاهش بارش در بسیاری از مناطق وضعیت کشورمان را در زمینه آب و برق با مشکل جدی مواجه کرده است، در این زمینه علاوه بر آب سطحی در رودخانه‌ها که کاهش آن‌ها کاملا مشهود است، آب زیرزمینی در اثر خشکسالی‌های پی در پی و استفاده غیر مجاز دچار بحران‌های جدی‌تر شده است و به تبع آن در زمینه برق نیز مشکل وجود دارد.

بیگلری ادامه‌داد: در چند دوره اخیر مدیریتی وزارت نیرو، مدیریت درستی در این زمینه نداشته‌ایم و مشکلات جدی برای مردم به وجود آمده است. بنابراین انتخاب فردی که در این وزارتخانه قرار می‌گیرد برای کشور حائز اهمیت است و باید فرد اصلحی سکانداران وزارت نیرو شود.

وی اظهار کرد: اکنون رئیس جمهوری، آقای علی آبادی را برای این امر به مجلس معرفی کرده‌ است. من برای شخصیت آقای علی آبادی احترام ویژه قائل هستم. وی در مپنا و وزارت صمت فرد موفقی بوده‌ است. کاش برای همان وزارتخانه معرفی می‌شد. هم تحصیلات رشته مکانیک ایشان با آن وزارتخانه سنخیت داشت و هم تجارب وی.

این نماینده مجلس تاکید کرد: عمده تجارب علی آبادی در بخش خصوصی بوده است و در بخش حکمرانی تجربه چندانی ندارد. کسی باید برای وزارت نیرو معرفی می‌شد که این زمینه تجربیاتی داشت. وی چندین سال قبل مدت در مدت زمان کوتاهی معاون وزیر نیرو بود که آن زمان مشکلات امروزی را نداشتیم. برنامه‌های وی بر اساس همان سال‌های قبل نوشته شده است. 

بیگلری خاطرنشان‌کرد: در این تابستان گرم به طور مرتب قطع برق خانگی را داشتیم. برق کشاورزی در این فصل گرم روزی پنج تا ۶ ساعت قطع بوده است. با این شرایط آیا ما انتظار جهش تولید را می‌توانیم از کشاورزان داشته باشیم؟ ۴۰ درصد روستاهای ما شبکه آبرسانی خانگی ندارند. روستاهایی که تحت پوشش هستند نیز بیش از نیمی از آنها لوله کشی بسیار قدیمی دارد.

وی افزود: به خدا قسم کار وزیر نیرو کار سختی است، چرا که اکثر روستاهای ما مشکل جدی آب شرب دارد و روز به روز وضعیت بدتر می‌شود. با ما نمایندگان تماس می‌گیرند و می‌گویند ما روزی یک ساعت آب داریم. آن روستاییان زحمتکش ۲۳ ساعت در شبانه روز آب ندارند.

بیگلری گفت: سدهای زیادی ساخته شده است. از این فرصت استفاده می‌کنم از همه کسانی که در طول تاریخ برای ساخت سدها در کشور زحمت کشیدند تشکر می‌کنم. اما قرار بود روستاهایی تحت شبکه قرار بگیرند که هیچ‌کدام انجام نشده است. قرار بود تصفیه خانه ساخته شود که این اتفاق رخ نداده است. بسیاری از وزاری قبلی گناه کبیره انجام داده‌اند چرا که سد در جایی ساخته شده، اما مدیریت آن در جای دیگری است. آیا اینها ظلم نبوده است؟ برای جبران آن چه برنامه‌ای دارید؟

این نماینده مجلس تصریح کرد: آیا برای برق خورشیدی برنامه‌ای که قابلیت اجرایی داشته باشد، دارید؟ هرچقدر فکر می‌کنم می‌گویم شما بهترین گزینه برای ادامه کار خودتان بودند و وزیر شدن در وزارت نیرو ظلم به خودتان و ۹۰ میلیون ایرانی است. همکاران عزیز برنامه ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی سازه محور است، در حالی که نیاز امروز ما بیشتر به بحث مدیریت اورژانسی نیاز دارد.

وی افزود: شما در برنامه از تحقق منابع مالی چیزی نگفته‌اید، در بخش تامین آب و برق پایدار منابع از کجا تامین می‌شود؟ همگی ما از وضعیت نقدینگی کشور و تحریم ظالمانه خبر داریم اما باید چاره‌ای اندیشیده شود. می‌دانیم که دنیای امروز دنیای فناوری است، در هر لحظه شیوه جدیدی برای تولید برق ابداع می‌شود، بسیاری از کشورها به دنبال استفاده از منابع خورشید برای تولید برق و شیرین‌سازی دریا هستند. مساله ما این است که تا به حال چقدر از این حوزه استفاده شده است؟

بیگلری خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر، بازسازی و نگهداری تاسیسات موجود آب و برق است که در برنامه شما به آن توجه نشده است. در بحث برق نیز مانند آب، بسیاری از روستاهای ما تیرهای چوبی زمان جهاد سازندگی را دارند و هیچ نوسازی رخ نداده است. در حفر چاه‌ها بی عدالتی بیداد می‌کند به‌طوری که بعضی از شهرستان‌ها که در سه دهه قبل اقدام کرده‌اند دارای چاه آب مجاز هستند، اما برخی شهرستان‌ها که در ۲ دهه اخیر اقدام کردند چاه غیرقانونی دارند که باعث نارضایتی شدید کشاورزان شده است.

وی اظهار کرد: خودتان وزیر صنعت هستید و بهتر از من ضرر قطعی برق را می‌دانید. در یک ماه گذشته چند هزار میلیارد تومان به این واسطه ضرر به بنگاه‌های کوچک و بزرگ وارد شده و باعث بالارفتن قیمت‌ها شده است؟ برای این مساله چه برنامه‌ای دارید؟

نماینده بانه و سقز در مجلس شورای اسلامی ادامه‌داد: آیا مدیریت شما اتوبوسی است و دوستان مپنا و وزارت صنعت را به وزارت نیرو می‌آورید، یا بدون توجه به گرایش سیاسی و جنسیت و قومی نگاه شایسته سالاری دارید؟ برای تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی برنامه‌‍‌ای دارید؟ قسمت زیادی از مشکل برق امروز ما مربوط به واحدهای صنعتی در مپنا است. آیا جبران مافات می‌کنید؟ شما چهره علمی، نخبه و خوب دوره شهید رئیسی هستید، اگر شبانه روز کار کنید موفق خواهید شد.

علی‌آبادی عملکرد فاجعه‌آمیزی در مپنا داشته است

حمیدرضا گودرزی نیز در مخالفت با صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو اظهار کرد: نمایندگان مجلس، ما امروز باید تصمیمات سرنوشت سازی بگیریم و باید در رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دقت کافی داشته باشیم.

وی بیان کرد: یکی از ابرچالش‌های نظام جمهوری اسلامی ایران مشکلات مربوط به حوزه آب و برق است. قطعی گسترده آب و برق، تعطیلات ادارات و ناترازی انرژی خسارات جبران ناپذیری را بر اقتصاد و صنعت کشور وارد کرده و از سوی دیگر منجر به افزایش نارضایتی‌های عمومی شده است.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علی آبادی در شرایطی برای تصدی وزارت نیرو به مجلس معرفی شده که همگان به خوبی می‌دانند که سوابق اجرایی و عملکرد مدیریتی وی در گذشته چه لطمات جبران ناپذیری را به حوزه آب، برق و صنعت کشور زده و گزینه‌ای برای تصدی وزارت نیرو معرفی شده که در گذشته هیچ دستاوردی نداشته است.

گودرزی اظهار کرد: در صورتی که علی آبادی وزیر نیرو شود نه تنها به منافع ملی آسیب می‌زند بلکه ما را از رسیدن به اهداف برنامه توسعه دور می‌کند. مگر ما مشکلات خودروسازی را فراموش کرده‌ایم و علی آبادی با وزارت صمت چه کرد که می‌خواهیم وزارت نیرو را به وی بسپاریم.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: علی آبادی عملکرد فاجعه باری در مپنا داشت و یک نمونه از شاهکارهای مدیریتی وی در سال ۹۵ بود. در آن مقطع دولت وقت برای حل مشکل برق می‌خواست قراردادی مبنی بر ساخت ۷ نیروگاه ترکیبی منعقد کند که علی آبادی جلوی آن قرارداد بزرگ را گرفت و اگر آن قرارداد اجرایی می‌شود امروز تا این حد مشکل آب و برق نداشتیم.

وی ادامه داد: حوزه انتخابیه بنده مشکلات عدیده ای در این زمینه دارد و آقای علی آبادی آیا شما می‌دانید که قمرود با زادگاه من چه کرده است؟ می‌دانید که نداشتن آب شرب پایدار به چه معناست؟ عدم انجام تعهدات وزارت نیرو خسارت‌های جبران ناپذیری را در حوزه انتخابیه بنده ایجاد کرده است.

گودرزی با بیان اینکه ما دیگر فرصت تکرار اشتباه نداریم، گفت: ما در کشوری خشک و نیمه خشک زندگی می‌کنیم و در این شرایط وزیر نیرو باید فردی اصلح باشد تا بتواند مشکلات این حوزه را مرتفع کند. عمده تجارب علی آبادی در بخش خصوصی بوده و وی گزینه مناسبی برای وزارت نیرو نیست.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از سوی دیگر عمده برنامه علی آبادی سازه محور است به این معنا که وی بیشتر به دنبال ساخت سد و انتقال آب از مناطق پرآب کشور به مناطق کم آب است که این موضوع مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است. وی برنامه‌ای برای رفع مشکلات آب و برق ندارد و فردی باید تصدی وزارت نیرو را برعهده داشته باشد و حوزه آب و برق را مدیریت کند تا کشور دیگر دچار تنش آبی و قطعی برق نشود که علی آبادی این ویژگی را ندارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار