موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی چه گفتند؟

تهران (پانا) - نمایندگان مجلس شورای اسلامی در چهارمین روز از بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم به بررسی صلاحیت وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداختند.

کد مطلب: ۱۴۹۵۶۹۲
لینک کوتاه کپی شد
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی چه گفتند؟

حجت‌الاسلام اسماعیل سیاوشی، نماینده مردم چادگان، فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با صلاحیت و برنامه های وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: نمایندگان بزرگوار خداوند می فرماید بر شما واجب است که تحقیق و بررسی کنید، صلاحیت و اهلیت افراد را احراز کنید و بعدا امانت را به او بسپارید، نمایندگان بزرگوار ما می خواهیم امانتی به نام مدیریت جامعه اسلامی که حاصل خون شهداست را به فردی به عنوان وزیر بسپاریم، یکی از راه هایی که می تواند صلاحیت افراد را مشخص کند طبق نامه ۴۷ مولای متقیان که می فرماید اوصیکم بتقوی الله، نظم و برنامه در زندگی است.

نماینده مردم چادگان، فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر کسی برنامه و طرح نداشته باشد و طرح و برنامه او در یک زمان و در بازه زمانی مشخصی طبق هدف حرکت نکند قطعا موفق نخواهد شد. بحث اهداف بالادستی، قانون اساسی و سند چشم انداز بیست ساله اهداف و راهکارهای راهبردی هستند نه عملیاتی، وزیر باید برنامه و طرح داشته باشد تا به هدف برسد؛ از وزیر گردشگری تحقیق و بررسی کردم و سوال کردم چه طرحی برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار عشایر دارید با ۳۰ میلیون دام که ظرفیتی برای صنایع دستی و زندگی آنها محسوب می شود و او جوابی نداشت.

وی تصریح کرد: از سیدرضا صالحی پرسیدم برای برف به عنوان طلای سفید که می‌تواند باعث ایجاد پیست اسکی و لژهای خانوادگی شده و بهترین درآمد صنعت گردشگری باشد چه راهکاری دارید، او هیچ جوابی نداشت.

سیاوشی بیان کرد: برای اصفهان عزیر و زیبا به عنوان پایتخت فرهنگ جهان اسلام که به خاطر خشک شدن رودخانه زاینده رود در حال تبدیل شدن به یک پایگاه آلوده و غیر قابل سکونت می شود و تمام ظرفیت های صنایع دستی و گردشگری در آن در حال نابودی است چه راهکاری دارید، او جوابی نداشت.

وی گفت: به عنوان یک منطقه گردشگری در چادگان در ۱۵۰ کیلومتری غرب مرکز استان اصفهان در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ هکتار دو هزار ویلای آن چنانی که در سال ۷۰۰ هزار لیتر آب برای مصرف آنها صرف می شود و یک دهکده گردشگری که در اختیار خواص فقط برای خوش‌گذرانی و عیش و نوش است، چه راهکاری دارید، او جوابی نداشت.

نماینده مردم چادگان، فریدن و فریدونشهر در مجلس خاطرنشان کرد: مردم چادگان حتی در مدیریت و مسئولیت این دهکده گردشگری هیچ منفعتی ندارند و حتی مسئولان محلی هم در هیات امنای آنجا حق حضور ندارند و  امکانات گردشگری فقط در اختیار یک عده خاص غیربومی است، وقتی قصد دریافت مجوز برای صنعت و غیره داریم می گویند دارای مجوز گردشگری است و اینجا حق مجوز مورد دیگری ندارید. 

وی افزود: مخالفت با وزیر گردشگری مخالفت با دولت وفاق ملی نیست، بیان غم و غصه و رنج مردمی است که در منطقه شاهد هستند عده ای می آیند برای خوش‌گذارنی و به آنها می گویند طبق آمایش سرزمینی مجوز دیگری نمی دهیم، اما مردم ما به خاطر بی مهری و قطع برق در ۶ ساعت روزانه و نصف شدن حق آب برای کشاورزی در آتش خشم مسئولان اصفهان قرار دارند.  

سیاوشی گفت: ما نماینده مردم شاهد بی عدالتی و رنج هستیم، این رنج ها را در بخش گردشگری کسی می تواند رفع کند که روحیه جهادی و انقلابی داشته شد و هیچ ارتباطی با فتنه انگیزان و فتنه گران نداشته باشد.

علی خضریان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با صلاحیت سیدرضا صالحی‌امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اظهار داشت: به این دلیل که صالحی امیری  از نظر تخصص حتی یک ساعت هم سابقه فعالیت در حوزه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی را ندارد، با وزارت او مخالفیم. 

وی افزود: زمانی که صالحی امیری در کمیسیون‌ها می‌آمد و از او سوال می‌پرسیدیم، او پاسخ ها را به معاونین فعلی وزارت میراث فرهنگی ارجاع می‌داد تا آنها صحبت کنند یعنی اینکه برنامه تحولی در کار نیست، باید سوال کرد در همفکران دولت محترم و بدنه کارشناسی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی یک نفر هم نبود تا در این وزارتخانه قرار بگیرد؟

نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: صالحی امیری در آن کار گروهی که انتخاب می کردند هم در چند وزارتخانه نفر اول معرفی شد که می گفتند در همه حوزه ها هم صاحب سبک و نظر است. 

خضریان با بیان اینکه صالحی امیری فعالیت‌هایی در فتنه سال ۸۸ داشته است، گفت: او خیلی جاها گفته «من نگفتم در انتخابات 88 تقلب شده» اما یک جمله از نامه این است «اگر بنا بوده از اول یک نفر از صندوق رای بیرون بیاید پس چرا مردم را به تمسخر می‌گیرند چرا این همه هزینه به نظام تحمیل می‌کنند؟»او به عنوان کسی که در وزارت اطلاعات این کشور بوده و سابقه امنیتی دارد متاسفانه چنین کاری را انجام داده است.

روح الله نجابت نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی گفت: در کمیسیون امنیت ملی از او سوال کردیم و در مقابل سوالات تخصصی پرسیده شده هیج جوابی نداشتند؛ کار ما سوالات تخصصی است، می خواهیم بدانیم آنچه رهبری فرمودند کسی که قرار است سکاندار گردشگری شود چه چیزی در چنته دارد و چه برنامه ای دارید. او نباید نمایندگان را از پاسخ به دیگر سئوالات تخصصی غافل کند ما انتظار پاسخ تخصصی از وزیر پیشنهادی داریم. 

وی بیان کرد: نمایندگان محترم من بنا را بر آنچه اقرار شد از صالحی امیری سئوالات تخصصی پرسیدم، صادقانه پاسخ داد «من کمتر از یک هفته است که وارد این حوزه شده ام و اطلاعی ندارم از معاونان وزارت میراث فرهنگی بپرسید»

نماینده مردم شیراز و زرقان خطاب به صالحی امیری گفت: شما برای عقب‌ماندگی‌ها در سطح تعیین حریم آثار ملی و میراث طبیعی، برای بکارگیری ظرفیت های مردمی جهت مرمت و حفاظت و بهره برداری از میراث فرهنگی، سهم محدود شده سبد سفر خانوارها و افزایش امکانات سفر و دسترس پذیر کردن گردشگری داخلی، برای سفر ارزان و آسان کارکنان دولت که در قانون آمده، چه برنامه ای دارید؟

نجابت بیان کرد: آقای صالحی امیری بخش مهمی از تاسیسات گردشگری که در اختیار مردم نیست و در اختیار دستگاه‌هاست این مساله باید پیگیری شود، برای بکارگیری ظرفیت های کشور برای جلب گردشگران خارجی و در این موارد چه برنامه‌هایی دارید؟

وی گفت: وزیر پیشنهادی در برنامه های مکتوب و نه در پاسخ هایش درباره سوالات تخصصی پاسخ نبود، پرسیدم چطور باید تامین کنندگان مواد اولیه با هنرمندان صنایع دستی مرتبط شوند، پاسخی ندادید، پرسیدم در مورد بیمه شاغلان صنایع دستی چه کاری انجام خواهید داد، پاسخی نداد.

میراث فرهنگی و باستانی ما چند دهه مورد هجوم سارقان و حفاران قرار گرفته است

جهانبخش قلاوند در موافقت با کلیات برنامه وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جناب آقای صالحی امیری شما نامزد میراث‌داری از فلات فرهنگی ایران با بسی فراتر از ایران کنونی هستید، فلات پیچیده، شگفت‌انگیز، تاریخی، به عنوان مفصل و لولای تمدن‌های باستانی، هزاران سال پیش تحول در آموزش و کشاورزی ، علوم و فنون در این سرزمین شکل گرفته و نهال فرهنگ و تمدن جهان از این خاک برخاسته است. فرهنگ و آیین و دین مردم همواره الهام بخش، پویا و پیشرو بوده است. شما متولی این ساختار بزرگ هستید و حتماً شنیده‌اید که این شعر فارسی را که بر سر در دیوارها و نهادهای بین‌المللی هک شده است مبنی بر اینکه« شکّرشکن شونـد همه طوطیان هـنـد/ زین قند پارسی که به بنگاله می‌رود» امروز شما متولی این گرز بلند فرهنگی ایران هستید، شما میراث‌دار جهانگیرترین شاعران و نویسندگان  و ادیبان و هنرمندان و مرزداران ایمان و آیین هستید.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: صنعت توریسم و گردشگری در افزایش درآمد ملی و توسعه اشتغال اثرات گسترده‌ای دارد. از ظرفیت‌های توریسم در حوزه‌های فرهنگی، مذهبی، زیارتی، سیاحتی، ورزشی، گردشگری سلامت، کشاورزی و طبیعی استفاده نمی‌شود. میراث فرهنگی و باستانی ما چند دهه مورد هجوم سارقان و حفاران قرار گرفته است و اینها مسئولیت دارد. در و دیوارها شهرها و روستاها، طبیعت، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها و حتی مزارع ما مزیت‌های فرهنگی و گردشگری بسیاری دارد و باید سهم خود را در اقتصاد ملی ایفا کنند.

وی افزود: من همینقدر بگویم و اطلاع موثق دارم در سال‌هایی که ایشان در خوزستان مسئولیت داشتند و به عنوان فردی که در عرصه‌های مختلف مسئولیت داشتند، دفاع از مرزها و امنیت ما و استانی که تمام ابعاد آن امنیتی است را انجام داده و به یقین کار کمی نبوده است لذا حیف است که ایشان را با این الفاظ و حرف‌ها زیر سوال ببریم.

وی گفت: در دفاع از کلیت دولت باید عرض کنم ما دولت ملی، دولت همدلی، دولت همراهی، دولت عملگرا و باتقوا در پیش داریم و لازم است مجلس همراهی کند. این دفاع از کلیت دولت به معنای آن نیست که وزرای معرفی شده بی‌عیب هستند. هیچ‌کس حتی آنهایی که مدعی هستند بی‌عیب و نقص نیستند. باید وضعیت کشور و شرایط داخلی و بیرونی را در نظر گرفت و شرایطی که مردم با امید به اینکه تحولی در عرصه عمل و اقتصاد رخ خواهد داد به صحنه آمده و حمایت کردند لذا ما و مجلس باید پاسخ درخور و شایسته‌ای داشته باشیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار