رفع مشکلات کشور در گرو تعامل و وحدت مجلس و دولت
تهران (پانا) - طبق قانون و براساس ماده ۲۰۲ آییننامه داخلی مجلس، رئیسجمهور بعد از مراسم تحلیف ۲ هفته فرصت دارد تا هیأت وزیران خود را به مجلس معرفی کند. در همین راستا نیز این روزها گمانهزنیهایی درباره اعضای کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان شدت گرفته است و در فضای مجازی شاهد انتشار لیستهای متعدد وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم هستیم.
رهبر انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تعیین هر چه زودتر کابینه پس از انجام امور لازم را مفید و ضروری خواندند و گفتند: در این زمینه هم نمایندگان مجلس و هم رئیسجمهور منتخب و محترم، مسئولیتهای سنگینی دارند. کسی را باید میداندار کرد که امین، صادق، متدیّن و از بن دندان معتقد به جمهوری اسلامی باشد.
همچنین مقام معظم رهبری بر تعامل و وحدت دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم اشاره و تاکید کردند که ارکان مختلف نظام باید یک مجموعه واحد را شکل دهند که تحقق این هدف، نیازمند تعامل و همکاری و حتی گاهی اغماض و چشمپوشی است.
نمایندگان مجلس نیز در گفتوگوهای بسیاری بر اجرای تاکیدات رهبری را حائز اهمیت خواندند و اعلام کردند که مجلس دوازدهم اراده جدی برای همکاری با دولت چهاردهم دارد.
در ذیل گفتوگوهای خبرنگاران پانا با برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره همکاری دولت و مجلس را میخوانیم.
مهدی اسماعیلی، نماینده مردم میانه بر معرفی سریع وزرای پیشنهادی تاکید کرد و گفت: «همه باید دست به دست یکدیگر دهند تا کار مملکت معطل نماند. یکی از مشکلاتی که امروز وجود دارد این است که برخی مسئولان فعلی خود را در آستانه تغییر میدانند در صورتیکه نباید دست از کار بشکند. ما شرعاً و قانوناً ماموریت داریم و مسئولیت بر گردنمان است؛ بنابراین تا آخرین لحظهای که مسئولی در ماموریت قرار دارد، باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.»
وی به استفاده از ظرفیت جوانان تاکید کرد و گفت: «استفاده از ظرفیت جوانان میتواند گرهگشا باشد. ما در موضوع فناوریها، نانو و سلولهای بنیادین و هوافضا از ظرفیت جوانان استفاده کردیم. در کابینه نیز جوانان باید تعریف شوند اما نباید نادیده گرفت که برخی مسئولیتها اقتضا میکند که تجربه کاری نیز وجود داشته باشد. وزارتخانه و هیات دولت نیاز به تجربه و سوابق کاری دارد. به نظر میرسد که ترکیب جوانگرایی و تجربه باید مدنظر دولت چهاردهم قرار گیرد؛ توان جسمی به همراه تجربه به کابینه نشاط خواهد داد.»
یکی از برنامههای اصلی دولت باید اجرای برنامه هفتم توسعه باشد
رمضانعلی سنگدوینی، نماینده مردم اققلا و گرگان نیز درخصوص تعامل مجلس دوازدهم با دولت چهاردهم به پانا گفت: «وزرای پیشنهادی باید افراد توانمند، مردمی و خبره باشند تا مسیر کار را بدانند و خدمترسانی به مردم را سرلوحه کار خود قرار دهند. حل مشکلات مردم و رفع مساله اقتصاد و معیشت مردم باید برای این عزیزان حائز اهمیت باشد. دیدگاه من این است که حتما باید تعادل حفظ شود و دید دولت فراجناحی باشد.»
وی ادامه داد: «یکی از برنامههای اصلی دولت باید اجرای برنامه هفتم توسعه باشد. از آنجا که شخص آقای پزشکیان عضو کمیسیون تلفیق بود، بر این قانون مسلط است. برنامه هفتم از سیاستهای کلی رهبر انقلاب نشات گرفته است و میتواند الگویی برای اجرا باشد تا ما بتوانیم به نحو احسن آن اجرا کنیم.»
افراد منتخب باید متدین، پاکدست و متشرع و افراد کارآمدی باشند و نگاه حزبی نداشته باشند
محمد صالح جوکار، نماینده مردم یزد نیز اظهار کرد: «افراد منتخب باید متدین، پاکدست و متشرع و افراد کارآمدی باشند و نگاه حزبی نداشته باشند. مبنای کار مجلس دوازدهم، همکاری با دولت و رئیسجمهور منتخب است و قطعاً طبق تاکیدات رهبر انقلاب عمل خواهیم کرد.»
مجلس برای همکاری با دولت و تسریع در روند انتخاب کابینه آمادگی جدی دارد
عباس مقتدایی، نماینده مردم اصفهان با بیان اینکه مجلس برای همکاری با دولت و تسریع در روند انتخاب کابینه آمادگی جدی دارد و در حال رایزنیهایی مقدماتی است، گفت: «بسته به اینکه آیا رئیسجمهور منتخب قصد دارد از فرصت قانونی خود بهصورت حداکثری استفاده کند یا در حداقل زمان ممکن، نسبت به معرفی افراد اقدام کند، مجلس شورای اسلامی این آمادگی را دارد تا در بازهای که بیشترین کمک را به آقای رئیسجمهور داشته باشد، کار رسیدگی به رأی اعتماد و استماع دیدگاههای وزرا را به نتیجه برساند.»
اگر دولت نگاه ملی داشته باشد، شاهد پیشرفت خواهیم بود
موسی غضنفرآبادی، نماینده مردم بم نیز بیان کرد: «شعاری که دولت اکنون میدهد، این است که فراجناحی عمل کند. مقام معظم رهبری نیز فرمودند باید نگاه ملی داشته باشیم؛ اگر این موضوع رعایت شود، پیشرفت خواهیم داشت. نیروهای خوبی در همه عرصهها وجود دارد که باید از ظرفیت آنها استفاده شود. گاهی اوقات نگاه جناحی انسان را نسبت به نیروهای متخصص نابینا میکند و این موضوع به کشور آسیب میزند.»
وی اضافه کرد: «آقای رئیسجمهور شعارشان را دادند و ما هم امیدوار هستیم که بهصورت فراجناحی عمل کنند. دولت آقای رئیسی موضوع فراجناحی عمل کردن را رعایت کردند. ما امیدوار هستیم بیشتر از دولت سیزدهم شاهد فراجناحی عمل کردن دولت باشیم.»
مردم از اصلاحطلب و اصولگرا عبور کردهاند؛ نباید با نگاه جناحی کشور را معطل کرد
محمدمهدی فروردین، نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و کارزین با تاکید بر همدلی و وحدت دولت و مجلس، اظهار کرد: «با توجه به شعار انتخاباتی رئیسجمهور و توصیههای رهبر انقلاب، دولت چهاردهم دولتی مستقل خواهد بود. رئیسجمهور منتخب نیز تاکید کردند که متعلق به هیچ جناحی نیست و شایستهسالاری در دستور کار است.»
وی خاطرنشان کرد: «مردم از اصلاحطلب و اصولگرا عبور کردهاند؛ مجلس شورای اسلامی نیز چکیده نظرات مردم است و باید این نگاه را تغییر دهد تا با نگاه جناحی به مشکلات جامعه، خدای ناکرده کشور را معطل نکنیم و برای دعواهای شخصی، سهمخواهی نکنیم. من پیشبینی میکنم چنین رویهای در مجلس نخواهد بود.»
دولت و مجلس باید دست به دست یکدیگر دهند
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، نماینده مردم تبریز، مهمترین دغدغه امروز مردم را مسائل اقتصادی و معیشتی دانست و گفت: «شاکله دولت و مجلس باید دست به دست یکدیگر دهند تا طرحهای فوریتی و زیرساختی به نتیجه برسد. پایه اصلی انقلاب نیز حمایت از نیازمندان بود بر این اساس برنامهریزی دانشبنیان جهش تولید و مشارکت واقعی مردم محور، عدالت برای پیشرفت کشور ضروری است.»
وی خاطرنشان کرد: «مجلس و دولت با تعامل یکدیگر میتوانند تمامی مشکلات را حل کنند. دکتر پزشکیان رویکرد خوبی گرفته و دولت وفاق ملی را مطرح کردهاند و استفاده از افراد شایسته را مبنای کار خود قرار داده و از جریانهای مختلف بهرهبرداری خواهد کرد. ضروری است با یک هماهنگی و تعامل دولت سریعا مستقر شود.»
عمدهترین مشکلات مردم موضوعات معیشتی و قدرت خرید است
سید علی یزدیخواه، نماینده مردم تهران درباره عمدهترین مشکلات مردم و اولویت دولت چهاردهم برای حل آنها، گفت: «عمدهترین مشکلات مردم بحثهای معیشتی، قدرت خرید و سفره مردم است. بهنظر میرسد دولت باید در این عرصه تلاش زیادی کند. ما باید در عرصههای مختلف با مثبتتر کردن تراز مالی کشور و توسعه صادرات باعث رونق تولید و اشتغال شویم و این کارها را دنبال کنیم.»
وی افزود: «در حوزه مسائل فرهنگی و آموزش و پرورش نیز اعتقادمان بر این است که اگر آموزش و پرورش از نظر نظام جذب، گزینش و نگهداشت معلمان، الزامات اداره یک مدرسه از جهت تجهیزات، تربیتی و ورزشی، بهداشتی و آموزشی اصلاح و تامین شود، میتواند آینده را بیمه کند و رو به جلو حرکت کند.»
ریلگذاری صحیح برای دولت باید مدنظر نمایندگان باشد
عباس گلرو، نماینده مردم سمنان نیز اظهار کرد: «در بعد مسائل داخلی و توسعه روابط خارجی و کاهش چالشها نیازمندیم که یک نوع هماهنگی درونی بین دو قوه مقننه و مجریه را داشته باشیم.»
وی افزود: «براساس وظیفهای که مجلس دارد، ریلگذاری صحیح برای دولت باید مدنظر نمایندگان باشد. ما وظیفه خود میدانیم که حداکثر تلاش خود را برای کمک به دولت آقای پزشکیان به کار بگیریم تا یک وفاق ملی شکل گیرد و زمینه برای هماندیشی برای مسائل کلان کشور صورت گیرد و مشکلات مرتفع شود و کشور در مقابله با چالشها گرفتار نزاعهای داخلی نشود.»
وی بیان کرد: «با توجه به اینکه دکتر پزشکیان همکار ما بودند و سالها در مجلس فعالیت داشتند، طبیعتا نگاه همکاری جویانهای خواهند داشت ضمن اینکه نگاه رهبری فصلالخطاب است که تاکید فرمودند مجلس به دولت کمک کند. این تاکیدات رهبری ناشی از نگاه حکیمانه ایشان به کارکردهای مستقل دو قوه است. بنابراین در انجام این دو وظیفه رویکرد و جهتگیری ما جهتگیری همکاری خواهد بود.»
آنچنان که باید شاهد استفاده از ظرفیت زنان نبودهایم
سمیه رفیعی درباره ضرورت حضور بانوان در دولت نیز گفت: «امروز ما در کشور بانوانی را داریم که در حوزههای تخصصی خودشان حرفی برای گفتن دارند. بانوانی که هم از لحاظ مدیریت و هم از لحاظ تخصص سرآمد هستند. اما آنچنان که باید شاهد ظرفیت استفاده از زنان نبودهایم یعنی بهره حضور خانمها کمتر داشتیم. ضمن اینکه تجربه اثبات کرده است که حضور و مدیریت زنان معمولا کم فسادتر است. این خود میتواند یک مورد حائز اهمیت باشد. ضمن اینکه زنان نسبت به کار، نگاه مادرانه دارند.»
وی تاکید کرد: «توصیه جدی من این است که دولت از حضور زنان هم در هیات دولت و هم در سایر پستها و موارد کلیدی وزارتخانهها این بهره را ببرد. امیدوارم که آقای دکتر پزشکیان همان مشی خودشان را جلو ببرند که به کارآمدی، تخصصگرایی و پایبندی به نظام و رهبری بهشدت معتقدند.»
ارسال دیدگاه