قالیباف تهران را به مقصد سنتپترزبورگ ترک کرد
بریکس فرصت خوبی برای توسعه روابط است
تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی به منظور حضور در نشست روسای مجالس بریکس با موضوع «نقش پارلمانها در تقویت چندجانبهگرایی برای توسعه و امنیت جهانی عادلانه»، تهران را به مقصد سنتپترزبورگ ترک کرد.
محمد باقر قالیباف در این سفر علاوه بر شرکت در مجمع عمومی پارلمانی بریکس، دیدارهای دوجانبهای نیز با روسای مجالس حاضر در این مجمع خواهد داشت.
در این سفر سید شمسالدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، سید روحالله موسوی نماینده مردم لردگان و خانمیرزا، شهین جهانگیری نماینده مردم ارومیه و مهدی صفری دیپلمات ایرانی و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، رئیس مجلس شورای اسلامی را همراهی خواهند کرد.
این اولین حضور یک مقام عالی رتبه ایران در مجامع عمومی بریکس پس از عضویت قطعی کشورمان در این سازمان مهم است. پیگیری استفاده از ظرفیتهای بریکس برای مراودات مالی و تجاری از جمله مهم ترین اهداف سفر هیئت عالی پارلمانی ایران به سنتپترزبورگ است.
سازمان بریکس یک گروه بینالمللی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور شامل چین، هند، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی است که به واسطه دارا بودن حدود نیمی از جمعیت جهان و حدود ۴۰ درصد ظرفیت اقتصاد جهانی، منابع انسانی و طبیعی غنی ظرفیت بالایی برای تأثیرگذاری بر اقتصاد جهانی دارند.
در اجلاس سران سازمان بریکس در ژوهانسبورگ، در ابتدای شهریور ۱۴۰۲ عضویت ۵ کشور جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی پذیرفته شد و این کشورها از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی (دی ۱۴۰۲) عضو رسمی این سازمان شدند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امرو پیش از سفر به روسیه به منظور شرکت در مجمع پارلمانی بریکس در سنپترزبورگ در گفتوگوی تلویزیونی تأکید کرد: این سفر فرصتی است که به دعوت آقای «ویاچسلاو والودین» رئیس دومای ملی روسیه و همچنین خانم «والنتینا ماتوینکو» رئیس شورای فدراسیون مجلس فدرال فدراسیون روسیه صورت گرفت تا در دهمین مجمع پارلمانی بریکس حضور پیدا کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با یادآوری اینکه سال گذشته ریاست بریکس برعهده آفریقای جنوبی بود که ایران و ۳ کشور دیگر عضو بریکس شدند افزود: در همین راستا امروز مجموعاً ۹ کشور که از قدرتهای نوظهور جهان هستند، به عضویت بریکس درآمدهاند.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه این سفر اولین حضور رسمی جمهوری اسلامی ایران در بریکس است، عنوان کرد: مجمع پارلمانی بریکس از یک طرف برای تقویت چندجانبه گرایی و از سوی دیگر برای مسائل توسعه محور و امنیت جهانی عادلانه، نشست برگزار خواهند کرد.
قالیباف در ادامه تصریح کرد: به ابتکار روسیه یک نشست دیگری همزمان با این اجلاس با کشورهای آسیای میانه از جمله قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، آذربایجان، ارمنستان، بلاروس و تانزانیا از آفریقا به عنوان رییس IPU برگزار خواهد شد تا موضوع مسائل اقتصادی و مالی در این اجلاس بررسی شود.
رییس قوه مقننه ادامه داد: بریکس در سالی که ریاست آن بر عهده روسیه است بیش از ۲۵۰ نشست کارشناسی در حوزههای مالی، پولی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برگزار خواهد کرد لذا این فرصت خوبی برای جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با کشورهای عضو بریکس است.
وی در ادامه وجود سیستم پولی و بانکی مستقل از سیستمهای بینالمللی تحت عنوان سیستم «پی» را یکی از مهمترین ویژگیهای بریکس دانست که کشورهای عضو می توانند تبادلات مالی و پولی خود را انجام دهند افزود: در کنار این موضوعات قرار است نشست دوجانبهای با آقای والودین داشته باشیم و همچنین نشستهای دوجانبهای با سایر کشورهای حاضر در این نشست خواهیم داشت.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه بریکس، شانگهای و اوراسیا به عنوان سه گروه بزرگ اقتصادی و تجاری هستند، اظهار داشت: هم با روسیه بهعنوان کشوری که با آن روابط راهبردی طولانی مدت داریم و هم با کشورهای عضو اوراسیا، شانگهای و بریکس راهبرد ما سیاست دائمی و همه جانبه است.
رییس نهاد قانونگذاری کشورمان اضافه کرد: همسایگی ما با روسیه در کریدور شمال-جنوب که میتواند باعث شود دهها میلیون تن کالا در سال از این طریق جابجا کنیم، یک فرصت استثنایی برای ما است.
وی افزود: یکی از اهداف ما در این نشست این است که تلاش کنیم تا بسیاری از توافقات را پیگیری کنیم تا به نتیجه برسد.
قالیباف افزود: درکنار این موضوعات به مسائلی در حوزه مبارزه با تروریسم، پولشویی و مناقشات منطقهای خواهیم پرداخت که از موضوعات این نشستها در بریکس است.
رییس قوه مقننه در ادامه نسبت به موفقیت این سفر خصوصاً در حوزههای مالی ابراز امیدواری کرد و افزود: کشورهای عضو بریکس از نظر جمعیتی، جمعیت قابل توجهی در حوزه مصرف و نقش بسیار مهمی در حوزه تولید دارند که ما را از یکجانبهگرایی که کشورهای غربی ایجاد کردهاند دور میکند چنانچه اخیراً دیدید در کنگره آمریکا مصوباتی به تصویب رسید که روسیه، چین و ایران را تحت فشار قرار میدهد لذا این اجلاس میتواند از این فشارها پیشگیری کند و سبب توسعه و ایجاد امنیت جهانی و منطقهای به صورت عادلانه شود.
ارسال دیدگاه