رشد سالانه حوزه صنایع دستی حداقل ۸ درصد تعیین شد
تهران (پانا) - نمایندگان مردم در مجلس به منظور تأمین زنجیره ارزش و بهبود شرایط تولید و عرضه محصولات صنایع دستی و با رعایت ملاحظات بومی، سازگاری با اصالت هویتی، ترویج سبک زندگی ایرانی– اسلامی و رویکرد فناورانه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را مکلف به تدوین «سند جامع مدیریت زنجیره تولید، توزیع، عرضه و صادرات صنایع دستی» کردند.
نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه ۳۰ مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی (۴) ماده ۸۳ این لایحه با ۱۵۲ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس بند الحاقی (۴) ماده ۸۳ لایحه مذکور؛ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مکلف است به منظور تأمین زنجیره ارزش و بهبود شرایط تولید و عرضه محصولات صنایع دستی و با رعایت ملاحظات بومی، سازگاری با اصالت هویتی، ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی و رویکرد فناورانه نسبت به تدوین «سند جامع مدیریت زنجیره تولید، توزیع، عرضه و صادرات صنایع دستی» حداکثر ظرف شش ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون، اقدام و آن را به تصویب هیأت وزیران برساند.
تبصره -۱ سند مذکور باید تضمینکننده رشد سالانه حوزه صنایع دستی به میزان حداقل هشت درصد (%۸) باشد.
تبصره -۲ کلیه دستگاههای دولتی و کلیه دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است، ملزم به رعایت خط مشیها و اولویتهای مبتنی بر نیازسنجی انجام شده در این سند خواهند بود.
در ادامه بررسی ماده ۸۳، عبدالرضا مصری بند الحاقی (۵) و (۶) این ماده را به دلیل داشتن بار مالی غیرقابل طرح خواند.
بند الحاقی (۵) و (۶) این ماده به شرح زیر است؛
بند الحاقی ۵- وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مکلف است در راستای تقویت گردشگری در طول اجرای این قانون سالانه نسبت به پوشش بیمهای هزار و پانصد نفر از راهنمایان تورهای گردشگری خارجی فاقد شغل و پوشش بیمهای با اولویت تحصیلات، تسلط به ظرفیتهای فرهنگی تاریخی و زبانهای خارجی منوط به ارزیابی آزمون وسع و قرار گرفتن دردهکهای اول، دوم، سوم و چهارم ازمحل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستبافت و احیا و بهرهبرداری ازاماکن تاریخی و فرهنگی، اقدام نماید.
بند الحاقی ۶- دولت مکلف است از سال اول اجرای برنامه تمهیدات لازم را جهت عملیات اجرائی طرح توسعه موزه ملی ایران به عمل آورد به نحوی که حداکثر تا پایان سال سوم اجرای برنامه این طرح محقق شود.
ارسال دیدگاه