امیرعبداللهیان:
هدفگذاری حجم تبادل تجاری ایران و ترکیه ۳۰ میلیارد یورو است
تهران (پانا) - وزیر امور خارجه گفت هدفگذاری حجم تبادل تجاری ایران و ترکیه ۳۰ میلیارد یورو است که اکنون در میانه راه هستیم.
حسین امیرعبداللهیان پس از دیدار و گفتوگو با هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: سازوکارهای موجود در بینش دو کشور باید فعال شود؛ از طریق نشستهای تخصصی نسبت به رفع موانع باید اقدامات لازم انجام شود.
وی افزود: معاون بنده سفری به آنکارا داشتند و توافق خوبی صورت گرفت و امروز در دیدار و گفتوگوها توافقات مورد تاکید کامل قرار دادیم. هدفگذاری حجم تبادل تجاری دو کشور ۳۰ میلیارد یورو است که اکنون در میانه راه هستیم.
امیرعبداللهیان بیان کرد: در حوزه حمل و نقل و ترانزیت اتفاق نظر داریم مسیرهای ترانزیت در منطقه مسیرها مکمل بین دو کشور است و مسیرها عامل رقابت نیست بلکه عامل تکمیل همکاریها بین ایران و ترکیه است.
وی گفت: بر توسعه همکاریها در حوزهای علم، فناوری،صنعت ، انرژی، بهداشت، استاد و دانشجو و تبادل تیمهای ورزشی تأکید کردیم. معتقدیم علاوه بر موضوعات دوجانبه متنوع در دستورکار دو کشور باید در موضوعات کنسولی به دلیل تردد فراوان اتباع دو کشور بتوانیم همکاریهای کنسولی نیرومندتری را داشته باشیم.
وزیر خارجه بیان کرد: بعد از گذشت پنج سال فردا نشست کمیته انتقال محکومان به صورت مشترک در آنکارا برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه بر آمادگی برای امضای سند همکاریهای جامع تأکید کردیم، افزود: نسبت به توسعه منطقه آزاد در مرز مشترک و اتصال آن به اوراسیا اقدام خواهیم کرد. از موضوعات مهمی است که به افزایش حجم تبادل تجاری و دستیابی به حجم تبادل تجاری ۳۰ میلیارد دلاری رئیسی و اردوغان خواهد شد.
وی گفت: در خصوص افتتاح گذرگاههای مرزی جدید از سال گذشته با همکاران خود در ترکیه گفتوگو کردیم که علاوه بر بازارچه مرزی ساری سو بازارچههای کوزه دشت، پیراحمد کندی و ... در دستورکار قرار بگیرد. پیشنهاداتی از ترکیه دریافت کردیم که وزارت کشور در دستورکار جدی قرار داده است.
وزیر خارجه افزود: بر مسأله آب و مشکلات کم آبی و حساسیتهای ایجاد شده تأکید کردیم. اتفاق نظر داریم کمیته فنی تشکیل شده از سال گذشته در آینده نزدیک به ایران سفر و دور جدید گفتوگوها برگزار شود. استفاده منصفانه از آب رودخانه ارس با در نظر گرفتن حقآبه عرفی و زیست محیطی از منابع پایین دست ارس به صورت کامل صورت بگیرد.
زمان صلح و همکاری در قفقاز فرارسیده است
وی گفت: درباره مسائل منطقهای گفتوگو کردیم. موضوع اول اینکه در حوزه جهان اسلام دو طرف اقدامات فعالتر برای مقابله با اسلام هراسی و جلوگیری از اهانت به کتب آسمانی و قرآن کریم، تمرکز به موضوع فلسطین و مسأله قدس به عنوان اولویت کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه بود. تأکید کردیم حضور رژیم صهیونیستی در منطقه نتیجهای جز فتنه انگیزی و تفرقه افکنی بین کشورها در منطقه نداشته است.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: زمان عبور از دوره تنش و درگیری به دوره صلح و همکاری در قفقاز رسیده است. با الهام علی اف توافقات خوبی صورت گرفت. از توافقات و گفتوگوهای ارمنستان و آذربایجان حمایت میکنیم و هرگونه تغییر ژئوپلتیک در منطقه و محدود کردن مسیرهای تاریخی ترانزیتی موجود در منطقه را هرگز برنخواهیم تافت.
با تأکید بر حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها معتقدیم باید از مسیر دیپلماسی و گفتوگو نگرانیهای ترکیه و سوریه از موضوعات مرتبط با تروریسم، امنیت مرز و آوارگان به همکاری دو کشور منجر شود. ایران هم در ظرفیت داشتن رابطه دوستانه با دو کشور و هم نشست چهارجانبه به تلاشهای خود برای رفع نگرانی برادران در ترکیه و همچنین در چارچوب احترام به تمامیت ارضی سوریه به تلاشهای سازنده خود ادامه میدهد.
وزیر خارجه بیان کرد: شاهد طرح ایدههای سازنده از سوی فیدان در مورد مرز مشترک و مبارزه با تروریسم و ضرورت بازگشت آوارگان سوری بودم.
وی گفت: درباره وضعیت در اوکراین، افغانستان و فرمتهای سه جانبه در پی عادی شدن روابط ایران و عربستان میتواند شکل بگیرد با فیدان گفتوگو کردیم و دو طرف اتفاق نظر داریم در آینده نسبت به تشکیل نشست سه جانبه ایران، عربستان وترکیه با تمرکز بر همکاریهای اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری اقدام کنیم.
ارسال دیدگاه