رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای خبر داد؛

قابلیت ایران برای صادرات سامانه‌های شبیه‌ساز راکتور

تهران (پانا) - معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه قابلیت صادرات سامانه‌های شبیه‌ساز راکتوربرای ایران وجود دارد، گفت با ساخت شبیه‌سازها در کشور هم متخصصان هسته‌ای شرایط بحران را تجربه می‌کنند و هم می‌توان گام‌های خوبی در آموزش و تربیت نیروی متخصص برداشت.

کد مطلب: ۱۳۸۴۶۲۷
لینک کوتاه کپی شد
قابلیت ایران برای صادرات سامانه‌های شبیه‌ساز راکتور

سیدامیرحسین فقهی در مراسم رونمایی از «شبیه‌ساز آموزشی راکتور اتمی آب سبک تحت فشار» با توان 100 مگاوات حرارتی و 30 مگاوات تولید برق، اظهار کرد: خوشحالیم که مقرر شد در چنین روزهایی که منتهی به عید غدیرخم می شود، کارهای پرافتخار همکاران خود را به نمایش بگذاریم.

وی با بیان اینکه این اتفاق موجب تزریق انرژی به بدنه سازمان انرژی اتمی شده است، افزود: پیشکسوتان ما در این عرصه همیشه آرزو داشتند که سامانه شبیه‌سازی در کشور داشته باشیم که با آن بتوانیم نیروی انسانی مورد نیاز صنعت را آموزش دهیم.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: این صحنه‌ای که امروز می بینیم باعث غرور و افتخار است. دانشمندان ما با تمام تلاش در تحقق اهداف صنعت هسته‌ای کشور گام برمی‌دارند.

فقهی ادامه داد: اکنون یک عده متخصص جوان و شایسته که همگی فارغ‌التحصیل بهترین دانشگاه‌های کشور هستند، توانسته‌اند این شبیه‌ساز و چندین مورد دیگر را ساخته و تحویل دانشگاه‌های کشور بدهند که ‌کار بزرگی محسوب می‌شود و به‌سبب آن اکنون، قابلیت صادرات این سامانه شبیه ساز وجود دارد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به دو قابلیت مهم ساخت و استفاده از شبیه‌سازها گفت: شبیه‌ساز‌ها در درجه نخست به کسانی که توان محاسبه و طراحی دارند و عملا طراح راکتورهای هسته‌ای و نیروگاه‌ها هستند، این اجازه را می‌دهند که نحوه راه‌اندازی آن‌ها را نیز با این دستگاه تجربه کنند.

وی با بیان اینکه بهتر است کسانی که محاسبات و طراحی انجام می‌دهند، خودشان دیدی نسبت به راه‌اندازی این تجهیزات داشته باشند، افزود: خوشبختانه این تجهیزات در کشور به طور کاملا بومی ساخته شده است. هم اکنون این توان وجود دارد که در راستای ابلاغیه رئیس محترم سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تامین نیروی انسانی و متخصص در صنعت هسته‌ای گام برداریم.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: متخصصان هسته‌ای با تجربه کار با این دستگاه در یک فضای مجازی بدون مخاطرات پرتویی و هزینه هنگفت یک نیروگاه، به خوبی می‌توانند شرایط خطر، بحران و استرس حوادث مختلف را تجربه کنند؛ اتفاقی که در یک نیروگاه واقعی این مساله ممکن نیست .

وی ضمن تشکر از حمایت‌های رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و همچنین نیروهای جوان و متخصص در ارایه این خدمت به کشور و سهم داشتن آن‌ها در تربیت نیروی متخصص اظهار کرد: همان طور که گفته شد، یکی از اتفاقات مهم در ساخت این شبیه‌سازها آموزش و تربیت نیروی اپراتور است.

فقهی در پایان گفت: نیروهای اپراتور، انسان‌های خاص و افراد منحصربه فردی هستند. به شکلی که از هزاران نفری که آموزش می‌بینند تنها 10 تا 20 نفر این می‌توانند به این موفقیت دست یابند و در یک نیروگاه واقعی کار کنند و خدمات ارائه دهند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار