قالیباف در نشست خبری مشترک با رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان:
اولویت سیاست خارجی ایران ارتباط با کشورهای همسایه است
کشورهای همسایه افغانستان معتقد به تشکیل دولت ملی فراگیر در این کشور هستند
تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت اولویت سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای اسلامی است.
محمدباقر قالیباف در نشست خبری مشترک با نورالدین جان اسماعیلاُف رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان ضمن خیرمقدم به وی و هیات پارلمانی همراه، اظهار کرد: با توجه به سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران که اولویت خود را توسعه روابط با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای اسلامی بنا نهاده است یکی از محورهای مهمی که در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در بخشهای مختلف میتواند در این راستا باشد ارتباط با کشورهای آسیای مرکزی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حوزه آسیای مرکزی کشور ازبکستان از جهت جمعیت رتبه اول را دارد و زمینه های بسیار خوب همکاری بین دو کشور مخصوصا در حوزه های اقتصادی و توسعه ارتباطات حمل و نقل و ترانزیتی در محورهای شمال به جنوب و شرق و غرب وجود دارد.
قالیباف یادآور شد: در سفر سال گذشته به تاشکند و همچنین سفر رئیس جمهور ایران به ازبکستان زمینههای همکاری بین دو کشور بنا و همچنین مقرر شده در آینده نزدیک میزبان رئیس جمهور ازبکستان باشیم. لذا توسعه ارتباطات با ازبکستان به ویژه در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و گردشگری با توجه به ظرفیتهای ترانزیتی و همچنین اشتراکات فرهنگی می تواند سقف تجارت ما را ارتقا دهد.
وی با اشاره به نقش دو کشور در امنیت منطقه، عنوان کرد: با توجه به موضوعات پدید آمده در افغانستان، کشورهای همسایه برای کمک به کشور افغانستان باید با یکدیگر همکاری داشته باشند و همه کشورهای همسایه معتقدیم که تمام اقوام و گروه ها باید در تشکیل دولت ملی در افغانستان نقش داشته باشند تا امنیت و توسعه در این کشور برقرار شود، این موارد از جمله مهم ترین مباحثی بود که در جلسه یک و نیم ساعته با رئیس مجلس ازبکستان مطرح شد.
وی اظهارامیدواری کرد که این نشستها و جلسات بتواند منجر به توسعه تبادلات اقتصادی و سیاسی و فرهنگی در منطقه شود.
رئیس مجلس اضافه کرد: همکاریهای پارلمانی یکی دیگر از محورهای مذاکره با رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان بود که تاکید شد قراردادها و توافقات بین دو کشور از طریق پارلمان ها دنبال و تصویب شود و دو کشور در نشست ها و مجالس بین المللی از جمله پارلمان اسلامی و پارلمان جهانی مواضع و نگاه مشترک داشته باشند.
ارسال دیدگاه