حضور وزرای کشور، گردشگری و ورزش در کمیسیونهای مجلس
بررسی اعتبارات بودجه دو وزارتخانه ورزش و جوانان و میراث فرهنگی در کمیسیون فرهنگی
تهران (پانا) - وزرای کشور، گردشگری و ورزش برای بررسی بودجه وزارتخانههای متبوع خود در کمیسیونهای امور داخلی و فرهنگی مجلس شورای اسلامی حاضر شدند.
علی حدادی با اشاره به نشست روز سه شنبه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با حضور وزیر کشور، گفت: در فصل بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲در مجلس قرار داریم، از این رو نشستی برای بررسی بودجه وزارت کشور با حضور احمد وحیدی، معاونانش، سازمان های زیرمجموعه از جمله مدیریت بحران و سازمان شهرداری ها برگزار شد.
نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان و نظرآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای افزایش اعتبارات سازمان بهزیستی پیشنهادی از سوی جعفر قادری نماینده شیراز ارائه شد، با توجه به تصادفات، جمعیت مددجویان افزایش می یابد از این رو درخواست افزایش اعتبار برای سازمان بهزیستی ارائه شد همچنین خواهان تعیین بودجه برای خانوادههای دارای دو معلول مطرح شد که باید جزییات آن بررسی و در صورت تصویب در کمیسیون امور داخلی کشور، به کمیسیون تلفیق بودجه ارسال شود.
وی بیان کرد: از سوی وزارت کشور و دستگاههای ذیربط برای انتخابات، مدیریت بحران استانی، اختصاص ردیف بودجه برای مناطقی که به تازگی بخش یا شهر شده اند، افزایش حقوق سازمان ثبت و اسناد، پیشنهاداتی ارائه و مقرر شد که این پیشنهادات به صورت مکتوب ارائه شود تا در کمیسیون تصویب و برای رسیدگی به کمیسیون تلفیق بودجه ارسال شود.
احمد راستینه هفشجانی در توضیح نشست روز سه شنبه کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به همراه معاونین وزارتخانه میهمان کمیسیون بودند که در این جلسه وزیر با ارائه گزارشی از عملکرد یکساله وزارتخانه به جزئیات اعتبارات بودجه وزارت میراث فرهنگی پرداخت.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: در این جلسه به ضرورت رونق گردشگری و حراست از آثار و میراث باستانی کشور در بخشهای مختلف تاکید بسیار شد و همچنین تمرکز بر روی ساماندهی بافتهای تاریخی و قانونی شدن معوض زمین در راستای احیای بافتهای تاریخی سفارش شد، بر همین اساس ضرورت پیش بینی مادی در احکام قانون جهت معوض زمین در قبال اراضی که در بافتهای تاریخی هستند، مورد رسیدگی قرار گرفت.
راستینه یادآور شد: در این نشست وزیر گردشگری پیشنهاداتی در خصوص اصلاح احکام لایحه بودجه وزارتخانه متبوعش ارائه کرد تا مبنای اولویتها و نیازمندیهای صنعت گردشگری به سمت حفاظت و حراست آثار تمدنی وباستانی پیش رود.
وی تصریح کرد: اعضای کمیسیون فرهنگی هم در این نشست پیشنهادات خود را در خصوص اصلاح احکام بودجه و ضرورتهایی که باید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به آن توجه کنند را به صورت جزئی بررسی کردند. همچنین نمایندگان در این جلسه اصلاح تعرفههای آب، برق و گاز در اماکن توریستی را مطرح کردند که میتواند به رونق گردشگری در کشور ختم شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: توسعه فرهنگ گردشگری به ویژه گردشگری هویت ساز و تمدن ساز از دیگر پیشنهادات نمایندگان در نشست امروز بود، اگر به صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت بر پایه هویت بخشی و اشتغال آفرینی تاکید کنیم باید صنعت توسعه گردشگری هر منطقه بر پایه مولفههای گردشگری با شرایط بومی و منطقهای مورد توجه قرار بگیرد.
راستینه گفت: بررسی اعتبارات بودجه اختصاص یافته به وزارت وزرش و جوانان از دیگر برنامههای امروز کمیسیون فرهنگی بود که طی آن اعضای کمیسیون میزبان سجادی وزیر ورزش و جوانان بودند.
وی در ادامه با اشاره به نکات مهم مطرح شده توسط نمایندگان در این جلسه، اظهار داشت: از نکات مهم نمایندگان چرایی کاهش بودجه و اعتبارات در حوزه ورزش و تفریحات در لایحه ۱۴۰۲ نسبت به بودجه ۱۴۰۱بود، نکته دیگر ردیفهای دریافت اعتبارات کمیته ملی المپیک و کمیته پارالمپیک بود که صورت به ردیفهای متفرقه تغییر جهت دادهاند از دیگر موضوعاتی بود که مورد نقد و انتقاد اعضای کمیسیون بود.
راستینه یادآور شد: یکی از مباحث مهم این جلسه ضرورت تلاش بیشتر وزارت ورزش و جوانان در جذب اعتبارات بود که توسط کمیسیون مطرح شد، بر فرض مثال؛ در بخش ۲۷ صدم مالیات بر ارزش افزوده که سال گذشته در مجلس تصویب شد از ۴هزار میلیارد تومان ردیف بودجه،فقط ۱۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده که قابل قبول نیست، علاوه بر این که کمیسیون هم به ورزش و جوانان و هم به سازمان برنامه و بودجه تذکر داد، مقرر شد که از ماههای پایانی نسبت به جبران این عقب ماندگی در تخصیص اعتبار اقدام عاجل و سریع به عمل بیاورد و وزارت ورزش در این خصوص گزارشات خود را به کمیسیون ارائه دهد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مباحث مهمی در خصوص بازیهای آسیایی و قهرمانی در جهت توسعه ورزش قهرمانی و ساز و کارها و رویه درآمدهای ورزش حرفه ای مطرح شد، در بخش جوانان مسئولان به عدم پیش بینی های لازم برای ارتقای شاخصهای مسکن، موضوعات معیشتی و اشتغال جوانان اشاره کردند که وزارت ورزش و جوانان به عنوان مسئول و متولی حوزه جوانان مکلف به هم افزایی دستگاهها اهدافی است که باید در لایحه مطرح شود که این اهداف بتوانند با هم افزایی دستگاهها بحث اشتغال و مسکن جوانان را حل کنند.
راستینه با اشاره به دغدغههای نمایندگان در بحث جوانان افزود: در این نشست نمایندگان در بحث جوانان دغدغههای خود را طرح موضوع کردند، برنامههای جوانان معمولا در ذیل ورزش نادیده گرفته میشود و معمولا ذیل ورزش تعریف میشود که باعث آسیب به همافزایی دستگاهها برای حل مسائل جوانان خواهد شد، همچنین در بحث برنامههای فرهنگی و هویتی و تمرکز بر ارتقای مولفههای اخلاق و معنویت در میان جوانان مورد تاکید نمایندگان قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی خاطرنشان کرد: تلاش وزارت ورزش و جوانان برای حمایت از نخبگان، قهرمانان ورزشی و نخبگان مستعد در عرصههای مختلف در بحث جوانان مورد تاکید نمایندگان خانه ملت بود، بودجه و اعتبارات با هدف حرکت به سمت گردشگری تعالی بخش و الهام بخش و هدفمند ارتقاء یابد، در بحث ورزش نیز کاهش اعتبارات وزارت ورزش و جوانان در لایحه بودجه ۱۴۰۲ تعجب نمایندگان را برانگیخت.
ارسال دیدگاه