رئیسی در ششمین جلسه نظارت ستادی بر دستگاههای اجرایی به سازمان اداری و استخدامی رفت؛
۶ ماموریت رئیسجمهوری به سازمان اداری و استخدامی
هیات عالی نظارت بر تخلفات اداری بدون تعارف نص قانون را اجرا کند/ سازمان اداری و استخدامی گلوگاههای فساد را شناسایی و برطرف کند
تهران (پانا) - رئیسجمهوری تحقق کامل نظام اداری در تراز جمهوری اسلامی را نیازمند نگاه و نگرش تحولگرایانه دانست و گفت امروز همه قبول دارند که نظام اداری نیازمند تحول است و در دولتی که پرچم تحولخواهی را برافراشته، ضرورت دارد نظام اداری و ساختار حکمرانی متحول و متناسبسازی شود.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح امروز دوشنبه در ادامه فرایند نظارت ستادی بر دستگاههای اجرایی، در سازمان اداری و استخدامی حضور یافت و در بدو ورود از مرکز اسناد و کتابخانه این سازمان و نیز مرکز مدیریت سامانههای اجرایی و نظارتی آن بازدید کرد و با توضیحات مدیران و دستاندرکاران این بخش، از جزئیات فعالیتها و اقدامات این سامانهها مطلع شد.
پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری «پاکنا»، سامانه ثبت حقوق و مزایای کارکنان، سامانه ملی مدیریت ساختار دستگاههای اجرایی کشور، سامانه تشخیص صلاحیت مشاوران مدیریتی بهرهوری، سامانه مدیریت خدمات دولت، سامانه راهبری میز خدمت، سامانه استخدام و بکارگیری نیروی انسانی، سامانه رسیدگی به تخلفات اداری، سامانه مدیریت مشاغل، سامانه انتصاب اعضای هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، سامانه مجوزهای استخدامی، سامانه مدیریت عملکرد دولت، شورای راهبری توسعه مدیریت، سامانه مدیریت بورسهای آموزشی خارج از کشور و سامانه ارزیابی شایستگیهای عمومی مدیران حرفهای مجموعه سامانههای اجرایی و نظارتی سازمان اداری و استخدامی کشور برای پیشبرد اهداف و برنامههای دولت در زمینه بهبود و ارتقای عملکرد نظام اداری کشور و نظارت بر عملکرد آن هستند.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی در جمع مدیران این سازمان به عنوان ششمین مقصد نظارتهای ستادی، ضمن استماع گزارش عملکرد یکساله این مجموعه راهکارها و پیشنهادات مهمی برای ارتقای کمی و کیفی عملکرد این سازمان ارائه کرد.
رئیسجمهوری تحقق کامل نظام اداری در تراز جمهوری اسلامی را نیازمند نگاه و نگرش تحولگرایانه دانست و گفت: امروز همه صاحبنظران حوزه مدیریت کشور، با هر سلیقه سیاسی معتقدند که نظام اداری ما نیازمند تحول است و در دولتی که پرچم تحولخواهی را برافراشته، ضرورت دارد نظام اداری و ساختار حکمرانی متحول و متناسبسازی شود.
رئیسی بازنگری در فرایندها را لازمه تحول در نظام اداری کشور دانست و تاکید کرد: تمام مراحل تحول ادارای باید دو ویژگی مهم داشته باشند، اول اینکه مبانی آن از غنا و قطعیت علمی برخوردار و قابل دفاع باشند و دوم اینکه عزم عملی برای اجرای آن وجود داشته باشد.
رئیسجمهوری سازمان اداری و استخدامی کشور را به ارائه بهترین و با کیفیتترین خدمات اداری به مردم با کمترین هزینه، سالمسازی نظام اداری، تسریع در نظمدهی به سازمان اداری کشور و نیز در نظر گرفتن دیدگاههای مردمی در نظام ارزیابیها برای کارآمدتر شدن شیوه ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی مکلف کرد.
۶ ماموریت رئیسجمهوری به سازمان اداری و استخدامی
پیگیری و حل و فصل تراکم نیروی انسانی در برخی از دستگاهها، جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی، اجرای عدالت در پرداختها، واقعی کردن عنوان پرداخت اضافهکاری، جلوگیری از ایجاد سازمان برای اشخاص با ابزارِ کارسنجی و اتصال نظام پاداش و جبران خدمت به عملکردها از دیگر ماموریتهایی بود که رئیسجمهوری سازمان اداری و استخدامی کشور را مکلف به اجرای آنها کرد.
رئیسجمهوری همچنین به اهمیت جایگاه هیات نظارت بر تخلفات اداری اشاره و خاطرنشان کرد: قانون رسیدگی به تخلفات اداری یکی از کارآمدترین قوانین موجود در کشور است و اعضای هیات عالی نظارت بر تخلفات اداری موظفند بدون تعارف نص صریح این قانون را اجرا و با هرگونه تخلف اداری بدون مسامحه برخورد کنند تا در دستگاههای اجرایی تخلف به جرم تبدیل نشود.
رئیسی همچنین قانون ارتقای سلامت نظام اداری را از قوانین کاربردی دانست و بر اجرای کامل آن از طرف تمامی دستگاهها و سازمانها و پیگیری این موضوع از سوی سازمان اداری و استخدامی تاکید کرد.
شناسایی گلوگاههای فساد
رئیسی همچنین از سازمان اداری و استخدامی کشور خواست تا با همکاری با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گلوگاههای فساد را شناسایی و برای از بین بردن آنها اقدام کنند.
رئیسجمهوری با بیان اینکه در سازمان اداری و استخدامی هم بخش اداری و هم استخدامی باید توأمان مورد توجه قرار گیرند، تصریح کرد: فعالتر شدن بخش اداری این سازمان قطعا موجب افزایش بهرهوری خواهد شد و بسیاری از گرههای کشور را باز و مشکلات را مرتفع خواهد کرد.
رئیسی در ادامه با اشاره به اهمیت وظایف و عملکرد مرکز آموزش مدیریت دولتی در سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: آموزش در دستگاههای اداری یکی از ضرورتها است و کارکنان اداری و همه سطوح مدیریتی باید بهصورت مستمر در معرض آموزش آییننامهها، دستورالعملها، قوانین، مصادیق تخلفات و همچنین افزایش آگاهی و دریافت تحلیل درست نسبت به مسائل روز جامعه در قالب جهاد تبیین و بصیرتافزایی قرار گیرند.
پیش از سخنان رئیسجمهوری برخی از مدیران سازمان اداری و استخدامی کشور گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه ماموریتهای اصلی این سازمان از جمله اصلاح ساختار و معماری کلان دولت، سرمایه انسانی و حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی با سه راهبرد عدالت، بهرهوری و مردمپایه شدن، ارائه کردند.
عدالت در پرداختها، تدوین لایحه دوفوریتی متناسبسازی جبران خدمت، تدوین لایحه ساماندهی جبران خدمت کارکنان، ایجاد پست دستیاران مردمیسازی، سامانه دولتسنج، طرح دولتسرا، نظارت بر نظام شورایی، فرهنگ سالم اداری و آموزش کارکنان از دیگر بخشهایی بود که در گزارش مدیران این سازمان به رئیسجمهوری به آنها اشاره شد.
میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در این دیدار گفت که این اولین حضور و دیدار یک رئیسجمهوری از سازمان اداری و استخدامی کشور بود.
ارسال دیدگاه