رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر به جنوب استان فارس:
فعالسازی معادن همزمان با توسعه صنعت آلومینیوم دنبال شود
تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی توسعه صنایع در شهرستان لامرد و مهر را در گرو برنامه ریزی و اجرای دقیق دانست و بر فعالسازی معادن همزمان با توسعه صنعت آلومینیوم تاکید کرد.
محمدباقر قالیباف پنجشنبه هفتم مهرماه ۱۴۰۱ در ادامه برنامههای سفر یکروزه به جنوب استان فارس در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، در جمع خبرنگاران افزود: اقدامات خوبی در این منطقه انجام شده اما توسعه همه این صنایع منوط به سرمایه گذاری به وقت و به جا و استفاده از ظرفیت ها است.
وی اظهار داشت: برای تامین مواد اولیه آلومینیوم باید سرمایه گذاری صورت گیرد تا معادن داخل کشور فعال شوند؛ در واقع نباید دو مرتبه وارد کننده این مواد شویم که تحقق این امر نیز شرایط خاص خودش را دارد.
قالیباف افزود: این منطقه به خاطر جغرافیایی که دارد دارای فرصت های زیادی است و صنایع انرژی بر می تواند در آن توسعه یابد اما باید با صراحت و شفاف بگویم نیازمند یک برنامه ریزی و اجرای خیلی دقیق هستیم وگرنه این ظرفیت ها به خاطر نبود برق، خوراک، زیرساخت ها و حمل و نقل ها می تواند خسارت بار باشد.
وی ادامه داد: به عبارتی با سرمایه گذاری در این صنایع بزرگ و همچنین پتروپالایشگاه ها، آلومینیوم و ... این مجموعه ها می تواند برای کشور سودده بوده و اشتغال آفرینی کند اما با یک بی دقتی می توانند خسارت بار شوند.
قالیباف همچنین گفت: پیرو بازدیدهای نظارتی امروز توفیق داشتم در لامرد حضور پیدا کنم و از پروژه های مختلف و همچنین منطقه ویژه اقتصادی که صنایع انرژی بر در آن متمرکز هستند بازدید کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از صنایع مهم تولیدی آلومینیوم جنوب است که با تلاش های صورت گرفته در مجموعه غدیر، می تواند ۳۰۰ هزار تن در سال تولید انجام دهد و اکنون بحث اجرای فاز دوم آن مطرح است.
وی در ادامه افزود: همچنین از مجموعه پالایشگاه پارسیان سپهر و پالایشگاه گاز پارسیان بازدید شد که خوشبختانه سرمایه گذار جدید کارش را شروع کرده است.
قالیباف با اشاره به اینکه صنایع منطقه نیازمند دریافت مواد اولیه هستند، تصریح کرد: اکنون موضوع فاز ۲ مجتمع آلومینیوم مطرح است که ظرفیت آلومینیوم کشور را می تواند به ۱.۲ میلیون تن افزایش دهد لذا برای این مهم نیازمند تأمین مواد اولیه و همچنین زیرساخت هایی مثل برق هستیم؛ در حوزه پالایشگاه ها نیز نیازمند تامین خوراک هستیم.
رئیس مجلس تصریح کرد: در آستانه برنامه هفتم هستیم لذا این بازدیدها برای تنظیم پیشران های کشور ضرورت دارد؛ در واقع می توان از این طریق، صنایع و اولویت ها و نیازهای آن ها را تنظیم و همچنین انرژیی هایی مانند آب، برق و زیرساخت هایی مانند حوزه حمل و نقل را تنظیم کرد
حضور رئیس مجلس در مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب و نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی لامرد
در چارچوب برنامه نظارت میدانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب و نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی غدیر انرژی لامرد بازدید کرد.
مجتمع آلومینیوم جنوب با اعتباری افزون بر ۱۰ هزار میلیارد تومان طی چهار سال اجرایی و به بهره برداری رسید و اکنون بیش از ۱۷۰۰ نفر در آن مشغول به فعالیت هستند؛ با توجه به تلاش های صورت گرفته در این مجموعه و تحقق توان اسمی آن بیش از ۲ هزار نفر می توانند در آن مشغول به کار شوند.
براساس این گزارش مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب دارای ظرفیت تولید سه هزار تن شمش آلومینیوم است و اکنون به عنوان بزرگترین و مدرن ترین کارخانه آلومینیوم کشور شناخته می شود.
بازدید از طرح انتقال آب دریا به استان فارس
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در جریان سفر یک روزه به جنوب استان فارس، از طرح شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس به این استان بازدید کرد.
محمد هادی ایمانیه استاندار فارس و برخی مسئولان ملی و استانی و نمایندگان مجلس، قالیباف را در این بازدید همراهی میکردند.
در این بازدید اعلام شد که این طرح با ظرفیت نهایی سالانه ۱۴۵ میلیون مترمکعب پیش بینی شده تا تامین کننده بخشی از آب مورد نیاز استان فارس به ویژه در عرصه صنعت باشد و طول نهایی مسیر خط انتقال آب ۷۰۸ کیلومتر خواهد بود.
۱۴ باب ایستگاه پمپاژ آب در این طرح پیش بینی شده است و فاز نخست این طرح تا شهرستان های لامرد و مهر خواهد بود.
۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل و بهره برداری فاز نخست این طرح پیش بینی شده است که تا ۲ سال و نیم آینده به اتمام خواهد رسید.
این پروژه براساس نیازسنجی صورت گرفته از سوی استان فارس برای افق ۱۴۲۵ تا ۱۴۵۰ پیش بینی شده که براساس آن ۴۰۰ میلیون مترمکعب انتقال آب از خلیج فارس صورت خواهد گرفت.
این پروژه شامل سه محور شرقی، غربی و میانی است که نیازهای آب بخش صنعت و شرب استان فارس را تامین خواهد کرد؛ در صورت تامین اعتبارات لازم این خط انتقال آب تا استان های دیگر نیز ادامه خواهد یافت.
بازدید و نظارت میدانی از پالایشگاه های پارسیان سپهر و گاز پارسیان
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در جریان نظارت میدانی از شهرستانهای لامرد و مُهر از ۲ پالایشگاه پارسیان سپهر و گاز پارسیان بازدید کرد.
قالیباف در جریان این نظارت میدانی گفت: در سالی که گذشت با فعالیت کارکنان شرکت ملی گاز شاهد قطعی کمتری در حوزه برق بودیم.
رئیس مجلس پس از بازدید از پالایشگاه گاز پارسیان، گفت: در سالی که گذشت با فعالیت کارکنان شرکت ملی گاز شاهد قطعی کمتری در حوزه برق بودیم زیرا رابطه ای بین برق و گاز وجود دارد.
وی تصریح کرد: مدیران ارشد باید توجه کنند که این اتفاق با زحمت افراد در رده های میانی و پایینی رخ می دهد لذا باید چاره اندیشی بهتری و سیاست های مناسب تری اتخاذ کنند؛ تا اساسا از مصرف بی رویه گاز جلوگیری شود تا از این سرمایه بزرگ ملی و انفال استفاده مناسب تری صورت گیرد.
همچنین در جریان این بازدید چند تن از کارگران شاغل در این مجموعه در گفت وگوی مستقیم با رئیس مجلس، دغدغه ها و مشکلات خود را مطرح کرده و خواستار تبدیل وضعیت و بهبود شرایط شغلی و معیشتی خود شدند.
پالایشگاه پارسیان سپهر در سال ۱۳۹۹ به همت متخصصان ایرانی راه اندازی شد و ظرفیت تولید سالانه آن ۳.۳ میلیون تن اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی است و پیش بینی درآمدزایی یک میلیارد دلاری سالانه برای آن شده است.
در این بازدید همچنین اعلام شد که پالایشگاه گاز پارسیان سومین پالایشگاه گاز کشور محسوب می شود که با ظرفیت روزانه ۲۱ میلیون متر مکعب گاز و ۱۲ هزار بشکه میعانات گازی از سال ۱۳۸۲ آغاز به کار کرده و ظرفیت اسمی تولید روزانه آن ۸۰.۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی پیش بینی شده است.
ارسال دیدگاه