حجتالاسلام ابوترابیفرد در نماز جمعه تهران:
تصمیمات مهمی برای تحکیم روابط با کشورهای همسایه اتخاذ شده است
حضور آمریکا در منطقه باید به طور کامل حذف شود
تهران (پانا) - خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت جمهوری اسلامی ایران به تمامیت ارضی، اقتدار سیاسی و اقتصادی همسایگان اعتقاد دارد، این راهبرد قطعی ایران است و در همین راستا تصمیمات مهمی برای تحکیم روابط با کشورهای همسایه اتخاذ شده است.
حجتالاسلام والمسلمین محمد حسن ابوترابی فرد در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به ایام مباهله و پیامهای آن، گفت: پیامبر اکرم (ص) دغدغه هدایت بشر و تبیین حق را داشتند و از گفتگو، مباحثه و استدلال باز نمینشستند و اگر گفتوگو و استدلال طرف را مجاب نمیکرد از مباهله عبا نداشت.
وی افزود: نخستین پیام مباهله این است که رسول خدا دغدغه حق را دارد و از گفتوگو و استدلال دست بر نمیدارد و برای تبیین حق آماده مباهله است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: اسلام یعنی دانش و معرفت، علم، حقایق برهانی و حقایقی که ریشه در فطرت و جان بشر دارد. اگر کسانی تسلیم علم نیستند در برابر معرفت و دانش سر فرود نمیآوردند باید برای تبیین حق، آنها را به مباهله دعوت کرد.
ابوترابی فرد افزود: در اسلام علم و دانش، فصل الخطاب است، کلام خدا و رسول الله چون حق است، فصل الخطاب است، حضرت علی چون نماد حق است فصل الخطاب است.
وی گفت: افرادی که به نصرت الهی ایمان دارند در راه حق ثابت قدم هستند، پیامبر به ما میآموزد اهل یقین باشیم، راه را درست انتخاب کنید و در راه درست با امید به نصرت الهی قدم بردارید.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار رئیس جمهور روسیه و ترکیه و تاکید ایشان بر اینکه آمریکاییها از منطقه شرق فرات در سوریه باید بیرون رانده شوند، گفت: اگر میخواهیم امنیت کامل در منطقه استقرار پیدا کند، حضور آمریکا در منطقه باید به طور کامل حذف شود.
وی ادامه داد: همسایگان جمهوری اسلامی بدانند اقتدار آنها اقتدار ایران است و ما به تمامیت ارضی و اقتدار سیاسی و اقتصادی آنها اعتقاد داریم این راهبرد قطعی ایران است و در همین راستا تصمیمات مهمی در ایران برای تحکیم روابط با کشورهای همسایه اتخاذ شده است. امیدوارم شاهد افزایش ارتباط ایران اسلامی با ملتهای منطقه به ویژه کشورهای همسایه و دوست باشیم. اما در فرصت دیگری در این حوزه با کشورهای اروپایی صحبتی دارم که امروز فرصت آن نیست. نکتهای که محور عرایض بنده است، بحث صنعت برق کشور است.
حجتالاسلام ابوترابیفرد ضمن اشاره به بحث صنعت برق کشور گفت: ایران اسلامی در طول چهار دهه گذشته، در تمامی حوزههای مرتبط با تمامی زیرساختهای توسعه قدمهای بسیار بلندی برداشته و ما افتخارات زیادی را میبینیم. هرچند اشاره کردهام که متاسفانه در شرایط ما در شاخصهای کلان اقتصادی خوب نیست. لذا دولت محترم و قوای سهگانه باید تمام نگاه خود را به اصلاح شاخصهای کلان اقتصادی با استفاده درست از زیرساختهای اقتصادی، علمی، فرهنگی و دفاعی کشور و با استفاده از وحدت و امنیت افتخارآفرین ملت معطوف بدارند.
وی افزود: یکی از این حوزهها حوزه صنعت برق کشور است. جوانان عزیز، در سال ۵۷، جمعیت ایران حدود ۳۷ میلیون بود و کل صنعت برق کشور حدود ۷ هزار مگاوات بود، تقریباً معادل با کشور همسایه ما ترکیه. کشوری مثل ایران با آن ذخایر انرژی، کل تولید انرژی برق همین قدر بود. اما شبکه انتقال برق کشور که ۷۰ درصد مردم در روستاها زندگی میکردند، طوری بود که فقط حدود ۷ هزار روستا از انرژی برق استفاده میکردند. جمعیت ایران از این زیرساختها محروم بودند.
امام جمعه موقت تهران بیان کرد: امروزه که دفاع مقدس، سالها تحریم و زمانهایی که فروش نفتمان به صفر رسید را گذراندهایم. تولید انرژی برق در کشور حدود ۸۸ هزار مگاوات است. این یک تحول عظیمی است که در صنعت برق کشور رخ داده است. بنده بررسی کردم که امروز در منطقه جنوب غرب آسیا، ایران در تولید انرژی برق، رتبه اول را حائز است.
حجتالاسلام ابوترابیفرد با ذکر اینکه ایران در حوزه فنی، مهندسی و متخصصین تربیتیافته در نظام آموزشی عالی کشور به خودکفایی کامل رسیدهایم. ابراز کرد: فنی مهندسی کشور در یک جایگاه فاخری است. در حوزه تجهیزات صنعت نفت به خودکفایی رسیدهایم. امروز در ۹۸ درصد از نیاز مان به نیروی انسانی، تجهیزات و تکنولوژی به خودکفایی رسیدهایم. این جایگاه ایران است. ما جزو پنج کشور برتر دارای تکنولوژی ساخت توربینهای گازی هستیم. پنج کشور در جهان این تکنولوژی را در اختیار دارند. ایرانی که در تحریم و فشارهای سیاسی و اقتصادی است و هشت سال دفاع مقدس را تجربه کرده است، در این جایگاه است.
وی اضافه کرد: در حوزه شبکه برق، خطوط و پستها، امروز ۱۰۰ درصد شهرهای کشور از انرژی برق استفاده میکنند. روستاهای کشور ۹۹.۷ درصد روستاهای کشور از برق استفاده میکنند. این نسبت در کل جهان، ۸۵ درصد است. این شرایطی است که ما در اختیار داریم. کار بزرگی که در دهه گذشته شکل گرفته، نهضت اقدام برای کاهش تلفات برق به ویژه در خطوط اتصالی و شبکه، تلفات ما در گذشته حدود ۱۸ درصد بود. اکنون این تلفات در شبکه یک رقمی شده است.
ارسال دیدگاه