حصار در حصار؛ راهبرد رژیم صهونیستی برای ایجاد امنیت
تهران (پانا) - توسعه چالشهای امنیتی رژیم صهیونیستی موجب شده تا این رژیم برای نمایش وجود امنیت و اقناع افکار عمومی صهیونیستها دست به اقدامات پر هزینه و تعجبآوری بزند.
به گزارش نورنیوز، در روزهای اخیر و با تشدید تنشها در سرزمینهای اشغالی کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کرد با ساخت دیواری ۴۰ کیلومتری مانع از افزایش تهدیدها خواهد شد.
این طرح نخستین دیواری نیست که این رژیم به بهانه کاهش امنیت اجرا میکند و در گذشته نیز این رژیم با اجرای طرحهای مشابه تلاش کرده بود، آسیب پذیری خود در برابر مقاومت مردم فلسطین را کاهش دهد.
در سال ۱۹۹۲ رژیم صهیونسیتی، پروژه ایجاد دیوار حائل به دور سرزمینهای اشغالی را مطرح کرد. پروژهای که علیرغم حکم دیوان بینالمللی دادگستری در سال ۲۰۰۴ مبنی بر لزوم تخریب آن، ادامه یافت. در سال ۲۰۰۲ نیز به دستور آریل شارون نخست وزیر وقت صهیونیستها، ساخت دیوار حائل دیگری آغاز شد.
از جمله اقدامات مشابه دیگری که این رژیم برای ایجاد امنیت در سرزمین های اشغالی انجام داده ،ساخت دیوار حائل در مرزهای مصر در سال ۲۰۱۰ به بهانه ورود مهاجران از صحرای سینا بوده است. علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ نیز رژیم صهیونیستی دست به اقدامی مشابه زد و در مرزهای اردن نیز دیوار حائل ایجاد کرد.
صهیونیستها در سال ۲۰۱۵ پروژه ساخت دیوار چهارم در مرزهای سوریه و بلندیهای جولان را آغاز و اعلام کردند که ارتفاع آن به پنج متر خواهد رسید. ساخت پنجمین دیوار توسط رژیم صهیونیستی در مرزهای غزه در سال ۲۰۱۶ آغاز شد که هدف آن محدود کردن نفوذ مبارزان فلسطینی اعلام شد. رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۷ نیز ساخت ششمین دیوار به بلندی ۶ متر را در مرزهای لبنان آغاز کرد.
این رژیم در ساخت دیوارهای حائل به دور سرزمینهای اشغالی از مرزهای دریایی نیز غافل نشده است. ایجاد یک دیوار و مانع دریایی سه طبقه در امتداد سواحل شمال غزه از دیگر پروژههای به اصطلاح امنیتساز با بهرهگیری از روش ایجاد دیوارهای حائل بوده است. این اقدام رژیم صهیونیستی در پی مشخص شدن توانمندیهای دریایی مقاومت بهویژه عملیات غواصی حماس انجام گرفت.
ساخت دیوارهای حائل در بخشهای مختلف سرزمینهای اشغالی توسط رژیم صهیونیستی و امیدواری آنها برای در امان ماندن شهرکهای صهیونیستی از آتش مقاومت، سرزمینهای تحت اشغال این رژیم را به شهرهای اروپایی قرون وسطی شبیه کرده است. شهرهایی که با ایجاد یک دیوار پیرامون خود تلاش میکردند از حملات خارجی جلوگیری کنند.
با این حال توسعه ابتکارات مقاومت فلسطین و افزایش قابل ملاحظه قابلیتهای کمی و کیفی گروههای مبارز فلسطینی، رژیم صهیونیستی را که وعده امنیت پایدار به مهاجرین ساکن در سرزمینهای اشغالی داده است با انفعال کمسابقه روبرو کرده است.
توانمندیهای مقاومت فلسطین مبتنی بر ظرفیتهای رو به توسعه مردمی است و در چنین شرایطی به نظر میرسد رژیم صهیونیستی در آینده مجبور خواهد شد که به دور محلات و خیابانها نیز دیوارهای حائل ایجاد کند.
ارسال دیدگاه