علی بهادری جهرمی*
از حساب ۱۰۰ تا نهضت ملی مسکن
دیروز سالگشت افتتاح حساب شماره ۱۰۰ بود. «ساخت خانه ارزانقیمت»؛ این فرمان امام خمینی (ره) در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ بود. جنگ تحمیلی و سوءمدیریتهای پس از آن، اجازه نداد که مسکن شایسته، در دسترس همه ایرانیان قرار بگیرد. در سال ۱۳۵۵ مسکنهای بادوام یک درصد بود که اکنون به حدود ۶۰ درصد رسیده است.
سرانه تعداد مسکن نیز در سال ۱۳۵۵ معادل ۰.۷۹ درصد بوده که اکنون بیشتر شده است. اما با سرمایهای شدن مسکن، هنوز بسیاری از خانوادههای ایرانی یا مستاجرند و یا در خانههایی که مقاوم و زیبنده نیستند زیست میکنند. نمیتوان منکر خدمات بنیاد مسکن و سایر اقدامات نهادهای مختلف در طول این سالها برای خانهدار شدن اقشار مختلف شد، اما به رغم وعدههای مختلف دولتهای پس از انقلاب برای خانهدار شدن ایرانیان، دلایلی که کاویدن آن فرصتهای جداکانهای میطلبد مانع عملیاتی شدن وعدهها پیرامون مسکن شد.
«داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است». این فراز از اصل سیویکم قانون اساسی برگرفته از مطالبات به حق ولینعمتان انقلاب است. دوراندیشی بنیانگذار انقلاب و تدبیر قانونگذاران اساسی در کنار سایر متون قانونیِ لازمالاجرا نظیر سیاستهای کلی نظام در امور مسکن، تکالیف قانونی مشخصی را بر عهده دولت و سایر نهادهای حاکمیتی گذارده است که تحقق آن نیازمند همافزایی قوا و کار جهادی است.
دولت مردمی با «نهضت ملی مسکن» و وعده ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال درصدد است بخشی از مشکلات موجود در حوزه مسکن را برطرف کند. سند تحول دولت راهکارهای مشخص با زمانبندیهای معین را به این منظور تدارک دیده است. انشاالله بتوانیم در طول دوره خدمت، با همراهی مردم و کار جهادی و فراهم آوردن مسکن باکیفیت و موردنیاز، بخش مهمی از دغدغههای بجای خانوادههای ایرانی را برطرف کنیم.
*سخنگوی دولت
ارسال دیدگاه