رئیسجمهوری در نشست مشترک مجلس و دولت:
بودجه 1401 در روزهای آینده به مجلس ارائه میشود
بودجه ۱۴۰۱ باید بتواند کسری و تورم را مهار کند/ انسجام قوا با اختلاف نظرها نباید خدشهدار شود/ باید به همه سلیقههای سیاسی احترام گذاشت/ محوریترین وظیفه مجلس ریلگذاری برای حل مشکلات است
تهران (پانا) - رئیسجمهوری، محوریترین مسئولیت و وظیفه مجلس را قانونگذاری و ریلگذاری برای جامعه دانست و گفت این مسئولیت بزرگی است که مجلس برعهده دارد، در واقع مجلس جلوه اراده مردم، جلوه رأی و آنچه که مردم تشخیص دادهاند، است.
به گزارش روابط عمومی مجلس، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه علنی امروز چهارشنبه، ۱۰ آذر مجلس شورای اسلامی، در روز مجلس و شهادت شهید آیتالله مدرس در نشست مشترک مجلس و دولت گفت: روز مجلس شورای اسلامی را به مجلسیان و مردم تبریک عرض میکنم، همچنین شهادت شهید مدرس اسوه شجاعت، تقوا، علم، روشنگری را تبریک و تسلیت میگویم. مهمترین محوری که در زندگی او بود، اخلاص به خداوند است.
رئیسجمهوری ادامه داد: در خاطرات شهید بزرگوار با عنوان «زندگی در خواف» محورهای قابل توجهی از سیره و سلوک شهید مدرس بیان شده است، از جمله مبارزه با استبداد و استعمار مورد تاکید قرار گرفته است، ولی محوریترین نکتهای که در زندگی این شهید وجود دارد، پیوند معنویت با سیاست است. محصول جدایی این دو پیوند در دنیا به تولید کلاهک هستهای و ۷۰ سال ظلم به مردم فلسطین و ظلمهای دیگر در دنیا شده است.
وی با بیان اینکه در مکتب شهیدمدرس و امام راحل جلوههای بسیاری برای زندگی امروز عالم وجود دارد، گفت: این جلوهها این است که بدانیم با دینداری، حقخواهی و عدالتخواهی جامعه امروز را سعادتمند میکنیم. آنچه شهید مدرس و امام و پرچمی که امروز در دست رهبری است، به جوامع بشری میآموزد این است که دین برای همه سوالات بشر پاسخ در خور دارد.
رئیسی افزود: از خدای متعال میخواهیم در روز شهید مدرس و مجلس به همه ما توفیق دهد که در مسیر آنها و شهدا که دو حیات دارند و روحشان ناظر است و آنچه به ما امانت داده شده و در حضور مردم و پروردگار گام برداریم.
رئیسجمهوری محوریترین مسئولیت و وظیفه مجلس را قانونگذاری و ریلگذاری برای جامعه دانست و گفت: این مسئولیت بزرگی است که مجلس برعهده دارد، در واقع مجلس جلوه اراده مردم، جلوه رأی و آنچه که مردم تشخیص دادهاند، است. این نکته مهمی است که باید جلوه اراده و رأی مردم برای ریلگذاری در حل مشکلات کشور به شکل قانونگذاری ارائه شود.
رئیس قوه مجریه کشور با بیان اینکه بخش مهم دیگر اجرای قانون است، تاکید کرد: همگان باید خود را مجری قانون بدانند، باید همه اشخاص و مسئولان و نقش آفرینان بدون استثنا خود را ملزم به اجرای قانون بدانند، چرا که قانون محور اجرای عدالت در جامعه است. چه معیاری برای عدالت میتوان در نظر گرفت؟ به نظر من راهی نداریم جز توافق بر اجرای قانون. هر چه میزان اجرای قانون بیشتر باشد، عدالت بیشتر رعایت شده است و هر چه از میزان اجرای قانون کاسته شود، اجرای عدالت نیز کاهش مییابد.
کشوری که کشور انتخابات است و رأی مردم سرنوشت را تعیین میکند، باید قانونمند باشد
وی با تاکید بر اینکه امروز معیاری جز اجرای قانون برای اجرای عدالت نداریم، گفت: کشوری که کشور انتخابات است و رأی مردم سرنوشت را تعیین میکند، باید قانونمند باشد. اجرای عادلانه و داوری عادلانه باید محور اجرای عدالت قرار گیرد. در روز مجلس تاکید میکنم باید به همه سلیقههای سیاسی احترام گذاشت و قانونمدارانه حرکت کرد، چرا که نزدیکترین راه اجرای عدالت اجرای قانون است.
رئیسی با تاکید بر اینکه به روز بودن و کارآمد بودن قوانین مهم است، بیان کرد: اما نقطهای که در سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفت، مسئله تنقیح قوانین است که وظیفه مجلس، دستگاههای اجرایی و قضایی است، اما محوریت آن بر عهده مجلس قرار دارد.
انسجام قوا با اختلاف نظرها نباید خدشهدار شود
رئیس قوه مجریه گفت: امروز برای اجرای قانون نیازمند به همراهی، همگرایی و همپوشانی همه مسئولان کشور هستیم، هماهنگی قوا و دست اندرکاران در حکومت تاکتیک نیست، بلکه راهبرد اساسی و ضرورت اجتناب ناپذیر است که نباید اجازه دهیم این انسجام خدشهدار شود. حاشیه نباید به متن بیاید، حتما اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما انسجام در امور مردم باید در نظر گرفته شود و حاشیه را در حاشیه بگذاریم و نباید گرفتار حاشیه شویم.
وی تاکید کرد: انسجام قوا مورد تاکید رهبری و نیاز کشور است و باید به عنوان یک ضرورت به انسجام قوا تاکید کرد و با این انسجام برای خدمت به مردم، گرهگشایی و پیشرفت امور، گامهای بزرگی برداشت.
رئیسجمهوری با بیان اینکه مسئله شناسی و نظام مسائل مهم است، بیان کرد: تشخیص اولویتها در شهر و روستا ضرورت دارد و نظام مسائل میتواند راهحلهایی برای حل مشکلات ارائه کند. مجلس و کمیسیونهای تخصصی راهحلهایی ارائه میدهند و در دولت، خود را موظف میدانیم که از نگاههای نخبگان، صاحب نظران به ویژه مجلس و کمیسیونهای تخصصی برای حل مسئله در کشور استفاده کنیم.
ارائه لایحه بر طرح تقدم دارد
رئیسی مشورت با مجلس را سرمایه تلقی کرد و گفت باید از این سرمایه به عنوان عنایت الهی یاد کرد.
وی افزود: نمایندگان دغدغههایی در سطح حوزه انتخابیه یا کشور دارند که به دنبال آن طرحهایی ارائه میشود. ارائه طرح حق نمایندگان است، اما اگر این طرحها با نظر کارشناسان دولت و بخشهای دیگر غنی شود، در اجرا دچار مشکل نمیشویم. مقام معظم رهبری بر ارائه لایحه تاکید دارند و برای لایحه تقدم قائل هستند، چرا که در برگیرنده کار کارشناسی است، اما حق مجلس برای ارائه طرح باقی است، با این حال به طراحان پیشنهاد میشود، نظر دولت و بخشهای مختلف را بگیرند تا در زمان اجرا با مشکل مواجه نباشیم.
رئیسجمهوری با بیان اینکه پیگیر اجرای قوانین در دولت است، اظهار داشت: احکام قانون برنامه ششم در حال بررسی است، هر چند که بازه زمانی کوتاهی برای آن باقی مانده است، با این حال اجرای آن مورد توجه قرار گرفته است. همچنین آییننامههای قانون بودجه ۱۴۰۰ نیز در دولت مطرح است و به دنبال تصویب آییننامههای ذیل قانون هستیم، باید به سرعت این آییننامهها مورد توجه قرار گیرد.
وی توضیح داد: دولت از نیمه سال کار خود را آغاز کرده است و وزرا با مستقر شدن در وزارتخانهها، کارهای مقدماتی خود را انجام داده و در حال تعیین اولویتها هستند، این کارها در گذشته با بیتوجهی به تاخیر افتاده بود، چرا که باید در ماههای فروردین و اردیبهشت مورد توجه قرار میگرفت. اکثر آییننامهها در دولت مطرح شده و گفتهایم به سرعت به نقطهای برسد که بتوان از آن بهره گرفت.
بودجه ۱۴۰۱ اولین سند مالی دولت به زودی به مجلس تقدیم میشود
رئیسی با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۱ اولین سند مالی دولت سیزدهم است، گفت: روسای کمیسیونهای برنامه و بودجه، اقتصادی و جهش تولید سخنان قابل استفادهای مطرح کردند، آقای میرکاظمی از نظرات کارشناسی آقایان استفاده کند، هر چند که میدانم این کار صورت گرفته است، با این حال نظرات گرفته شود تا بتوانیم مهمترین سند مالی بودجه ۱۴۰۱ را براساس دغدغه رهبری یعنی اصلاح ساختار بودجه، دغدغه مجلس و کارشناسان اقتصادی با کمترین نحو تهیه کنیم.
بودجه ۱۴۰۱ باید بتواند کسری و تورم را مهار کند
وی تاکید کرد: بودجه ۱۴۰۱ باید دارای کمترین کسری بودجه باشد تا بتواند تورم را مهار کرده و رشد اقتصادی قابل قبولی داشته باشد. دولت تا چند روز آینده لایحه را تقدیم مجلس میکند، با این حال اگر دوستان نظری دارند میتوانند برای اعمال در پیش نویس، ارائه کنند تا بودجه هم روستا و هم شهر را آباد کند و هم بتواند عدالت محور باشد.
رئیسجمهوری با طرح این سوال که برای سند اجرای عدالت چه باید کرد؟ گفت: سند آمایش سرزمینی میتواند مورد توجه قرار گیرد و در بودجه ۱۴۰۱ باید لحاظ شود. ممکن است نمایندگان نسبت به آمایش سرزمینی مناطق خود نظراتی داشته باشند که میتوان آنها را در نظر گرفت.
۷ قانون مرتبط با کسب و کار مورد توجه قرار گیرد
رئیسی بیان کرد: نکات بسیاری درخصوص مسائل اقتصادی از سوی نمایندگان مطرح شد و نمیخواهم آنها را لیست کنم، اما مسئله ساماندهی اطلاعات، ناترازی بانکها و ضرورت توانمندسازی بخش خصوصی برای خصوصیسازی مورد تاکید است و در دولت دنبال میشود. همچنین قوانین چندگانه از جمله ۷ قانون برای رونق کسب و کار، مورد تاکید خواهد بود. توجه به قوانین رونق کسب و کار می تواند شرایط را برای اقتصاد کشور تغییر دهد.
رئیسجمهوری در پایان گفت: از اینکه توفیق حاصل شد که بار دیگر از این مکان و از این تریبون صحبت کنم، سپاسگذارم. در روزهای گذشته گفته بودم حتما باید به مجلس برویم که امروز به مناسبت روز مجلس در صحن علنی حاضر شدم. این نشستها میتواند برای تبادل دیدگاهها موثر باشد و از این لحاظ از هیات رئیسه، رئیس مجلس و نمایندگان مجلس تشکر میکنم و امیدوارم آنچه که گفتیم و شنیدیم برای رضای خدا و برای کشور کارساز باشد.
ارسال دیدگاه