واکنش خطیبزاده به اتهامات یک نماینده و هتاکی یک روزنامه به ظریف
اتهامهای بیپایهای به آقای ظریف زده شد/مذاکره در هیچ برههای و در هیچ نگاهی به معنای تسلیم نیست/ در موضوع برجام نظام تصمیم گرفت/ واشنگتن به گروگانگیری آشکار علیه اتباع ایرانی روی آورده است
تهران (پانا) - سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، با اشاره به بازداشت یک استاد دانشگاه ایرانی در آمریکا تاکید کرد که واشنگتن به گروگانگیری آشکار علیه اتباع ایرانی روی آورده است.
به گزارش ایسنا، سعید خطیبزاده، در ارتباط با ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر دستگیری یک تبعه ایرانی به نام کاوه لطف الله افراسیابی به اتهام ''لابیگری مخفیانه برای دولت ایران'' گفت: اقدام آمریکا یک گروگانگیری آشکار علیه اتباع ایرانی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه آمریکایی ها به این نوع اقدامات اعتیاد پیدا کردهاند و به هر بهانهای اقدام به گروگانگیری می کنند، گفت: امیدواریم دولت جدید آمریکا از رویکرد گروگانگیری دولت ترامپ فاصله بگیرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه آقای افراسیابی استاد شناختهشده دانشگاه هستند که به اتهامات واهی بازداشت شدهاند، گفت: این چندمین باری است که آمریکا در کشورهای مختلف با ادعاهای بیاساس اقدام به ایجاد مشکل برای اتباع ایرانی می کند و دست به گروگانگیری می زند.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر مشکل ایجاد شده برای این تبعه ایرانی حل و فصل شود. روز سهشنبه وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرده یک ایرانی مقیم آمریکا به نام کاوه لطفالله افراسیابی را به اتهام ''لابیگری مخفیانه برای دولت ایران'' بازداشت کرده است.
سعید خطیبزاده، در پاسخ به سوالی در مورد اتفاقات روز سه شنبه در مجلس شورای اسلامی و اظهار ات یکی از نمایندگان مجلس و همچنین ارائه دو کارت زرد از سوی نمایندگان مجلس به وزیر امور خارجه تصریح کرد: اتفاق روز گذشته در مجلس و اظهارات آننماینده محترم، اتفاقات تلخی بود.
وی با بیان اینکه مجلس عصاره فضائل ملت است، گفت: انتظار از نمایندگان محترم مجلس همانند همیشه بهره بردن از ادبیات و لحن متناسب با این جایگاه است. متاسفانه دیروز با ادبیاتی نامناسب، اتهامهای بیپایهای به وزیر و وزارت خارجه زده شد.
خطیبزاده با بیان اینکه پرسیدن سوال و فراخواندن وزیر به مجلس حق نمایندگان مجلس است، خاطرنشان کرد: کارکرد سوال از وزرا در آییننامه مجلس روشن است ولی اتهامات و مسائلی که روز گذشته توسط نماینده محترم در مجلس شورای اسلامی مطرح شد، ضمن آنکه واقعیت نداشت از چارچوب و کارویژه مشخص شده در سوال نمایندگان نیز خارج بود.
این دیپلمات ارشد کشورمان با انتقاد از دوگانهسازی مذاکره و مقاومت از سوی اقلیتی تاکید کرد: وزارت خارجه در راستای انجام مسوولیتهای خود همواره در جهت دفاع از منافع و مصالح کشور عمل کرده است و اجرا کننده سیاستهای نظام بوده است.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه کشور همزمان به دوبال مذاکره و مقاومت نیازمند است تصریح کرد: مذاکره در هیچ برههای و در هیچ نگاهی به معنای تسلیم نیست و کسانی که در مقام مذاکره کننده قرار می گیرند در راستای دفاع از منافع کشور عمل می کنند و از حقوق کشور در عرصه بین المللی دفاع و صیانت می کنند.
خطیبزاده خاطرنشان کرد: در موضوع برجام نظام تصمیم گرفت که دو بال مقاومت ملی و تعامل و مذاکره در کنار هم قرار بگیرد تا بحران ساختگی هستهای کشور حل و فصل شود و یکی از بزرگترین دستاوردها برای کشور حاصل شد و قطعا تاریخ در آینده در مورد این دستاورد و اتفاقاتی که در این زمینه رخ داد قضاوت میکند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد پیشنهاد مطرح شده از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه نام وزارت خارجه به "وزارت خارجه و تجارت بینالمللی'' تغییر پیدا کند گفت: این پیشنهاد موافقین و مخالفین خود را دارد. این پیشنهاد برای اینکه نتیجه عملی داشته باشد نیازمند آن است که در ساختار وزارت خارجه و ساختار برخی دیگر از وزارتخانهها و دستگاههای اقتصادی تغییراتی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ایجاد چنین تغییری مستلزم ارائه اختیارات بیشتر و تغییرات ساختاری است، گفت: در برخی از کشورها مثل کانادا چنین روندی حاکم است ولی همانطور که گفتم تحقق این موضوع در کشور ما نیازمند ایجاد تغییرات قابل توجهی است و احتیاج به بازنگری در اختیارات و مسولیت ها وجود دارد در صورتیکه بخواهیم این تغییر نام از صرف یک تغییر نام فراتر رفته و شاهد تغییر رویکرد باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پاسخ وزارت خارجه به تیتر امروز صبح یکی از روزنامهها با عنوان "ظریف ترامپید " هم با اشاره به آیه ۶۳ سوره فرقان (وَعِبَادُ الرَّحْمَٰنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَی الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا﴾ گفت: قالوا سلاما.
خطیبزاده گفت: البته باید از اهالی رسانه پرسید و آنها بهترین افرادی هستند که بگویند این چه سبک روزنامه نگاری است که از چنین ادبیات سخیف و مهملی در آن استفاده شده است و آیا حتی پایینترین استاندارهای رسانهای در این تیتر هتاکانه رعایت شده است؟
وی افزود: بسیاری از اهالی رسانه از امروز صبح با من تماس گرفتهاند و ابراز ناراحتی میکنند و از این سبک سوءاستفاده از رسانه به لمپنیسم یاد میکنند.
این دیپلمات ارشد کشورمان در انتها گفت: قلم جایگاه سوگند پروردگار است که متاسفانه برخی اینچنین در خدمت مقاصد دون سیاسی خود استفاده میکنند. این اقدامات تفرقه افکنانه و وحدت شکنانه است.
ارسال دیدگاه