انصاری: مجلس یکدست برای کشور مفید نیست
مجلسیها به مرور یاد میگیرند چگونه برخورد کنند/ مجلس یازدهم زود وارد حوزه اظهارنظرهای سیاسی و جناحی شد/ برخی از مدیران صداوسیما میگویند صدا و سیما است که کشور را اداره میکند
تهران (پانا) - معاون رئیس جمهوری گفت مجالس یکدست مجالس موفقی نیستند. به تجربه میگویم مجلس یکدست برای کشور مفید نیست و امیدوارم گرایشهای مجلس در قالب فراکسیونهای واقعی حاضر شوند چون مجلس نیاز به طیفهای مختلف به ویژه در امور کارشناسی دارد.
به گزارش روابط عمومی حزب ندای ایرانیان، جمشید انصاری در نشست مجازی «ایران، سیاست» حزب ندای ایرانیان در ارزیابی عملکرد مجلس یازدهم، قضاوت و نمره دادن به عملکرد مجلس را زود دانست و گفت: من خودم نماینده بودم و به ساختار و آییننامههای داخلی اشراف دارم. باید بگویم بعد از استقرار هر مجلسی حدود مدت ۲ ماه وقت صرف شکلگیری کمیسیونها و ساختارهای داخلی میشود و بعد از شکلگیری کمیسیونها حدود ۴ تا ۵ ماه زمان لازم است که مجلس بررسی کارشناسی روی طرحها و لوایحی که در دستور کار دارد را انجام دهد. به همین دلیل تاکنون شاهد قانونگذاری و عملکرد مشخصی از سوی مجلس یازدهم نبودهایم. مجلس بیشتر به رفع ایراد قوانینی بپردازد که پیشتر مصوب شده بودند و مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته است. فقط یکی، دو طرح دو فوریتی که هنوز هم به نتیجه نرسیده را این مجلس کلید زده است. بنابراین باید از این به بعد کار جدی خود را آغاز و در پایان یکسال کاری عملکرد مجلس را مورد ارزیابی قرار داد.
در مجلس موضعگیریهای سیاسی اتفاق میافتد، در حالی که باید قانونگذاری کنند
انصاری با بیان اینکه مجلس فرصت کافی دارد که عملکرد خود در عرصه قانونگذاری و نظارت نشان دهد، اضافه کرد: در مجلس موضعگیریهای سیاسی اتفاق میافتد که معمولا بیشتر مورد توجه فعالان سیاسی و افکارعمومی قرار میگیرد، در حالی که آنچه سرنوشت کشور را رقم میزند، نه موضعگیریهای سیاسی بلکه قوانینی است که مجلس تصویب میکند.
وی ادامه داد: مجلس یازدهم نسبت به مجالس قبل از خود زودتر وارد حوزه اظهارنظرهای سیاسی و جناحی شد. چون مجلس یکدستی است و متعلق به طیفها و نحلههای مختلف درون اصولگرایی است. به همین دلیل هم از ابتدا تکلیفشان با دولت روشن بود. نمایندگان مجلس یازدهم از همان ابتدا با گارد و موضعگیری انتقادی مقابل دولت قرار گرفتند و از طرفی هم برخی از این نمایندگان تجربه لازم و کافی را نداشتند در موضعگیریهای انتقادی خود بعضی از اصول را رعایت نکردند که این رویکرد مورد انتقاد و اعتزاض برخی از فعالان سیاسی قرار گرفت. به نظرم به مرور یاد میگیرند چگونه برخورد کنند، تجربه نشان میدهد مجالس یکدست مجالس موفقی نیستند.
معاون رئیسجمهوری، طبیعت کار پارلمانها در دنیا را حضور همزمان اکثریت و اقلیت دانست و یادآور شد: اتفاقاتی در انتخابات دوم اسفندماه ۹۸ مجلس پیش آمد موجب راه نیافتن بخشی از گرایشها و سلایق جامعه امکان شد. شاید خوشایند برخی جریانها باشد که در انتخابات مجلس بخشی از سلایق جامعه امکان ورود به پارلمان را نیافتند ولی به تجربه میگویم، مجلس یکدست برای کشور مفید نیست، لذا امیدوارم گرایشهای داخلی این مجلس در قالب فراکسیونهای واقعی حضور پیدا کنند زیرا واقعا مجلس نیاز به طیفهای مختلف بخصوص در امور کارشناسی دارد.
انصاری با اشاره به رویکرد صداوسیما گفت: بررسی عملکرد صداوسیما خود یک مقوله است که باید بهشکل جدی به آن پرداخت. تصوری که برخی از مدیران صدا و سیما دارند بسیار عجیب است تا جایی که میگویند صدا و سیما است که کشور را اداره میکند. واقعا صدا و سیما کشور را اداره میکند؟ اداره کردن کشور یعنی بهبود اوضاع که کار رسانه نیست. رسانهای مثل صدا و سیما میتواند جلوی تشدید شرایط بد را با عمل درست خود بگیرد. اداره کننده کشور دولت است و همه قوا، رسانههای مهمی مانند صدا و سیما و نهادهای دیگر باید کمک کنند که دولت بتواند برای حل مشکلات مردم برنامههای خود را پیش ببرد.
انصاری افزود: حضرت امام(ره) فرمودند که دولت نباید در اموری که مردم میتوانند انجام دهند مداخله کند، آن کارهایی که مردم توان انجامش را ندارند دولت انجام بدهد.
معاون رئیسجمهوری اضافه کرد: مردم در صنعت، تجارت و خدمات جز ریلگذاری و تسهیل امور به دولت نیازی ندارند. اگر همه این امور به بخش خصوصی سپرده شود دولت کوچک میشود بنابراین کوچک سازی به معنای تعطیلی دولت نیست. در دولتها گرایشی وجود دارد که در حوزههای اقتصادی حضور و متصدی اموری باشند. البته گرایشی دیگری هم وجود دارد و نباید از آن غافل شد، مردم هستند. مردم هم عادت کردهاند هر کاری را از دولت بخواهند و دولت تصدیگری کند.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور ادامه داد: دست دولت از تصدیگریهای غیر ضروری کوتاه شود که اجرایی سیاستهای کلی اصل ۴۴ و واگذاری بخشهای اقتصادی که از ابتدا ورود دولت به آن ضرورتی نداشت، میتواند به کوچک سازی دولت کمک کند.
انصاری کم کردن بدنه نیروهای انسانی و تشکیلات به عنوان روشهای کمک کننده توصیف کرد و گفت: اینکه گفته میشود دولت ایران بزرگ است چگونه اندازهگیری شده است؟ بهعنوان مسوول نظام اداری کشور عرض میکنم، کوچکی و بزرگی دولت تابعی از حجم خدماتی است که بر عهده دولت قرار میگیرد.
ارسال دیدگاه