قالیباف: مجلس اگر حرفی می‌زند باید پشت آن اقدامی باشد

تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا تحول در درون مجلس اتفاق نیفتد کاری پیش نخواهد رفت، تاکید کرد مجلس اگر حرفی می‌زند باید پشت آن اقدامی باشد تا مردم احساس کنند خانه ملت همان جایی است که از تمام مسائل مادی و معنوی آن‌ها دفاع می‌کند.

کد مطلب: ۱۰۹۴۰۹۸
لینک کوتاه کپی شد
قالیباف: مجلس اگر حرفی می‌زند باید پشت آن اقدامی باشد

به گزارش خانه ملت، نشست مجمع نمایندگان استان تهران امروز (دوشنبه ۹ تیرماه) با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست ضمن تبریک ایام میلاد هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت گفت: جلسات مجمع نمایندگان استان تهران باید زمانبندی مشخص و ثابتی داشته باشد تا از وظیفه اصلی خودمان که نمایندگی مردم شهر است، باز نمانیم؛ بنده هم خودم را موظف می دانم به صورت مداوم در این جلسات شرکت کنم.

وی با تاکید بر اینکه امروز بیش از هر چیز نیازمند ارتباط چهره به چهره و مستقیم با مردم هستیم، گفت: ملاقات های مردمی بیش از آنکه برای مردم موثر باشد، برای ما اثرگذار است و باعث می شود از فضای مردمی دور نشده و مشکلات آنان را فراموش نکنیم.

دکتر قالیباف با بیان اینکه نمایندگان استان تهران باید براساس مناطق تهران تقسیم و به مشکلات مردم رسیدگی کنند، گفت: بهتر است مسجدی را برای حضور نمایندگان در ساعت معین از هفته مشخص کرده و به مردم نیز اطلاع رسانی شود تا برای بیان مشکلات و مطالباتشان به نمایندگان حاضر مراجعه کنند.

سه اولویت رفع آسیب‌های اجتماعی در تهران

رئیس قوه مقننه کشورمان درخصوص مشکلات کلان استان تهران به معضلات آب، هوا، خاک و آلودگی صوتی اشاره و تصریح کرد: تمامی مشکلات شهر تهران به این موضوعات اساسی مرتبط می شود. به عنوان مثال آلودگی هوا تا حد زیادی به وسایل حمل و نقلی و خودروها مربوط بوده و کنترل آلودگی ها در گرو توسعه حمل و نقل عمومی است.

وی با بیان اینکه براساس مطالعات انجام شده حدود ۸۱ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به وسایل نقلیه و خودروهاست ، تاکید کرد: اینکه برخی منشأ آلودگی ها را پالایشگاه ها و کارخانه سیمان عنوان می کنند صحبتی غیرکارشناسی است. بنده معتقدم با برنامه ریزی مشخص و مدون می توانیم طی ۶ سال آلودگی هوای شهر را به حداقل ممکن برسانیم. برقراری ارتباط ریلی بین شهر تهران با مناطق اطراف ضمن کاهش آلودگی هوا، توجیه اقتصادی بسیار خوبی دارد و در حال حاضر سرمایه گذارانی برای سرمایه گذاری در این بخش اعلام آمادگی کرده اند و میتوانیم در اوین گام از این ظرفیت استفقاده کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی آلودگی صوتی شهر تهران را از جمله معضلات مهم پایتخت دانست و افزود: آلودگی های صوتی شهر همانند فَنی هستند که شبانه روز و بی وقفه در گوش شهروندان روشن است و باید برای کاهش آن برنامه ای داشته باشیم.

وی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی شهر تهران افزود: مواد مخدر، طلاق و زنان سرپرست خانوار سه اولویتی است که باید برای کاهش آسیب های اجتماعی به آنها پرداخته شود.

دکتر قالیباف به وجود ۳ هزار هکتار بافت فرسوده در شهر تهران اشاره کرد و افزود: بافت های فرسوده تنها به مناطق جنوبی تهران مربوط نمی شود. بلکه بسیاری از مناطق شمالی شهر همچون فرحزاد با این مشکل روبرو هستند. طی مصوبه مجلس مقرر شد هر سال ۱۰ درصد از بافت های فرسوده کشور اصلاح شوند تا در نهایت طی ۱۰ سال تمامی بافتهای فرسوده کشور احیا شود، اما در طول ۷ سال تنها ۱۳ درصد از این بافت ها در کل کشور احیا شد در حالی که ۴۱ درصد بافت های فرسوده تهران بدون هیچ کمکی از اعتبارات ملی در این بازه زمانی اصلاح و احیا شد.

رئیس قوه مقننه کشورمان، سنددار نبودن زمین های شهر تهران را از مشکلات دیگر پایتخت دانست و تصریح کرد: افراد بسیار زیادی در مناطق ۴ و ۱۹ تهران زمین ها را به صورت قولنامه ای خریداری کرده و بیش از ۲۰ سال است که در آنجا سکونت دارند. با توجه به اینکه به دلیل قولنامه ای بودن و نداشتن سند رسمی ، پروانه ساخت هم به آنها داده نمی شود، به ناچار به صورت شبانه، مخفیانه و خلاف قانون اقدام با ساخت و ساز می کنند.

وی ادامه داد: برای حل مشکلات سنددار نبودن زمین ها لایحه ای را به شورای شهر تهران ارائه کردیم و مصوب شد افرادی که بیش از ۳۰ سال زمین را تحت تصرف بدون معارض داشته باشند، به صورت رسمی متعهد شوند در صورت وجود مالک، رضایت آن را جلب کند و سپس پروانه ساخت دریافت کنند. معتقدم این موضوع باید به صورت طرح در مجلس هم بررسی و در صحن مجلس به قانون تبدیل شود تا تمامی مشکلات زمین های بی سند در کشور حل شود.

دکتر قالیباف افزود: اگر در ۴ موضوع مدرسه، محله، مسجد و منزل متمرکز شویم، بسیاری از مشکلات مربوط به شهر تهران حل خواهد شد، از این رو پیشنهاد می کنم برای بررسی مشکلات استان تهران، مجمع نمایندگان هر ۱۵ روز یکبار پس از نماز مغرب و عشا جلسه ای داشته باشد.

طراحی سامانه‌ای برای ارتباط با مردم

علی خضریان سخنگوی مجمع نمایندگان در تشریح این نشست گفت: در ابتدا نمایندگان گزارشی را درخصوص بازدید روز گذشته از مناطق شهر ری ، فشافویه و حسن آباد ارائه کردند و مقرر شد در رابطه با رفع مشکلات رویت شده، بحث و بررسی هایی صورت گیرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیمات مجمع نمایندگان درخصوص برنامه های کاری و ماموریت های نمایندگان گفت: برای شناخت بیشتر نمایندگان با موضوعات کلان، پنهان و آشکار شهر تهران، مقرر شد جلسه ای با حضور دکتر قالیباف جهت بررسی آسیب های اجتماعی، محیط زیستی و عمرانی برگزار شود.

وی ادامه داد: طراحی سامانه ای برای ارتباط مردمی مجمع نمایندگان از موضوعات دیگری بود که در این جلسه مصوب شد و پس از حل مسائل زیربنایی به سرعت آغاز به کار خواهد کرد تا کاری ماندگار برای مجمع نمایندگان استان در دوره های دیگر مجلس هم باشد، ضمن اینکه می تواند الگویی برای تمامی استان های کشور باشد تا مردم به راحتی مسائل و مشکلاتشان را با نمایندگان در میان بگذارند.

سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران بیان کرد: نمایندگان در این نشست تاکید کردند که وجود سامانه ارتباط مردمی نباید مانع حضور نمایندگان در محلات و مناطق مختلف شهر باشد، از این رو مقرر شد نمایندگان با یک برنامه مشخص در مساجد هر منطقه با رویکرد مسجد محوری در جهت ارتباط با مردم و شنیدن مشکلات آنها حضور یابند.همچنین مقرر شد کارگروه مطالعات اراضی و املاک تهران تشکیل شود.

وی در پایان گفت: در این نشست مقرر شد، نمایندگان مجمع استان تهران جز بازدید و برنامه های خارج از مجلس، جلسات رسمی به صورت ماهانه (هر ۱۵ روز یکبار) بعد از نماز مغرب و عشا در روزهای دوشنبه برگزار کنند.

مردم باید احساس کنند مجلس از منافعشان دفاع می‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در نشست هم‌اندیشی با اقتصاددانان جوان، گفت: اگرچه افرادی که به مجلس آمدند بهترین‌ها نبودند اما به یقین پاسخگوی مردم خواهند بود و به قول خود وفادار هستیم، همچنین دوستان خوبی که به مجلس راه نیافته‌اند را در کنار خودمان خواهیم داشت لذا خود را مکلف می‌دانم در تمامی امورات، بستر را برای استفاده از نظرات شما عزیزان فراهم کنم چراکه مجلس به تمامی شما نیاز دارد.

دکتر قالیباف از اقتصاددانان حاضر در جلسه خواستار ارائه یک پیشنهاد روشن در رابطه با چگونگی کمک به مجلس شد و افزود: چگونگی کمک به مجلس دو بخش دارد؛ ابتدا تحول در درون مجلس و دوم تحول در بیرون مجلس و انجام رسالت‌هایی که خانه ملت برعهده دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت بیان حرف واحدی ازسوی قوه مقننه، گفت: مجلس اگر حرفی می‌زند باید پشت آن اقدامی باشد تا مردم احساس کنند خانه ملت همان جایی است که از تمام مسائل مادی و معنوی آن‌ها دفاع می‌کند.

وی با بیان اینکه اقدامات هر یک از ۲۹۰ نفر از نمایندگان به نام تمامی مجموعه مجلس نوشته می‌شود، اضافه کرد: مردم به ویژه در این شرایط سخت، مجلس را یک مجموعه واحد می‌بینند لذا تا تحول در درون مجلس اتفاق نیفتد کاری پیش نخواهد رفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مجلس یازدهم ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: قوه مقننه قادر است در یک دوره ۵ ساله ثبات اقتصادی در کشور ایجاد کند اما تحقق آن نیازمند پیگیری چهار رویکرد است، به همین منظور باید در هر تصمیمی جایگاه شفاف‌سازی، هوشمندسازی، مردمی‌سازی و کارآمدسازی مشخص شود. همچنین از آنجا که مجلس یازدهم تلاش خود را با رویکرد مسئله‌محوری آغاز کرده، مدنظر قرار دادن این ۴ رویکرد برای حل هر مسئله در تصمیمات ضروری است.

وی با بیان اینکه نباید با آزمون و خطا جلو رفت و تجربیات گذشته را تکرار کرد، گفت: اکنون وقت عمده‌ای از مجلس صرف نطق و تذکر می‌شود که تعداد آن‌ها به چندین هزار رسیده اما سوال این است چرا باید وقت مجلس را اینگونه گرفت؟، آیا نمی‌شود این تذکرات را به وسلیه هوشمندسازی، در سیستم و پلتفرم مطرح کرد و مسئولان مربوطه همان روز تذکرات را ببینند و مکلف به پاسخگویی در همان سیستم شوند؟ همچنین برای اطلاع مردم حوزه انتخابیه از فعالیت‌های نمایندگان می‌توان از روش‌های دیگری استفاده کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به اقتصاددانان حاضر در این نشست هم‌اندیشی گفت: مردمی سازی اقتصاد در دستان شما است، در هر حوزه‌های انتخابیه فقط در مبحث اقتصادی حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر می‌توانند کنار هر نماینده قرار گیرند و به یقین تحولات بسیاری رخ خواهد داد لذا در نظر گرفتن یک پلتفرم ضروری است.

دکتر قالیباف با بیان اینکه صبر مردم به دلیل مشکلات اقتصادی به سر آمده است، تصریح کرد: طبقه متوسط شهری امکان خرید مسکن را طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده برای خود متصور بود اما اکنون این انتظار صد ساله شده، طبقه فقیر نیز دیگر امیدی ندارد و باوجود آنکه هر روز در حال از دست دادن دارایی خود است پاسخ روشنی -مبنی بر اینکه وضع کنونی تا چه زمانی ادامه دارد- دریافت نمی‌کند.

وی معتقد است اگر اعتماد سرمایه اجتماعی در حال از دست رفتن است حق با آنها است اما می‌توان به کمک جوانان اقتصاددان مانع از این ایجاد این بی‌اعتمادی شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خود را برای شنیدن صحبت‌های تمامی جوانان حوزه اقتصاد مسئول دانست و گفت: توقع من از فعالان حوزه اقتصاد و جمع حاضر این است که هر کاری که باید انجام دهیم را به ما بگویند، همچنین جوانان دیگر در حوزه‌های انتخابیه به کمک مجلس بیایند تا کار پیش رود.

وی از اقتصاددانان حاضر در نشست خواست تا طرح واحد خود را برای برون رفت از مشکلات هرچه سریع‌تر به مجلس ارائه دهند.

دکتر قالیباف با اعتقاد به اینکه مردم باید احساس کنند مجلس خانه ملت است و تک تک نمایندگان در میدان عمل به فکر آنها هستند، گفت: هیچ تحولی از بالا به پایین اتفاق رخ نمی‌دهد، باید از پایین‌ترین سطوح به سمت بالا برویم، درواقع تحول باید از پایین صورت گیرد لذا بهتر است جمع خود را گسترش دهیم و همه را پای کار بیاوریم مثلا در بحث نظارت، چه نظارتی بهتر از نظارت مردم بر مسئولان.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری ایجاد سامانه ۱۹۷ در ناجا گفت: با ایجاد این سامانه مردم بر پلیس نظارت کردند، اکنون چرا مردم بر اجرای قانون نظارت نکنند در حالی که حق آنها است و مجلس باید این فرصت را به مردم دهد لذا بهتر است جوانان فعال در این حوزه پلتفرم‌های نظارت و اجرایی‌سازی آن را ایجاد کنند.

بنابراین گزارش در این نشست که افزون بر ۴۰ اقتصاددان، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، احسان خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی و قربان‌زاده مشاور رئیس مجلس حضور داشتند، اقتصاددانان جوان مسائل موردنظر خود را با رئیس مجلس در میان گذاشتند.

از مهمترین محورهای مطرح شده در این دیدار می توان به «ارائه یک مدل مشخص و دانش محور برای اداره کشور ، راه‌حل ‌های برون رفت از انباشت مشکلات، اصلاح نظام پولی، اصلاح ساختار بودجه کشور، اصلاح سیاست‌ها در حوزه نفت و انرژی، تعامل با کارشناسان جوان اقتصادی، حل ضعف قانون‌گذاری در حوزه اقتصاد دیجیتال، مغفول ماندن اقتصاد دیجیتال از چشم مسئولان، طرح مشکلات متعدد کسبه و بازاریان، همچون حوزه مالیات، ضرورت کنترل بازار، مورد توجه قرار دادن اقتصاد فضای مجازی فراتر از اقتصاد دیجیتال، اصلاح ساختار اقتصادی کشور و رسیدن به اقتصاد مردمی، ضرورت در نظر گرفتن بیمه بیکاری فراگیر، رسیدگی به وضعیت بازار پرالتهاب بورس، اخذ تصمیمات سریع در کوتاه مدت برای حوزه اقتصاد و ...» اشاره کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار