قرعه «فال» به نام جوان روستایی
پرورش دهنده بوقلمون میلیونر شد
تهران (پانا) - «علی عربی» جوان ۲۴ ساله روستای فال از توابع خراسان جنوبی بوده که با پشتکار و تلاش پرورش بوقلمون را در روستا آغاز کرده و اکنون با گذشت سه سال میلیونر شده است.

بهگزارش مهر، اقتصاد مقاومتی از جمله مقولههایی بوده که نه در یک واژه دیده میشود و نه میتوان آن را در یک جمله آن را تعریف کرد؛ بلکه دنیایی از تفسیر است که امروز توسط جوانان و نوجوانان معنا میشود.
جوانان کویر در دیار شرق از همان سالهای اولی که رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را مشق کردند، ابزارهای لازم در راستای انجام تکلیف بهدست گرفتند و درس به درس از فرمایشات رهبر خود را فرا گرفتند.
حکایتها و روایتهای زیادی میتوان از غیور مردان کویر پیرامون دلاوریهایشان در جنگ اقتصادی دشمن ذکر کرد اما طعم شیرین برخی از قصهها ما را به گفتن و خواندن وادار میکند.
قرعه فال جوان روستایی
قصه «علی عربی» جوان روستای «فال» هم جایی شیرین میشود که در اوج شور و نشاط جوانی، روستا را برای تخلیه انرژی مردانهاش انتخاب میکند و در کمتر از سه سال میلیونر میشود.
اگر چه تحصیلات دانشگاهیاش را بعد از گذراندن دو ترم از دانشگاه رها میکند اما در کلاس زندگی برای دیگر جوانان استادی میکند چراکه در سن ۲۴ سالگی به یکی از تولیدکنندگان گوشت بوقلمون در خراسان جنوبی تبدیل شده است.
این جوان پویا در صحنه عملیاتی کردن اقتصاد مقامتی تنها به پرورش بوقلمون اکتفا نمیکند بلکه در کنار این فعالیت، پرورش ماهی و کشت و کار محصولات کشاورزی بهویژه زرشک و عناب را پیش میگیرد و همین امر از او جوانی شایسته، توانمند و نامدار میسازد.
پیشرفتهای این جوان روستایی تا جایی اوج میگیرد که برای جوانان روستا هم اشتغال ایجاد میکند و چشمه ارتزاق بسیاری از خانوادهها میشود.
شروع کار با ۱۰۰ قطعه بوقلمون
این جوان روستایی در مورد تحصیلاتش گفت: چند سال گذشته در رشته نرمافزار کامپیوتر دانشگاه زاهدان پذیرفته شدم اما بعد از گذراندن دو ترم درسم را رها کردم چراکه علاقهای به ادامه تحصیل نداشتم.
علی عربی که در حالحاضر ۲۴ سال سن دارد، افزود: اگرچه تحصیلات را رها کردم اما اشتغال و چرخاندن چرخ زندگی را تنها در درس و دانشگاه ندیدم و به سراغ تواناییام رفتم.
او با بیان اینکه در گام اولیه ۲۰ میلیون تومان تسهیلات از نهادهای حمایتی اخذ کردم، اظهار کرد: با این تسهیلات طی سه سال و نیم گذشته ۱۰۰ قطعه بوقلمون خریدم.
این جوان روستایی با بیان اینکه کار و تلاش برایم در روستا افتخاری بزرگ است، گفت: پیشرفتهای من در شروع کار باعث شد تا با اعتماد به تواناییام، ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۲۰ درصد از بانکها اخذ کنم.
عربی با بیان اینکه با این تسهیلات، ساختمانی با ۲۰۰ متر زیربنا احداث کردم و عملیات ساخت در ۴۰۰ متر دیگر ادامه دارد، گفت: همچنین یک دستگاه جوجهکشی تهیه کردم.
تولید سالانه ۲۰ تن گوشت بوقلمون
این جوان توانمند که برای پنج نفر اشتغال ایجاد کرده است، افزود: ظرفیت دستگاه چهار هزار تخم بوقلمون است.
او با بیان اینکه سالانه قریب به ۲۰ تن گوشت بوقلمون تولید میکنم، گفت: بیرجند، زاهدان و مشهد بازارهای فعلی فروش تولیداتم هستند اما به زودی این بازار را گسترش خواهم داد.
عربی سرمایه فعلیاش را ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در حالحاضر هزار و ۵۰۰ قطعه بوقلمون دارم و هر کیلو گوشت را به قیمت ۴۵ هزار تومان به فروش میرسانم.
این جوان روستایی با بیان اینکه در کنار پرورش بوقلمون به فکر ایجاد فضایی برای پرورش ماهی افتادم، گفت: با همکاری خانواده توانستم استخر پرورش ماهی را احداث کنم.
عربی که بنا بهگفته خودش ماهی کپور پرورش میدهد، افزود: فصل کار در این زمینه ایام خاصی بوده و بیشتر برای مصرف خانواده پرورش میدهم.
او با بیان اینکه از جوانان تحصیلکرده و یا تحصیل نکرده میخواهم که تواناییهایشان را جدی بگیرند، افزود: به اعتقاد من هر فرد با دنیایی از انرژی و توان متولد میشود که میتواند داشتههایش را به سرمایه و ثروت تبدیل کند.
فعالیتهایی در کار پرورش بوقلمون
عربی با بیان اینکه پدر بزرگ و داییام در این فعالیتها مشوق و همراهم بودهاند، افزود: فعالیت در کار کشاورزی را با توصیهها و کمکهای پدربزرگم شروع کردم.
این جوان روستایی ادامه داد: با کمک پدربزرگم سالانه سه تن زرشک، سه کیلوگرم زعفران خشک و شش تن عناب تولید میکنم.
او توصیهها و حمایتهای پدربزرگ را برای پیشرفتهای بخش کشاورزی بسیار موثر دانست و گفت: پدر بزرگم بهعنوان اولین فرد طی ۱۵ سال گذشته از آبیاری قطرهای استفاده کرده و این الگو امروز بسیار مورد استفاده در فعالیتهای کشت و کارم است.
او خواستار حمایت مسئولان در پرداخت تسهیلات شد و گفت: برای توسعه فعالیتهایم نیازمند حمایتهای مالی هستم.
امروز جوانان زیادی با صرف فعل توانستن، درس اقتصاد مقاومتی را بهخوبی فرا گرفتهاند و برای عملیاتی کردن این واژه از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.
ارسال دیدگاه