دو علت مهم زایمان زودرس چیست؟
زایمان زودرس علت ۶۰ درصد مرگ نوزادان
تهران (پانا) - یک فوق تخصص نوزادان با اشاره به عوارض زایمانهای زودرس، گفت که میزان خطر مرگ و میر و ناتوانی نوزاد با کاهش سن حاملگی افزایش پیدا میکند.
به گزارش مهر، بابک تیمورزاده با بیان این مطلب که میزان شیوع زایمان زود رس بطور میانگین ۱۰ درصد است، افزود: سالانه حدود ۱۵ میلیون نوزاد نارس در دنیا متولد میشود.
او ادامه داد: نارسی علت اصلی مرگ و میر و ناتوانی نوزادان در کل دنیا است، به طوری که علت ۶۰ تا ۸۰ درصد مرگ و میر نوزادان بدون آنومالیهای مادرزادی را تشکیل میدهد.
تیمورزاده به دو علت عمده زایمان زودرس اشاره کرد و افزود: زایمان زودرس القا شده که به علت نگرانی از وضعیت سلامت مادر و جنین انجام میشود، مانند پره اکلامپسی، ضربان قلب غیر طبیعی جنین و ...، که علت ۲۵ درصد از موارد زایمان زودرس را تشکیل میدهد.
او گفت: علت دوم، زایمان زودرس خود به خودی است که ۷۰ درصد موارد را شامل میشود.
تیمورزاده ادامه داد: میزان خطر مرگ و میر و ناتوانی نوزاد با کاهش سن حاملگی افزایش پیدا میکند به طوری که نوزاد نارس ۲۳ تا ۳۲ هفته، ۲ درصد کل زایمانها را تشکیل میدهد اما علت ۶۰ درصد مرگ و میر نوزادان و ۵۰ درصد ناتوانی نوزادان است.
او تاکید کرد: با اینکه سن حاملگی عامل اصلی تعیینکننده میزان مرگ و میر و ناتوانی است، اما سایر عوامل نیز در این مورد تاثیرگذار هستند، به عنوان مثال نوزادان دختر، سیاهپوست و وزن بالای تولد، وضعیت بهتری دارند.
این فوق تخصص نوزادان گفت: با کاهش سن حاملگی میزان بروز NEC در نوزادان نارس افزایش پیدا میکند. همچنین مشکلات عصبی مثل خونریزی داخل مغزی، مشکلات تنفسی، مشکلات سیستم ایمنی و عفونتها، مشکلات بینایی و مشکلات استخوانی، در این قبیل نوزادان شایعتر است.
تیمورزاده همچنین عنوان کرد: عوارض درازمدت نارسی نیز شامل مشکلات رفتاری، سایکوموتور، شناختی، تاخیر تکلم، اختلالات توجه، ضریب هوشی پایینتر، مشکلات یادگیری، اختلالات رشد، ناتوانیهای جسمی و مشکلات شنوایی است.
ارسال دیدگاه