یک نماینده مجلس اعلام کرد:
قانونی برای برخورد با هزینههای غیرمتعارف نامزدهای انتخاباتی نداریم
اگر انتخابات استانی میشد هر کسی نمیتوانست به مجلس راه پیدا کند
تهران (پانا) - بهگفته یک نماینده مجلس قانون انتخابات ما دارای ایراداتی است که نمایندگان مجلس سعی داشتند آن را برطرف کنند اما متاسفانه نشد.
بهگزارش ایلنا، بهرام پارسایی درباره سیاستهای کلی انتخابات، لایحه جامعی که در اینخصوص از سوی دولت مطرح شد و در مجلس هم مورد بررسی قرار گرفت و این که قانون برگزاری انتخابات در کشور ما آیا نیاز به بررسی و تصحیح مجدد دارد یا خیر گفت: بدون شک قانون انتخابات ما نیاز به یکسری اصلاحات جدی دارد که باید هرچه سریعتر صورت گیرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای با اشاره به بررسی قانون استانی شدن انتخابات در خانه ملت بیان کرد: بهارستاننشینان با توجه به ایراداتی که در قانون انتخابات وجود داشت و دارد به این فکر افتادند که در جهت تصحیح آن گام بردارند؛ چه بسا اگر صورت میگرفت بسیاری از خلاءها و موانع بر طرف میشد.
بهگفته او اگر استانی شدن انتخابات پذیرفته میشد، تغییرات بسیاری در جهت بهبود شرایط برگزاری انتخابات مشاهده میشد.
این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مهمترین ایرادتی که در انتخابات ما وجود دارد این است که مانند سایر کشورهای پیشرفته از راه احزاب نمیگذرد و نقش حزب در آن گنگ و نا مفهوم است.
او خاطرنشان کرد: این که انتخابات ما یک انتخابات بر مبنای فعالیتهای حزبی نیست خود بزرگترین ایراد است؛ اگر ما در کشورمان به احزاب بهای حضور میدادیم قطعا میتوانستیم موانع را برطرف کنیم.
پارسایی یادآور شد: معتقدم اگر طرح و پیشنهادی که در خانه ملت رأی آورد اما شورای نگهبان آن را رد کرد پذیرفته میشد نواقص برطرف و ما به سمت حزبی شدن انتخابات سوق داده میشدیم
او ادامه داد: استانی شدن انتخابات راهی را تقویت و روشن میکرد که ما بتوانیم بر اساس آن و با تکیه به احزاب انتخاباتی را برگزار کنیم که از هر نظر قابل قبول باشد که نتوانستیم در آن مسیر موفق باشیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی دیگر مبنیبر این که به هنگام انتخابات ما شاهد فعالیت افرادی هستیم که در قالب نامزد در آن شرکت میکنند و بعضا ریخت و پاشهایی را انجام میدهند که شایعه حضور پولهای کثیف را در انتخابات تقویب میکند، آیا قانون مشخصی وجود دارد که تخلفات را نشان دهد، گفت: قانون مشخصی در این زمینه وجود ندارد که بتوان بر اساس آن با این قضیه (حضور پولهای کثیف) برخورد کرد، اما به هر حال راههایی وجود دارد که نشان دهد افرادی که هزینههای سنگین و غیر متعارف را از کجا بهدست آوردهاند.
او تاکید کرد: هستند افرادی که وارد انتخابات میشوند و هدفشان غیر از خدمت است و مسائل دیگر را دنبال میکنند.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بهترین راه این است که اگر مستنداتی به دست آمد بر اساس آن برخورد شود، بهطور مثال اگر محرز شد فردی از پولهای غیر متعارف استفاده کرده است در تائید صلاحیت و اعتبار نامهاش تاثیر بگذارد.
او با بیان این که اگر استانی شدن انتخابات اجرایی میشد از بسیاری از موارد جلوگیری میشد، گفت: قطعا اگر انتخابات ما حزبی میشد و افراد از طریق احزاب معرفی میشدند علاوهبر این که انتخابات توسعه یافتهای داشتیم انگیزههای مالی افراد هم شفافتر میشد.
نماینده مردم شیراز تاکید کرد: هزینه برای انتخابات و تبلیغات یک امر بدیهی است و هیچ کاندیدایی نمیتواند بدون این کار وارد انتخابات شود، اما ما باید مراقب سلامت مالی کاندیدا باشیم.
او ادامه داد: هستند افرادی که هزینههای غیر متعارف و کلان را صرف حضور انتخابات میکنند؛ زمانیکه برای انتخابات مجلس نامزد شدم شاهد بودم که اشخاصی هزینههای میلیاردی صرف کردند اما رأی نیاوردند، قطعا مشخص است این افراد چه در سر دارند.
پارسایی در خاتمه تاکید کرد: قطعا اگر انتخابات استانی برگزار میشد ما میتوانستیم مقابل بسیاری از هزینهها را بگیریم و نظارتها بیشتر کنیم که در اینصورت هر کسی نمیتوانست به مجلس راه پیدا کند.
ارسال دیدگاه