چه افرادی دچار «سنگ کلیه» می شوند
تهران (پانا) - به گفته متخصص کلیه و مجاری ادرار افرادی که نمک و پروتئین زیاد مصرف می کنند، در معرض ابتلا به سنگ کلیه هستند.
به گزارش فارس، مهری مهراد جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره «علل تشکیل سنگ کلیه در بدن»، اظهار کرد: سنگ کلیه یکی از بیماریهای شایع رشته ارولوژی است.
اوادامه داد: برای توضیح درباره سنگ کلیه باید به تشکیل سنگ نگاه کنیم؛ وجود آب و املاح در یک نقطه و انسدادی که وجود داشته، لایه های سنگ را تشکیل داده است.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار افزود: برای ایجاد سنگ چند چیز مطرح است؛ از جمله آنها ادرار است که دارای املاح زیادی است؛ به خاطر اینکه املاح از خون فیلتر می شود و باید دفع شود.
مهراد با اشاره به افرادی که مستعد تشکیل سنگ کلیه هستند، اضافه کرد: کسانی که ادرار خود را نگه می دارند و تخلیه نمیکنند، افرادی که حرکت بدنی زیادی ندارند و نشستهاند یا کسانی که نمک و پروتئن زیاد می خورند، املاح ادرارشان بیشتر میشود و این موارد باعث تشکیل سنگ کلیه میشود.
او با بیان اینکه هرچه گوشت زیادتری بخوریم ادرار به دلیل بالارفتن اوره غلیظتر می شود، بیان داشت: اگر فرد بی حرکت باشد، یا ادرار خود را ساعتهای طولانی نگه دارد و یا انسداد ادرار داشته باشد و ادرار دفع نشود، در چنین حالتهایی سنگ کلیه ایجاد می شود.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار با اشاره به راههای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه، خاطر نشان کرد: آب خوردن فراوان باعث میشود املاح رقیقتر شوند؛ یعنی حداقل باید در ۲۴ ساعت ۸ لیوان آب بخوریم؛ البته تأکید میکنم که فقط به این میزان باید آب مصرف شود نه قهوه، شیر و چای؛ ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که اگر کافئین مصرف می کنیم بلافاصله روی آن آب مصرف کنیم؛ چراکه مصرف کافئین باعث می شود آب بدن را جذب کرده و ادرار غلیظتر شود.
مهراد درباره «تفاوت دیدگاه در میزان مصرف آب»، تصریح کرد: برخی معتقد هستند که سبزیجات، سالاد، خیار و هندوانه آب زیادی دارند و می توانند معادل مصرف آب عمل کنند، اما باید گفت که آب واقعاً برای بدن لازم است؛ چراکه تمام سلولهای بدن و مغز همراه با آب بوده و ۷۰ درصد بدن را آب تشکیل میدهد.
ارسال دیدگاه