پلی فنول چیست و چه خواصی دارد
تهران (پانا) - پلی فنول یک ترکیب گیاهی است که میتواند مانند یک آنتی اکسیدان عمل کند و رادیکالهای آزاد را که باعث آسیب به سلولهای بدن و بروز سرطان و بیماریهای دیگر میشوند را خنثی کند.
بهگزارش خبرآنلاین، تصور میشود مصرف منظم پلیفنولها باعث بهبود هضم غذا و افزایش سلامت مغز شود، همچنین در برابر بیماریهای مختلفی چون دیابت نوع۲ و بیماریهای قلبی از بدن مراقبت کند.
شکلات تلخ، چایی و انواع توتها از شناخته شدهترین منابع پلیفنول بهشمار میروند. این ترکیب میتواند مانند یک آنتیاکسیدان عمل کند و رادیکالهای آزاد را که باعث آسیب به سلولهای بدن و بروز سرطان و بیماریهای دیگر میشوند را خنثی کند. همچنین با کاهش التهاب میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای مزمن جلوگیری کند.
انواع پلیفنول
بیش از ۸۰۰۰ پلی فنول تاکنون شناخته شده است که میتواند آنها را به ۴ دسته تقسیم کرد:
فلاونوئید: تقریبا ۶۰% پلی فنولها در این گروه قرار میگیرند مانند کوئرستین، کامپفرول، کاتچین و آنتوسیانین که در موادی مثل سیب، پیاز، شکلات تلخ و کلم قرمز فراوان است.
فنولیک اسید: ۳۰% از پلیفنولها در این دسته جای میگیرند که شامل سیلبنها و لیگنانها است و بیشتر در دانهها، میوهها و سبزیجات یافت میشود.
پلیفنولیک امید: این ترکیب در کپسایسین فلفل و آون انترامیل موجود در جو به چشم میخورد.
سایر پلیفنولها: مانند آنهایی که در انواع توتها، زردچوبه و کنجد وجود دارد.
خواص پلیفنول:
-کاهش سطح قند خون
بهدلایل مختلفی این ترکیب باعث کاهش قند خون میشود. یکی از آنها بهدلیل جلوگیری از تجزیه نشاسته به قندهای ساده و افزایش قند خون پس از هر وعده غذایی است. همچنین میتواند باعث تحریک ترشح انسولین و افزایش حساسیت آن و در نتیجه کاهش قند خون شود.
-کاهش خطر بیماریهای قلبی
یکی از عوامل اصلی بیماریهای قلبی التهابهای مزمن و شدید است که بهدلیل خاصیت آنتیاکسیدانی پلیفنول میتواند موجب کاهش این عامل و افزایش سلامت قلب شود. همچنین میتواند فشار خون و LDL (کلسترول بد) را نیز کاهش داده و از بسیاری بیماریهای و سکته قلبی جلوگیری کند.
از خواص دیگر پلیفنول میتوان به محافظت در برابر سرطان و جلوگیری از لخته شدن خون و همچنین افزایش عملکرد مغز و هضم نیز اشاره کرد.
مواد غذایی غنی از پلیفنول
مواد غذایی بسیاری دارای این ترکیب پرخاصیت هستند که میتوان از میوهها به لیمو، انگور، گیلاس، انار، توت و از سبزیجات به بروکلی، سیب زمینی، اسفناج و پیاز شاره کرد.
ارسال دیدگاه