سالی ۷۰۰ میلیون تومان هزینه تربیت پزشک در کشور
وقتی یک پزشک از کشور مهاجرت می کند،چقدر ضرر می کنیم؟
تهران (پانا) - قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر این که هزینه تربیت دانشجویان پزشکی بسیار سنگین است و بسیاری از کشورهای اروپایی از تربیت دانشجو در برخی تخصصها خودداری می کنند، گفت: دولت برای تربیت یک دانشجوی پزشکی عمومی سالیانه ۱۰۰ میلیون سرانه پرداخت می کند که این رقم بدون در نظر گرفتن تورم سالیانه در طول هفت سال به رقم ۷۰۰ میلیون میرسد.
به گزارش خراسان، حمید اکبری ضمن بیان این مطلب به میزان هزینههای تربیت هر دانشجوی پزشکی در طول تحصیل اشاره و اظهار کرد: در برآورد میزان هزینه دانشجویان پزشکی اگر ما هزینههای دوره دیپلم را محاسبه نکنیم و فقط بخواهیم هزینه دوره هفت ساله پزشکی در دانشگاه را بررسی کنیم باید گفت با توجه به زیرساختهای موجود سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون تومان سرانه تربیت یک دانشجوی پزشکی در دوره پزشکی عمومی است که این میزان با فرض ثابت بودن هزینهها در طول هفت سال به ۷۰۰ میلیون تومان می رسد. البته این آمار هزینهای برای سال ۹۸ بود چرا که اگر تورم افزایش یابد این هزینه نیز افزایش خواهد یافت .
او با تاکید بر این که خروج هر دانشجوی پزشکی در کشور بسیار زیان آور است، گفت: از دست دادن نیروی متخصص در رشتههای پزشکی در کشور هزینه جبران ناپذیری را به جامعه وارد میکند. در واقع ما نباید صرفا فقط همان ۱۰۰ میلیون تومان هزینه تربیت یک دانشجوی پزشکی در سال را در نظر بگیریم، چرا که برای تربیت یک دانشجو از دوران مدرسه هزینههای زیادی صرف شده است و اگر یک فارغ التحصیل رشته پزشکی را از دست بدهیم متحمل زیان میلیاردی میشویم.
خارجی ها پزشک وارد می کنند
وی خاطر نشان کرد: به دلیل بالا بودن هزینههای تربیت دانشجویان رشتههای پزشکی، فارغ التحصیلان این رشتهها در کشورهای دیگر دنیا متقاضی دارند و سریع جذب این کشورها میشوند و حتی خیلی از کشورهای اروپایی به دلیل هزینههای بالا در بسیاری از رشتهها سرمایه گذاری نمیکنند و ترجیح می دهند از کشورهای دیگر به ویژه ایران جذب نیرو داشته باشند.
ارسال دیدگاه