۱۲ خوراکی مضر برای التهاب مفاصل!
تهران ( پانا) - شکر و چربی اشباع از عوامل التهابی اصلی در رژیم غذایی انسان هستند که هر دو می توانند علائم آرتریت را تشدید کنند.
بهگزارش عصرایران، افرادی که به آرتریت یا التهاب مفاصل مبتلا هستند، همانگونه که مشخص است باید میزان التهاب در بدن خود را در سطوح حداقلی نگه دارند.
رژیم غذایی میتواند نقش مهمی در سطوح التهاب بدن ایفا کند. در همین راستا، افراد مبتلا به آرتریت باید از خوراکیهای التهابزا پرهیز کنند.
نان سفید
کربوهیدراتهای پالایش شده، مانند نان سفید، نهتنها مواد مغذی چندانی در اختیار بدن قرار نمیدهند، بلکه میتوانند موجب تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) شوند. این ترکیبات میوانند موجب افزایش التهاب در بدن شوند، از اینرو، افراد مبتلا به آرتریت باید از آنها پرهیز کنند. بهجای نانهای سفید میتوانید از نانهای غلات کامل استفاده کنید که گزینهای مغذیتر بهواسطه محتوای فیبر، ویتامینها و مواد معدنی خود هستند.
بستنی
شکر و چربی اشباع از عوامل التهابی اصلی در رژیم غذایی انسان هستند که هر دو میتوانند علائم آرتریت را تشدید کنند. بستنی دارای سطوح بالای شکر و چربی اشباع است و اگر نمیتوانید بهطور کامل از آن پرهیز کنید، بهتر است هر از گاهی از خوردن آن لذت ببرید.
سیبزمینی سرخشده
سیبزمینی سرخشده میتواند علائم آرتریت را تشدید کند. غذاهای سرخشده و کربوهیدراتهای پالایش شده هر دو موجب تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته میشوند. همچنین، سیبزمینی سرخشده بهطور معمول در روغنهای گیاهی سرخ میشود که حاوی اسیدهای چرب امگا-۶ پیشالتهابی هستند. افزونبر این، آنها سرشار از سدیم هستند که میتواند التهاب را افزایش دهد. هر سه عامل، سیبزمینی سرخشده را به انتخابی نامناسب برای افراد مبتلا به آرتریت تبدیل میکنند.
کیک، کلوچه و شیرینیهای دیگر
شکر و چربیهای اشباع مواد التهابی هستند که در کیک، کلوچه و شیرینیهای دیگر بهمیزان فراوان وجود دارند. بر همین اساس، افراد مبتلا به آرتریت باید از آنها پرهیز کنند. خوشبختانه روشهای مختلفی برای فرونشاندن هوس مصرف خوراکیهای شیرین وجود دارند که از آنجمله میتوان به استفاده از جایگزینهای طبیعی برای شکر یا استفاده از ماست یا آووکادو به جای کره و خامه اشاره کرد.
نوشابههای گازدار
در فهرست مواد تشکیلدهنده بیشتر نوشابههای گازدار میتوان شکر، اسپارتام و/یا اسید فسفریک را مشاهده کرد. هر سه مورد میتوانند بهواسطه افزایش التهاب درد آرتریت را شعلهور سازند. چایسبز میتواند جایگزین سالم و مفید برای نوشابههای گازدار باشد.
روغنهای گلرنگ، آفتابگردان، ذرت و سویا
روغنهای گلرنگ، آفتابگردان، ذرت و سویا همگی دارای یک نقطه مشترک هستند: محتوای اسیدهای چرب امگا-۶ آنها بیشتر از اسیدهای چرب امگا-۳ است. برخلاف چربیهای امگا-۳، چربیهای امگا-۶ اسیدهای چرب پیشالتهابی هستند، از اینرو، آنها میتوانند علائم آرتریت را تشدید کنند. روغن آووکادو، روغن گردو، روغن دانهکتان، یا روغن جگرماهی انتخابهای بهتری هستند.
چیپس سیبزمینی
همانند سیبزمینی سرخشده، چیپس سیبزمینی یک کربوهیدرات پالایششده تولیدکننده محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته و سرشار از سدیم است. همچنین، چیپس سیبزمینی بهطور معمول در روغنهای گیاهی که برای افراد مبتلا به آرتریت مفید نیستند، تهیه میشود. هر سه عامل خطر افزایش التهاب در بدن را بههمراه دارند.
گوشت قرمز
گوشتها، بهویژه گوشت قرمز، التهاب را به روشهای مختلف در بدن افزایش میدهند که از افزایش نشانگرهای التهابی تا محتوای محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته پس از پخت با استفاده از حرارت خشک، مانند گریل کردن را شامل میشوند. میزان مصرف گوشت قرمز خود را کاهش داده و برای پخت از روشهایی مانند گریل کردن استفاده نکنید.
مارگارین
اگر در تلاش برای کاهش مصرف چربی اشباع خود هستید، شاید استفاده از مارگارین را بهجای کره مدنظر قرار دهید، اما بهتر است در برابر این وسوسه مقاومت کنید! مارگارین سرشار از چربیهای ترانس است. زمانیکه این نوع چربیها را مصرف میکنید، آنها موجب کاهش سطوح کلسترول خوب (HDL) و افزایش سطوح کلسترول بد (LDL) و همچنین نشانگرهای التهابی در بدن شما میشوند. مصرف روغنهای سرشار از چربیهای امگا-۳ مانند آووکادو، گردو و دانه کتان انتخاب بهتری است.
گوشتهای فرآوریشده
گوشتهای فرآوری شده و غذاهای فرآوری شده از جمله گزینههایی هستند که میتوانند افزایش چشمگیر سطوح التهاب در بدن را موجب شوند. غذاهای فرآوری شده معمولا حاوی چربیهای اشباع و سرشار از سدیم هستند، در شرایطی که گوشتهای فرآوری شده، مانند سوسیس و کالباس، بهواسطه محتوای مواد سرطانزا و تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته شناخته شده هستند. تا حد امکان مصرف این خوراکیها را محدود کرده و غذاهای خانگی و گوشتهای با پردازش حداقلی و بهخوبی پخته را مصرف کنید.
غذاهای بیرونبر چینی
غذاهای بیرونبر چینی سرشار از سدیم هستند که آنها را بهیک خوراکی بسیار التهابآفرین تبدیل میکند. غذای چینی یک نگرانی خاص محسوب میشود زیرا حاوی مونوسدیم گلوتامات است که میتواند محرک دو مسیر التهابی جداگانه باشد، از اینرو، به یک عامل مشکلآفرین بزرگ برای علائم آرتریت تبدیل میشود.
الکل
الکل میتواند محرک التهاب در بدن باشد، بر همین اساس، پرهیز از آن برای بیماران مبتلا به آرتریت بهترین گزینه است.
ارسال دیدگاه