مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن:
سازمان مالیاتی به سامانه اطلاعات مسکن دسترسی پیدا خواهد کرد
تهران (پانا) ـ راهاندازی سامانه ملی املاک و اسکان در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است که با راهاندازی این سامانه تمام اطلاعات واحدهای مسکونی، وضعیت اسکان، تعداد خانههای خالی، تعداد خانههای دوم و... مشخص میشود.
به گزارش روزنامه ایران،مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد:راهاندازی سامانهملی املاک و اسکان شفافیتآماری بازار مسکن را بهدنبال دارد و اخذمالیات از خانههایخالی و مالیاتبر عایدی تنها یکبخش از نتایج راهاندازی این سامانه خواهد بود. براساس قانون مالیاتهای مستقیم، وزارت راهوشهرسازی موظف بود تا پایان بهمن سال ۹۴، سامانهملی املاک و اسکان کشور را ایجاد کند.هدف از طراحی این سامانه امکان شناسایی مالکان و ساکنان یا کاربران واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی، اداری و پیگیری نقلوانتقال املاک و مستغلات بهصورت رسمی، عادی، وکالتی و غیره در تمامی نقاطکشور بود. همچنین وزارت راهوشهرسازی موظف شده بود تا امکان دسترسی برخط به سامانه برای سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد کند تا اخذ مالیات بر خانههایخالی اجرایی شود.
دلایل تعطیلی سامانه
عباس فرهادیه در خصوص بهتعویق افتادن راهاندازی سامانهملی املاک گفت:راهاندازی سامانه بهاستناد مصوبه هیأتوزیران بود و از سال ۹۴ آغاز بهکار کرد که در همانزمان استفاده و ثبتمعاملات در این سامانه اجباری بود، اما دیوان عدالتاداری کشور مصوبهای داد و ثبت معاملات مسکن را در سامانه فوق، از اجبار خارج کرد.
در آییننامه هیأتوزیران اعلام شده بود اگر کسی کد رهگیری نگیرد و اطلاعاتش در این سامانه ثبت نشود، اداره ثبت و اسناد و همچنین سایر دستگاههای خدماترسان ازجمله آب و برق و گاز به آنها خدمات و سرویس نمیدهند. اما مصوبه دیوان عدالت اداری کشور این سامانه را تضعیف کرد.
اما فرهادیه از برنامه وزارت راهوشهرسازی برای راهاندازی دوباره سامانه املاک خبر داد و افزود:همکاران ما و مشاوران املاک در تلاش هستند تا این سامانه دوباره راهاندازی شود. تلاش ما این است تا مصوبه هیأت وزیران تبدیل به قانون شود و همه مکلف باشند تا معاملات را در این سامانه ثبت کنند.
راهاندازی سامانه در دولت دوازدهم
فرهادیه بااشاره بهاینکه راهاندازی دوباره سامانه زمانبر خواهد بود اما تأکید کرد این سامانه قطعاً تا دو سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
او هدف اصلی از ایجاد سامانهملی اطلاعاتمسکن را شفافیت این بازار عنوان کرد و گفت:سامانه اطلاعات مسکن مانند بانکمسکن عمل میکند بهاین صورت که تمام معاملات و اطلاعات واحدهای مسکونی در آن ثبت میشود. براساس اطلاعاتیکه در سامانه ثبت میشود وضعیتاسکان کل خانوارهای کشور مشخص میشود. همچنین آمار مربوطبه خانههایخالی، آمار خانههای دوم، سوم و...، آماری است که با تکیه برآن میتوانیم تصمیمگیری بهتری برای تولید و عرضه مسکن داشته باشیم. ما نیاز داریم برای برنامهریزی در بخش مسکن آمار دقیقی داشته باشیم.
مالیات خانههایخالی
اخذ مالیات از خانههایخالی یکی از اهداف راهاندازی سامانهملی املاک و اسکان است. فرهادیه با اشاره بهاین هدف گفت:اخذ مالیات از خانههایخالی یکی از بخشهایی است که در طرح سامانهملی املاک بهآن توجه شده است و تنها هدف این راهاندازی این سامانه نیست.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن همچنین با اشاره به برنامه مالیات بر عایدی مسکن نیز گفت: لایحه مالیات عایدی بر سرمایه در بخش مسکن در سازمان امور مالیاتی در حال بازنگری است. ما به سازمان امور مالیاتی آمادگی خود را برای اجرای این لایحه اعلام کردهایم. همچنین تمام تلاش متولی بخش مسکن این استکه اجرای برنامههای مالیاتی در بخش مسکن موجب کاهش فعالیتهای ساختوساز و تولیدمسکن نشود.
ارسال دیدگاه