غیرفعال کردن ژن سرطان با کلم بروکلی
تهران (پانا) ـ ظاهرا حرف همیشگی مادرها که میگویند خوردن سبزیجات برای بدن مفید است درست بود و این موضوع بهطور علمی ثابت شده است.
به گزارش خبرآنلاین، تحقیقات جدید پژوهشگران آمریکایی در بوستون نشان داده است، یک ترکیب در کلمبروکلی و دیگر سبزیجات "چلیپایی"(cruciferous) وجود دارد که ژن شناخته شده سرطان را غیرفعال میکند.
پژوهشگران یافتهاند مصرف سبزیجات چلیپایی نظیر کلمپیچ، کلمبروکلی، کلمبروکسل یا فندقی و گلکلم نقش مهمی در جلوگیری افراد از ابتلاء به سرطان دارند.
"پییِر پائولو"(Pier Paolo) یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت: ما طی این مطالعه دریافتیم یک آنزیمی که در پیشرفت سرطان نقش مهمی دارد میتواند با ترکیب طبیعی موجود در کلمبروکلی و سایر سبزیجات چلیپایی مهار شود.
آنزیم در یک ژن سرکوبکننده قوی تومور موسوم به "پی.تی. ای. ان"(PTEN) نهفته است. تحقیقات پیشین نشان داده بود که سلولهای تومور دارای سطح پایینی از PTEN بودند.
این امر دانشمندان را به بررسی در مورد اینکه آیا بازسازی فعالیت PTEN به سطوح نرمال در بیماران مبتلا به سرطان میتواند موجب سرکوب خواص تومور ژنی شود، وادار کرد. برای شناسایی این موضوع، پژوهشگران مولکولها و ترکیبات تنظیم کننده عملکرد "PTEN "و فعالسازی را شناسایی کردند.
آنها دریافتند ژن موسوم به" WWP۱ " یک آنزیم تولید میکند که فعالیت سرکوبکننده تومور "PTEN "را مهار میکند. پس از آن آنها نتیجه گرفتند یک مولکول کوچک، به نام "آی ۳ سی "(indole-۳-carbinol یا I۳C) میتواند کلیدی برای غیرفعال کردن اثرات سرطان ناشی از "WWP۱" باشد.
"آی ۳ سی" و اثرات آن
"آی ۳ سی" در کلم بروکلی و سبزیجات "چلیپایی" حضور دارد و طی این مطالعه پژوهشگران دریافتند کلمبروکلی قابلیت غیرفعال کردن "WWP۱" را دارد و این امر به "PTEN" اجازه میدهد تا قدرت خود در سرکوب تومور را بهطور کامل بیان کند.
متأسفانه این ترکیب آنقدر در کلم بروکلی و سبزیجات "چلیپایی" در مقادیر کمی وجود دارد که پژوهشگران پیشنهاد دادهاند افراد باید روزانه حدود ۶ پوند (۲۷۲۱.۵۵ گرم) کلم بروکلی و سبزیجات "چلیپایی" مصرف کنند تا اثر خود را بهطور کامل بر بدن افراد بگذارد.
یافتههای این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.
ارسال دیدگاه