شرمن: زنان در مذاکرات هسته ای بیش از مردان وقت صرف کردند
تهران (پانا) - مذاکره کننده ارشد هسته ای آمریکا در مصاحبه ای بمناسبت روز جهانی زن در باره نقش زنان دیپلمات در مذاکرات هسته ای ۱+۵با ایران صحبت کرد و گفت که آنان زمان بیشتری را برای به نتیجه رسیدن مذاکرات نسبت به مردان صرف کردند.
به گزارش ایرنا، این مصاحبه ازسوی تارنمای'شورای روابط خارجی'به مناسبت ۸ مارس(۱۷اسفند- روز جهانی زن)با وندی شرمن مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ انجام شده و در آن نظر وی در مورد تاثیر زنان بر مذاکرات هسته ای جویا شده است.
شرمن گفت:هماهنگی مذاکرات با نماینده ارشد اتحادیه اروپا بود که ابتدا کاترین اشتون و سپس فدریکا موگرینی این مسئولیت را بر عهده داشتند. هلگا اشمید معاون این دو و در واقع قهرمان گمنام مذاکرات است ودیگر(مقام)زن مذاکرات من بودم.زنان بیش از مردان با هیأت مردانه ایرانی مذاکره کرده و وقت صرف کردند.
معاون سیاسی جان کری وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما ادامه داد : یک بار در جریان مذاکرات که مشغول کار روی جزئیات نهایی بودیم، تمامی وزیران ما را برای صرف شام تنها گذاشته و ما هم سر کار رفتیم. وقتی که از کار بر می گشتیم فهمیدیم که وزیران مرد گفته بودند که اگر مذاکرات را بر عهده داشتند آن را بسیار سریعتر پیش می بردند. تصمیم گرفتیم که این تنفر از زنان را نادیده گرفته و کار را به انجام برسانیم.
وی در مورد حضور زنان در حوزه سیاست خارجی گفت: فکر میکنم که زنان در تلاش برای ایجاد صلح و امنیت بسیار موثر هستند؛ چرا که برای رسیدن به هدف متمرکز هستند. آنها بر کسب شهرت یا به ارتقاء رسیدن تمرکز ندارند.
شرمن درمورد تحول نقش زنان در سیاست خارجی افزود:زنان در گذشته در نقشهای سیاسی و در دولت حضور کمتری داشتند یا حضور نداشتند اما به مرور همه چیز تغییر کرد. زنان بیشتری وارد سیاست شدند. در دوره جان کری مقامهای زن زیادی در کابینه بودند. امیدوارم این روند همینطور پیشرفت خودش را داشته باشد.
شرمن چندی پیش در مصاحبه با یک رسانه سوئیسی موقعیت آمریکا درمورد توافق هسته ای با ایران را مشابه موقعیت این کشور درمورد کره شمالی دانست و گفت: در اینجا نیز دولت ترامپ تا رویارویی کامل پیش رفته است.
شرمن خروج ترامپ از برجام را اشتباه خواند و تاکید کرد: هر چند ایران یکی از بازیگران منفی در تحولات خاورمیانه است، اما تا زمانی که این کشور به برجام پایبند است، خروج از این توافق اقدام درستی نیست.
این دیپلمات بازنشسته چند ماه پیش با یک شبکه تلویزیونی آمریکایی مصاحبه کرد و از توهین به ایرانیان ابراز تاسف کرده و آن را اقدامی خطرناک خواند. شرمن در جریان یکی از جلسات کمیته روابط خارجی سنا در پاسخ به یکی از سناتورها گفته بود که نیرنگ در خون ایرانیان است.
اندیشکده شورای روابط خارجی در سال ۱۹۲۱در آمریکا تأسیس شده و در حوزهٔ سیاست خارجی و روابط بینالملل فعالیت می کند.اعضای آن سیاستمداران قدیمی، وزرای خارجه سابق، مقامات سابق سیا، بانکداران، وکلا و چهره های شاخص و بزرگان رسانه های گروهی هستند.
ارسال دیدگاه