مرتضی مبلغ*
توصیههای مهم به رئیسجمهوری
دولت و رئیسجمهور باید رابطه دوسویه و سازندهای را با جامعه نخبگان، صاحبنظران، فعالان و بدنه اجتماع داشته باشند. این رابطه حتما باید دوسویه باشد و فقط یک رابطه شکلی نباشد، بلکه رابطهای سازنده و واقعی باشد تا نظرات و پیشنهادات سازنده به سوی دولت جریان پیدا کند. دولت باید طوری برنامهریزی کند که از امکانات، بسترها و ظرفیتهای موجود به خوبی بهره ببرد و از شدت التهابات موجود در جامعه بکاهد.
دولت باید برنامههایی را در دستور کارش قرار دهد تا بتواند بازار را مدیریت کند و شرایط امیدبخش و آرامی را برای مردم به وجود آورد. به عبارت دیگر، دولت باید بتواند از میزان نگرانیهای مردم بکاهد. دولت باید بیشتر با مردم صحبت کند و مشکلات را با آنان در میان بگذارد. دولت باید بتواند در فضایی آرام و فارغ از تنش مسائل را پیش ببرد. از سوی دیگر، دولت باید تکلیفش را با کسانی که قصدشان کارشکنی است، روشن کند. به عبارت دیگر، دولت باید محافظهکاری را کنار بگذارد و با مردم شفاف صحبت کند.
در حال حاضر، مردم تصور میکنند که دولت چرخشی جدی در سیاستهایش داشته است. دولت در این زمینه باید شفافسازی کند و به ویژه موضع خود را در مقابل تندروها مشخص نماید. موضوع بعدی نوع استفاده از مدیران است. متأسفانه به نظر میرسد که دولت به فشارهای امنیتی و غیر امنیتی برای انتخاب مدیران تن داده است. گرچه دولت باید شجاعترین و کارآمدترین مدیران را انتخاب کند، اما در یک سیکل ملاحظهکاری کار میکند. بر اثر فشارهای تندروها و فشارهای امنیتی دولت از مدیرانی استفاده میکند که لیاقت کافی برای اداره امور را ندارند. آنها افرادی مجرب و شجاع نیستند و به همین دلیل ممکن است مشکلاتی را در آینده به وجود بیاورند. در وهله اول ممکن است که این افراد دچار فساد شوند و حتی اگر دچار فساد نشوند، به اندازه کافی کارآمد نخواهند بود.
برنامه اصلاحطلبان براى انتخابات آتی مجلس موضوع مهمی است. تفسیری که از قانون اساسی میشود، منجر به این شده است که یک فیلترگذاری در انتخابات داشته باشیم، برخی از افراد مجبور میشوند برای رد شدن از فیلترهای موجود دست به کارهای غیرمنطقی بزنند. از طرف دیگر، یکسری از نیروهای شجاع تن به این کارها نمیدهند و از صحنه انتخابات حذف میشوند. در نتیجه عرصه مدیریت جامعه به تدریج از افراد کاربلد و شجاع خالی میشود. موضوع دیگر در مورد انتخابات، رانتهای سیاسی و تبلیغاتی است. در انتخابات چون موضوع رقابت مطرح است، باید همه احزاب و جریانها بدون تبعیض از امکانات تبلیغاتی و رسانهای برخوردار باشند که البته در حال حاضر اینطور نیست. حتی رسانههای بزرگ ما و رسانههایی که از بیتالمال ارتزاق میکنند، صحنه یکه تازی یک تفکر هستند و حداکثر استفاده را از امکانات میکنند، در حالی که جریانهای دیگر از کمترین امکانات برخوردار نیستند.
منبع: آرمان
* معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات
ارسال دیدگاه