فریدون اصفهانیان*

وضعیت داوری لیگ

رقابت‌های لیگ در جریان است و باتوجه به اینکه تنها یک بازی از هفته ششم لیگ برتر به تعویق افتاده، تا اینجا شاهد برگزاری ۴۷ مسابقه لیگ برتر بوده‌ایم. به‌نظرم تنها در چهار بازی داوران اشتباه‌هایی کردند که تاثیرگذار بوده و سرنوشت بازی را تغییر داده است و در دیگر بازی‌ها شاهد اشتباهی از داورها نبودیم که منجر به تغییر نتیجه شود.

کد مطلب: ۸۵۴۱۶۶
لینک کوتاه کپی شد

در تمام لیگ‌های معتبر فوتبال جهان ضریب اشتباهات اثرگذار داوران ۱۰ تا ۱۵ درصد است، در حالی‌ که در ایران و در لیگ برتر زیر ۱۰ درصد است. پس این میزان خطای مهم از داوران طبیعی است. ما به‌صورت کلی عملکرد داوران را مثبت ارزیابی می‌کنیم و این اتفاق درحالی رخ داده که داوران باتجربه و لایقی همانند محسن ترکی، سعید مظفری‌زاده، احمد صالحی، شاهین حاجی‌بابایی و تورج حق‌وردی از عرصه قضاوت جدا شده‌اند و در داوری با پوست‌اندازی مواجه بوده‌ایم. با این حال داوران جوان ما قضاوت‌های خوبی انجام داده‌اند و نمره قبولی گرفته‌اند.

برای اینکه بی‌عدالتی در امر قضاوت داوران صورت نگیرد، گروه آنالیزی تشکیل دادیم که عملکرد داوران را توسط فیلم هر مسابقه به‌دقت مورد بررسی قرار می‌دهد تا اگر احیانا ناظر مسابقه نمره‌ای کمتر یا بیشتر به داوری داده است.نمره‌ای که حق داور بوده به او داده شود.ما برای پیشرفت امر داوری تمامی موارد را مدنظر قرار می‌دهیم تا حقی از داوری اجحاف نشود. ما هیچ ترسی نداریم که با داوران پراشتباه برخورد کنیم. اگر داوران دچار اشتباه‌‌هایی شوند که سرنوشت مسابقه را عوض کرده باشد، با آنها مطابق آیین‌نامه‌ای که داریم، برخورد می‌کنیم. همان‌طور که در آیین‌نامه برای داوران موفق تشویق ذکر شده و ما آنهایی که خوب سوت بزنند را تشویق می‌کنیم، با داورانی که خطاهای آنها تاثیرگذار است هم برخورد خواهیم کرد و جریمه‌هایی برای آنها درنظر می‌گیریم.

محرومیت از قضاوت در یک تا چند بازی، دادن قضاوت در لیگ‌های دسته اول، دوم، سوم و حتی پایین‌تر، و همچنین محرومیت طولانی‌مدت از موارد تنبیهی است که برای داوران پراشتباه لحاظ می‌شود. اگر کمیته داوران با لاپوشانی و اغماض به قضاوت‌های داوران نگاه کند، در حق آنها ظلم و جفا کرده، چون لازمه پیشرفت در داوری برخورد قاطع و محکم است. در بازی چهارشنبه شب هفته گذشته پرسپولیس و نساجی مازندران، رضا کرمانشاهی داور مسابقه اشتباه تاثیرگذار و سرنوشت‌سازی مرتکب نشد و از نظر ناظر داوری مسابقه قضاوت خوبی را ارائه کرد اما سرمربیان هر دو تیم با اعتراض‌های فراوان، فضایی را ایجاد کردند که قضاوت داور از نگاه تماشاگران زیر سوال برود. به‌نظرم این نوع رفتار خارج از رفتار حرفه‌ای است و اعتراض‌های سرمربیان دو تیم مبنای خاصی نداشت. داور به‌خوبی سوت زد و خطایی نداشت که عامل تغییر نتیجه مسابقه شود. مربیان هر دو تیم می‌توانند اعتراض‌های خود را به‌صورت مکتوب از طریق باشگاه‌‌شان به کمیته داوران بدهند و گروه آنالیز ما نیز به‌دقت صحنه‌های داوری را مورد بررسی قرار می‌دهد تا از هیچ تیمی حقی تضییع نشود.

منبع: آرمان

* رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار