دانشمندان دانشگاه کُپنهاگ مطرح کردند؛

احتمال پیدایش حیات در مریخ 100 میلیون سال قبل‌تر از زمین

تهران (پانا) - 20 میلیون سال پس از تولد خورشید، مریخ ساختار سیاره‌ای خود را تشکیل داده بود و این به آن معنا است که مریخ پیش‌تر از زمین امکان حیات داشته است.

کد مطلب: ۸۳۳۵۰۲
لینک کوتاه کپی شد
احتمال پیدایش حیات در مریخ 100 میلیون سال قبل‌تر از زمین

به گزارش ایسنا از تک تایمز، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سیاره سرخ حدود ۴.۵۴۷ میلیارد سال پیش یا تقریبا ۱۰۰ میلیون سال پیش از زمین، امکان حیات داشته است.

مرحله نهایی پیش از تشکیل هر سیاره "زمین سان"(terrestrial) که بتواند به سیارات واقعی تبدیل شود، سخت شدن پوسته خارجی است. این فرایند ابتدا شامل انباشته شدن ذرات ناشی از "قرص‌های پیش ستاره‌ای" می‌شود. سپس ذرات انباشته شده به مواد مذاب تبدیل می‌شوند و بعد از آن تبدیل به یک اقیانوس گرم ماگمایی می‌شوند. همانطور که این ماگما سرد و کریستالی می‌شود، سفت و محکم شده و در نهایت پیش از تبدیل شدن به "پوسته سیاره‌ای"‌(planet's crust) به یک هسته فلزی تبدیل می‌شود.

قبلا تصور می‌شد که مراحل ایجاد تمام سیارات زمین سان ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون سال طول می‌کشد اما در حال حاضر، یک مطالعه جدید نشان داده است که پوسته مریخ در مقایسه با دیگر سیارات سریع‌تر تشکیل شده است. این اطلاعات جدید می‌تواند تمام جدول زمانی مراحل اولیه تشکیل سیاره سرخ را تغییر دهد.

این یافته‌ها مشخص کرده‌اند که اندازه مریخ تقریبا در کمتر از ۱۰۰ میلیون سال پس از تشکیل اولین جامدات در قرص‌های پیش ستاره‌ای در اطراف خورشید ثابت مانده است. شکل گیری این جامدات اولیه که غنی از کلسیم و آلومینیوم هستند، حدود ۴ میلیون ۵۶۷ هزار سال طول کشیده است.

حدود ۲۰ میلیون سال پس از تشکیل اولین جامدات در اطراف خورشید، مریخ بخاطر تولید ماگما که به سطح آن صعود کرده بودند تقریبا ذوب شد. حدود ۷۰ میلیون سال بعد، این ماگماهای مذاب محکم شدند و به پوسته سیاره‌ای تبدیل شدند.

این مطالعه به رهبری "لارا بوویر " (Laura Bouvier) از "دانشگاه کُپنهاگ" انجام شد. دانشمندان، برای رسیدن به محاسبات جدید خود از تشکیل اولیه مریخ، "زرگون های" (zircons) استخراج شده از یک شهاب سنگ به نام "Black Beauty " را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

زرگون با فرمول شیمیایی Zr[SiO۴] از مجموعه کانی هاست و لومینسانس سبز جواهری - نارنجی و قرمز تیره تا قرمز جواهری دارد.

محققان دریافتند ماگما ذوب شده مریخ در مراحل اولیه حاوی زرگون بوده است. از این رو، با در اختیار داشتن این زرگون‌ها، دانشمندان توانستند با انجام محاسبات یک جدول زمانی اصلاح شده از تشکیل پوسته واقعی مریخ ایجاد کنند.

این مطالعه در مجله "journal Nature " منتشر شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار