قرمز شدن پوست دست و صورت علامت کدام بیماری است؟
تهران (پانا) - قرمزی پوست دست و صورت میتواند نشاندهنده وضعیت هشداردهنده و حتی خطرناکی باشد که چندین نوع بیماری را شامل شود. اگزما و آلرژی پوستی از آن دست بیماریهای شایع است که میتواند دلیل این قرمزی باشد.
به گزارش نمناک، قرمزی کف دست یک علامت از یک نوع وضعیت است که می تواند باعث خارش، سوزش یا حتی جوش شود. گاهی اوقات نشان دهنده مشکل خاصی هم نیست، اما در بعضی از موارد قرمزی کف دست را علامت عفونت یا قرار گرفتن در معرض عوامل حساسیت زا می دانند . ممکن است شما هم این قرمزی را علاوه بر کف دستان خود در قسمت های دیگر بدن هم مشاهده کنید؛ مخصوصا زمانی که با افراد دیگر در بیرون از منزل در ارتباط باشید که پوست شما به این عوامل واکنش نشان می دهد.
علل قرمزی کف دست
وضعیت های زیادی هستند که می توانند باعث ایجاد قرمزی کف دست شوند که بعضی از آنها شامل موارد زیر است.
واکنش آلرژیک
آلرژی به مواد غذایی و بعضی از داروها باعث ایجاد واکنش می شود که خودشان را به شکل قرمزی در کف دست نشان می دهند. همچنین باعث خارش، جوش و کهیر می شود. علائم دیگر قرمزی کف دست بر اثر واکنش آلرژیک، شامل موارد زیر است:
اسهال
استفراغ
خارش دهان و ورم
شوک آنافیلاکتیک
تنگی نفس
بعضی از این واکنش های آلرژیک شدید نیاز به مراجعه به پزشک دارد که حتما باید آنها را جدی بگیرید.
خشکی پوست
در ماه های سرد سال خشکی پوست بیشتر از همیشه وجود خواهد داشت که مستقیما روی کف دست شما ایجاد می شود و باعث پوسته پوسته شدن و خارش می شود. اگزما و بعضی از داروها می تواند عامل ایجاد خشکی پوست و قرمزی کف دست باشد که خارش، آن قرمزی را بدتر می کند.
عفونت قارچی
عفونت قارچی یک مشکل رایج، اما قابل درمان است و یک نوع عفونت در پوست است که قرمزی را نیز شبیه به شکل حلقه در کف دست می کند که در بعضی از قسمت های بدن هم می توانید آن را ببینید. البته ممکن است قرمزی کف دست شما به شکل حلقه نباشد. در کنار آن علائم دیگری شامل موارد زیر احساس می شود.
ضخیم شدن پوست
خشکی پوست
التهاب
ترک عمیق پوستی
پسوریازیس
این وضعیت یک بیماری پوستی است و عامل ایجاد التهاب در بخش های مختلف بدن شامل کف دست می شود. پسوریازیس به ارث می رسد و بر اثر آسیب دیدگی پوستی یا مشکلاتی مثل عفونت بدتر می شود. التهاب در کف دست می تواند عامل ایجاد مشکلات زیر باشد.
قرمزی پوست
خشکی و ناهمواری پوست
ضخیم شدن پوست
ترک های دردناک در پوست
درماتیت تماسی
درماتیت تماسی یک نوع مشکل رایج برای قرمزی پوست و مخصوصاً کف دست است. گاهی اوقات سریع اتفاق می افتد. درماتیت تماسی معمولا بعد از لمس موارد زیر رخ می دهد.
مواد آرایشی
دستکش های لاتکس
زیورآلات
گل پیچک سمی
بلوط سمی
همچنین ممکن است وضعیت قرمزی کف دست با لمس مواد پاک کننده، سفید کننده و صابون ها بدتر شود که حتما باید به پزشک مراجعه شود.
بیماری دهان، پا و دست
این بیماری به شدت در بین افراد مخصوصا کودکان شیوع پیدا می کند و یک عفونت ویروسی است که عامل ایجاد سوزش و قرمزی در دستان، دهان و پاها است. علائم دیگر آن شامل موارد زیر است.
سوزش گلو
جوش روی زبان
قرمزی کف دست
کاهش اشتها
این وضعیت معمولاً خفیف است و در عرض چند روز بهبود پیدا می کند، اما اگر علائم بهبود پیدا نکردند، حتما باید به پزشک مراجعه شود.
اگزمای دیس هیدروتیک
اگزمای دیس هیدروتیک یک وضعیتی است که عامل ایجاد جوش های ریز و خارش زا در کف دست است و گاهی اوقات به شکل انبوه رخ می دهند و دردناک هستند که معمولاً بعد از ۳ هفته خشک شده و خودشان می افتند اما اگر این وضعیت در فرد تشخیص داده شود، باید تحت درمان قرار بگیرد. این وضعیت در زنان بیشتر از مردان است و تا امروز هیچ درمانی برای آن وجود نداشته است.
زرد زخم
یکی دیگر از عفونت های پوستی که معمولاً در بین کودکان هم رواج دارد، بیماری زرد زخم است. این وضعیت عاملی برای ایجاد جوش در کف دست، گردن و کل دست و صورت است که ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی مثل اگزما یا درماتیت تماسی بشود که به دلیل لمس یک گل پیچک سمی رخ داده است.
زرد زخم شیوع دارد و می تواند از یک فرد به شخص دیگر انتقال پیدا کند و زمانی اتفاق می افتد که فرد مبتلا به این عفونت را لمس کنید و همچنین باعث خارش در پوست می شود که ممکن است به نواحی دیگر هم انتقال پیدا کند.
پومفولیکس
پومفولیکس یک نوع اگزما است که معمولاً به شکل جوش های ریز و پر آب در کنار انگشتان دست یا شست پا ایجاد می شود. به شدت خارش زا است و باعث عاملی برای ایجاد عفونت و باکتری مخصوصاً بعد از خارش است که معمولاً در افرادی که زیاد عرق می کنند، رواج بیشتری دارد.
درمان کف دست قرمز
درمان قرمزی کف دست بستگی به علت آن دارد. بعضی از قرمزی ها خودشان بهبود پیدا می کنند اما در بعضی از موارد دیگر باید از لوسیون مرطوب کننده برای از بین بردن خشکی دست استفاده شود. اگر واکنش آلرژیک را تجربه کردید، داروهای آنتی هیستامین می توانند تا حدی آن را بهبود ببخشند و قرمزی کف دست را از بین ببرند. اگر قرمزی به دلیل ایجاد درماتیت، اگزما یا پسوریازیس ایجاد شده باشد، پزشک برای شما داروها و کرم های موضعی تجویز می کند که باعث سرکوب سیستم ایمنی خواهد شد.
برای مراقبت از این وضعیت باید خودتان را از شر محرک ها دور نگه دارید و برای جلوگیری از خشکی پوست از مرطوب کننده استفاده کنید.
عفونت های ویروسی و باکتریایی هم با تجویز آنتی بیوتیک های خوردنی و موضعی بهبود پیدا می کنند. اگر علائم بهبود پیدا نکردند و یا بدتر شدند، دوباره باید به پزشک مراجعه شود.
برخی از نکات و توصیه ها
از محرک ها دوری کنید. پوست خود را به خوبی مرطوب کنید. از محصولات پاک کننده اثرگذار اما ملایم استفاده کنید. داروهای موضعی را طبق تجویز پزشک مصرف کنید. بعضی از این قرمزی های کف دست هیچ درمانی ندارند، در نتیجه باید از آنها مراقبت کنید تا بدتر نشوند. اگر احساس کردید که تشدید شدند، به متخصص پوست در اسرع وقت مراجعه کنید.
پیشگیری از قرمزی کف دست
نمی توان از همه قرمزی های کف دست جلوگیری کرد، اگر چه بعضی از استراتژی ها کمک کننده هستند که شامل موارد زیر هستند.
از مرطوب کننده های فاقد رایحه برای کاهش قرمزی و واکنش های آلرژیک استفاده کنید. اگر یک شخص به اگزما مبتلا است، می تواند از کرم های مخصوص درمان اگزما بعد از شستن دست استفاده کند. هنگام انجام کار در حیاط یا استفاده از مواد شیمیایی حتما دستکش دست کنید. از مواد دارویی و کرم های دارویی تا زمانی که پزشک تجویز نکرده، استفاده نکنید زیرا ممکن است وضعیت را بدتر کند. اگر هرگونه واکنش آلرژیک دارید، در چنین مواردی حتماً به پزشک گزارش دهید.
اگر با علائم زیر روبرو شدید سریعا با پزشک تماس بگیرید.
تب
علائم عفونت در قرمزی کف دست مثل ترشح یا تراوش
دردناک بودن قرمزی اما خارش نداشتن
ورم پوست
علائمی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا
ظاهر شدن این قرمزی در کل بدن مخصوصا بعد از تماس با یک حشره یا مصرف یک دارو
مشکلات تنفسی
ارسال دیدگاه