چرا اگزما با استرس تشدید می شود

تهران (پانا) - اگزما یک بیماری پوستی شایع است که گاهی حتی پوست فرد بیمار را زخم می‌کند. این بیماری پوستی در کشور افراد زیادی را درگیر می‌کند و سن خاصی هم ندارد و عموما از کودکی و ۵ سالگی در افراد ایجاد می‌شود. حالا مقوله جدیدی عنوان شده که استرس مستقیما روی ایجاد اگزما تاثیرگذار است و باعث تشدید آن می‌شود.

کد مطلب: ۱۲۶۸۰۷۴
لینک کوتاه کپی شد
چرا اگزما با استرس تشدید می شود

علم هنوز نتوانسته است به طور کامل رابطه بین اگزما و استرس را مشخص کند. اگرچه همه ما می دانیم مشکلاتی مثل اگزما قطعاً با استرس مرتبط است، اما فرضیه های مختلفی هم در مورد این موضوع وجود دارد که ما بتوانیم این قضیه را بهتر درک کنیم. اگزما و استرس، هر دو مورد باعث ایجاد مشکل در افراد می شوند و هر دو از یکدیگر تغذیه می کنند. یعنی به یکدیگر مرتبط هستند. بدون شک ترکیب این دو می تواند باعث ایجاد مشکلاتی شود که راه حل های زیادی در مورد آن وجود ندارد.

چرا اگزما با استرس تشدید می شود؟

پوست بزرگترین عضو بدن انسان است و همچنین بزرگترین بازتاب دهنده وضعیت ذهنی محسوب می شود. همچنین پوست به طور مستقیم با سیستم عصبی ارتباط دارد و اطلاعاتی را به مغز و بالعکس ارسال می کند و استرس هم می تواند عامل آزاد کردن مجموعه ای از مواد شود که همگی روی پوست اثر گذار هستند. اگزما هم یکی از این مشکلات پوستی است. همانطور که می بینید رابطه بین اگزما و استرس، رابطه ای مستقیم و بسیار نزدیک است.

اگزما به معنای التهاب پوست است؛ التهابی که جزء مشکلات درماتیت دسته بندی می شود و از استرس ناشی می گردد. به عبارت دیگر هنگامی که در مورد اگزما و استرس صحبت می کنیم، منظور ما درماتیت آتوپیک و استرس است.

چنانچه در بخش های قبلی بخش بهداشت و سلامت نمناک کامل توضیح داده شد، اگزما هنگامی اتفاق می افتد که آسیب دیدگی روی پوست رخ بدهد ؛ یعنی زمانی که التهابات ظاهر می شوند، پوست قرمز می شود و دچار خارش می شود. اگزما معمولا روی نواحی مثل بازو، دست، زانو، زیر بغل و صورت بیشتر اتفاق می افتد.

در ۸۵ درصد موارد، اگزما قبل از سن ۵ سالگی اتفاق می افتد. متخصصان تخمین زده اند که بیش از ۲۰ درصد کودکان و یک الی ۲ درصد نوجوانان در دوره ای از زندگی اگزما را پشت سر گذاشته اند. اگزما جزء اختلالات تکرار شده و مزمن محسوب می شود.

استرس از طرق مختلفی روی پوست اثر گذار است و باعث ایجاد اختلالاتی مثل درماتیت آتوپیک، آکنه، پسوریازیس و بیماری گل سرخی می شود. پس رابطه بین استرس و اگزما کاملا مشهود است. سیستم عصبی نیز به طور مستقیم با پوست ارتباط دارد. استرس باعث افزایش التهاب اگزما می شود و هر دو در کنار یکدیگر احساس ناامیدی، ناامنی و بی قراری را در افراد افزایش می دهند زیرا هیچ درمانی برای اگزما وجود ندارد و همین وضعیت را بدتر می کند.

پس هنگامی که فرد دچار اگزما می شود، یعنی تحت فشار خاصی قرار گرفته است که نمی تواند آن را مدیریت کند. همچنین یک علامت هشدار دهنده است که نباید آن را نادیده بگیرید. احتمالا این فرد یک مشکل حل نشدنی دارد و نمی تواند به تنهایی مشکل را برطرف کند. هیچ درمان خاصی به غیر از راهکارهای ساده مثل مرطوب کردن پوست وجود ندارد که البته آن ها نمی توانند به طور کامل اگزما را بهبود ببخشند.

تنها راهکار موثر این است که افراد سبک زندگی خود را تغییر دهند. انجام تمرین های ورزشی به طور منظم معمولاً برای کنترل استرس و همچنین اگزما بسیار مفید است. فعالیت هایی مثل یوگا و مدیتیشن به شدت پیشنهاد می شود.

پوست و استرس

مکانیزم های مختلفی وجود دارد که از طریق آن ها استرس روی پوست اثر می گذارد. استرس می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تغییر دهد و باعث ایجاد دو اثر شود. از طرفی قدرت دفاعی پوست را می کاهد و از طرف دیگر پوست فرد ملتهب می شود. تولید آدرنالین و کورتیکو استروئیدها بر اثر استرس افزایش پیدا می کند که روی سلول های دریافت کننده پوستی اثر می گذارند و تغییراتی را روی پوست ایجاد می کنند. تحقیقات نشان می دهد که بیماری های التهابی بر اثر استرس وضعیت بدتری پیدا می کنند. حداقل ۵۰ درصد از افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک از مشکلاتی مثل افسردگی و اضطراب رنج می برند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار