ضرر تریلیون دلاری جهان از حملات سایبری

تهران (پانا) - به موازات توسعه اینترنت در جهان، فعالیت مجرمان سایبری رشدی قابل توجه یافته و هر روز شاهد حملات هکری مختلف در جهان هستیم.

کد مطلب: ۱۲۳۱۶۹۱
لینک کوتاه کپی شد
ضرر تریلیون دلاری جهان از حملات سایبری

به‌گزارش ایران، این موضوع مورد توجه شرکت‌های امنیت سایبری قرار گرفته، به گونه‌ای که کمپانی امنیت سایبری Trend Micro در تازه‌ترین گزارش خود یادآور شده است، انتظار می‌رود جرایم سایبری تا سال ۲۰۲۵، سالانه هزینه‌ای بالغ بر ۱۰.۵تریلیون دلار به اقتصاد جهان تحمیل کند که این رقم معادل ۲۰میلیون دلار در هر دقیقه است. این در حالی است که گفته می‌شود میزان زیان اقتصادی حملات سایبری در جهان تا پایان ۲۰۲۱ رقمی بالغ بر ۶.۱تریلیون دلار خواهد بود. این موضوع در کنار تازه‌ترین گزارش‌های بخش امنیت سایبری اینترپل، نگاه‌ها به موضوع حملات سایبری را جدی‌تر کرده است.

۲۳۰ میلیون تهدید در آفریقای‌جنوبی
بر اساس گزارش ارزیابی تهدیدات سایبری اینترپل در سال ۲۰۲۱، در میان کشورهایی که بیشترین آسیب را از حملات سایبری بویژه حملات باج افزاری دیده‌اند نام امریکا، کشورهای اروپایی و همچنین کشورهای آفریقایی دیده می‌شود. بنا براین گزارش، امریکا صدرنشین کشورهایی است که هدف بیشترین تعداد حملات سایبری قرار گرفته است و البته نام آفریقای‌ جنوبی بسیار برجسته شده است.

طبق این گزارش، میزان حملات سایبری به بخش های مختلف آفریقای‌ جنوبی بسیار بالا رفته و این موضوع نشان می‌دهد که این کشور تا چه اندازه در برابر مجرمان سایبری و حملات باج افزاری که تهدیدی برای مردم، اقتصاد و زیرساخت‌ها به‌شمار می‌روند، آسیب‌پذیر شده است. کلاهبرداران آنلاین به‌طور فزاینده‌ای آفریقای‌ جنوبی را هدف گرفته‌اند، به‌گونه‌ای که اکنون این کشور از نظر تعداد قربانیان جرایم سایبری بویژه حملات باج افزاری رتبه سوم را در جهان دارد.بر اساس گزارش ۲۰۲۱ اینترپل، فقدان جدی پروتکل [فراگیر] امنیت سایبری و همچنین انجام نشدن اقداماتی برای کاهش این حملات و پیشگیری از وقوع آنها مشکلات جدی برای افراد و مشاغل در آفریقا ایجاد کرده است.

در گزارش اینترپل به‌گزارش شرکتTrend Micro اشاره شده و آمده است که از ژانویه ۲۰۲۰ تا فوریه ۲۰۲۱ این شرکت نرم افزار امنیت سایبری چندملیتی، میلیون‌ها تهدید را در قاره آفریقا ثبت کرده است که البته ۶۷۹ میلیون ایمیل، ۸.۲ میلیون فایل مخرب و ۱۴.۳ میلیون مورد حمله به وب در میان آنها دیده می‌شود.

در این گزارش همچنین آمده است که به‌طور خاص، آفریقای‌ جنوبی مورد توجه قرار گرفته، چرا که تعداد حملات سایبری در این کشور بسیار بالا بوده است. بنابراین گزارش، در مجموع ۲۳۰ میلیون تهدید در آفریقای‌ جنوبی شناسایی شده است ،در حالی که این رقم برای کنیا حدود ۷۲ میلیون تهدید بوده است و مراکش هم ۷۱ میلیون بار مورد حمله سایبری قرار گرفته است که این ارقام خود گویای وضعیت نامناسب سایبری آفریقای‌ جنوبی هستند.

طبق گزارش اینترپل، در آفریقای‌ جنوبی، ۲۱۹ میلیون شناسایی، مربوط به تهدیدات ایمیلی بوده است و ازسوی دیگر این کشور در سال ۲۰۲۱ هدف بالاترین تعداد حملات باج افزاری نیز بوده است. پیش از این نیزاین آسیب‌پذیری‌ها در آفریقای‌ جنوبی توسط Accenture یک شرکت متخصص در خدمات فناوری اطلاعات واقع در ایرلند شناسایی و به‌عنوان یک کشور متمایز از نظر باج افزار در قاره آفریقا معرفی شده بود. این شرکت یادآور شده بود که آفریقای‌ جنوبی هدف حملات خانواده‌های مختلف باج افزاری مانند Crysis، Nefilim، Ryuk، Clop و Contiقرار گرفته است. پس‌از آن، مصر از نظر تعداد حملات باج‌افزاری در جایگاه دوم در قاره آفریقا قرار گرفته است.

۵۰۰میلیون کاربر در قاره آفریقا
اما قاره آفریقا چه تعداد کاربر اینترنت دارد؟ بیش از ۵۰۰میلیون کاربر اینترنت در سراسر این قاره وجود دارد و در این میان کنیا بیشترین شهروندان آنلاین را در خود جای داده است، پس از آن نیجریه و آفریقای‌ جنوبی با حدود ۵۶ درصد از جمعیت آنلاین در رتبه های بعدی قرار دارند.یکی از موضوع‌هایی که سبب شده در آفریقای جنوبی شاهد روند روبه رشد حملات سایبری و باج افزاری باشیم، توسعه بانکداری موبایلی و استفاده هکرها از این ظرفیت فناورانه است، درحالی که اگر کاربران به موارد امنیتی توجه ویژه داشته باشند این میزان حملات، کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت. موضوع حملات سایبری و باج افزاری گسترده به آفریقای‌ جنوبی در حالی مطرح می‌شود که این کشور بیشترین جمعیت آنلاین قاره آفریقا را در خود جای نداده است و همین موضوع متخصصان امنیت سایبری را به فکر وا داشته است. در گزارش اینترپل آمده است: افزایش برنامه‌های مخرب در دستگاه‌های تلفن همراه که از آسیب پذیری‌های روزافزون سوء‌استفاده می‌کنند، یک تهدید بزرگ برای آفریقای‌ جنوبی محسوب می‌شود و البته فرصت‌هایی در اختیار مجرمان سایبری قرار می‌دهد. در حال‌حاضر در آفریقای‌ جنوبی شاهد افزایش ۱۰۰درصدی میزان کلاهبرداری از طریق اپ‌های بانکداری موبایلی هستیم که تخمین زده می‌شود حدود ۵۷۷ حمله بدافزاری در هر ساعت در این کشور ازاین طریق صورت گیرد.

موضوع نگران کننده دیگر در آفریقای‌ جنوبی، اسکم‌های ارزهای دیجیتال است که بازیگران این عرصه سایبری، از قربانیان کلاهبرداری می‌کنند. این گزارش به دو نمونه از اسکم‌های سرمایه‌گذاری ارزهای مجازی در آفریقای‌ جنوبی اشاره می‌کند که یکی از آنها در سال ۲۰۲۰ انجام شد و زمینه کلاهبرداری ۵۸۸ میلیون دلار را فراهم کرد. مورد دوم هم در آوریل ۲۰۲۱ برای خریداران ارزهای دیجیتال صورت گرفت و سرمایه‌گذاران، ۳.۶ میلیارد دلار از دست دادند.

علاوه‌بر کلاهبرداری‌های صورت گرفته در زمینه‌های سرمایه گذاری، یک تهدید فزاینده دیگر در فضای ارزهای دیجیتال، تهدید فیشینگ کیف پول است که در آن عوامل تهدید از تبلیغات نادرست یا گمراه کننده، دامنه‌های تقلبی، کیف پول جعلی یا پلتفرم‌های مالی غیرمتمرکز برای به‌دست آوردن رمز کیف پول ارزهای دیجیتال قربانی استفاده می‌کنند. همه این موارد درحالی است که با توجه ویژه کاربران به موارد امنیت سایبری ازجمله استفاده از آپدیت‌ها و به روزرسانی‌های نرم افزارها و همچنین سیستم‌های عامل، توجه به آنتی ویروس‌های معتبر و پرهیز از پرداخت باج به مجرمان سایبری، می‌تواند تا حد زیادی فضای اینترنت را برای کاربران جهان و آفریقای جنوبی امن‌تر کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار