فعالان عرصه امنیت سایبری جذب کدام شهرها می‌شوند؟

تهران (پانا) -  روند رو به رشد حملات سایبری در جهان که از مدارس گرفته تا بیمارستان‌ها و حوزه‌های انرژی و...را تحت تأثیر قرار می‌دهند، موضوع امنیت سایبری را با یک چالش بی‌سابقه مواجه کرده است.

کد مطلب: ۱۲۱۰۲۳۸
لینک کوتاه کپی شد
فعالان عرصه امنیت سایبری جذب کدام شهرها می‌شوند؟

به‌گزارش ایران،‌ به همین دلیل هم آموزش متخصصان به منظور پاسخگویی به نیازهای رو به رشد تهدیدات روزافزون حملات سایبری و به کار گرفتن آنها در بخش‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته است. اما کدام شهرهای جهان می‌توانند متخصصان این حوزه را بیشتر جذب کنند و کدام بخش‌های سایبری باید بیشتر در کانون توجه این افراد ماهر قرار گیرد؟

هر۴۰ثانیه یک حمله سایبری
مطالعات مؤسسه Accenture نشان می‌دهد که هر ۴۰ ثانیه یک حمله سایبری در نقطه‌ای از جهان رخ می‌دهد و هریک از این حملات به طور متوسط ۱۳ میلیون دلار برای سازمان‌ها هزینه دربر داشته است. از سوی دیگر بسیاری، ۶ماهه نخست ۲۰۲۱ را یک آزمون بزرگ برای صنعت امنیت سایبری در تاریخ می‌دانند که عملکرد مناسبی نداشته چراکه تعداد این حملات و زیان اقتصادی ناشی از آن به طور چشمگیری بالا رفته و ازسوی دیگر ۲۲درصد از حمله‌های سایبری نیمه نخست ۲۰۲۱ ازنوع حملات باج افزاری بوده‌اند.

با افزایش حملات سایبری، بیش از پیش کمبود نیروهای متخصص امنیت سایبری در جهان احساس می‌شود و مشاغل مرتبط با تأمین امنیت سایبری همچنان تقاضای زیادی در سراسر جهان دارند. از آنجا که در حملات هکری، فعالیت مجرمان سایبری که از ناحیه برخی دولت‌ها حمایت می‌شوند پیچیده‌تر می‌شود، برای شرکت‌ها بسیار مهم است که توانایی پاسخگویی خود را افزایش دهند و در این مسیر، استخدام نیروی کار ماهر سایبری در اولویت است. اما مشکل اینجاست که متأسفانه مشاغل سراسر جهان با کمبود فزاینده متخصصان امنیت سایبری روبه‌رو هستند و تازه‌ترین گزارش سالانه Cybersecurity Workforce نشان می‌دهد که این صنعت در حال حاضر به حدود ۳ میلیون فعال امنیت سایبری خبره نیاز دارد. در این زمینه کشورهای مختلف برنامه‌ریزی‌های متفاوتی دارند وحتی برخی دامنه آموزش را به سنین بسیار پایین کشانده‌اند تا کودکان از سن کم با مفاهیم کلی امنیت سایبری، کدنویسی، مقابله با تهدیدات سایبری و... آشنا شوند و درصورت شناسایی استعدادهایی در این زمینه بلافاصله آنها را به سمت این حوزه و آموزش‌های مرتبط با آن هدایت کنند. به این ترتیب در آینده می‌توان تعداد زیادی متخصص حوزه امنیت سایبری با سابقه بالا در جهان داشت تا مقابل مجرمان سایبری قد علم کنند. اما برترین شهرها برای فعالان این حوزه کدام است؟

بهشت فعالان حوزه امنیت سایبری
با توجه به چالش‌ها و فرصت‌های مختلف در زمینه امنیت سایبری، شرکت Techshielder مستقر در بریتانیا که در مورد امنیت و حریم خصوصی اینترنت مشاوره می‌دهد، یک نظرسنجی جهانی در مورد اینکه چگونه یک متخصص امنیت سایبری می‌تواند پیشنهاد شغلی پردرآمد دریافت کند، انجام داده است و در این میان معیارهای متعددی از جمله متوسط میزان حقوق، در دسترس بودن شغل و هزینه زندگی برای یافتن بهترین مکان برای زندگی متخصصان امنیت سایبری و همچنین مهارت‌های مورد نیاز برای یادگیری در سال ۲۰۲۱ را مورد توجه قرار داده است.
به هرحال با توجه به افزایش میزان حملات سایبری در جهان، دنیای امینت سایبری درحال رشد انفجاری است و این عرصه همچنان روبه توسعه و گسترش است به همین دلیل هم میزان تقاضا برای به کارگیری متخصصان حوزه مشاغل مرتبط با امنیت سایبری روبه فزونی است و در بیشتر نقاط جهان شاهد استقبال از فعالان این عرصه هستیم و تنها به شهرهای معرفی شده در این گزارش نباید بسنده کرد.

طبق این گزارش جهانی، واشنگتن دی سی، سنگاپور، برلین و لوکزامبورگ بهشت فعالان حوزه امنیت سایبری هستند و این افراد می‌توانند بسرعت کار مورد نیاز خودر ا با حقوقی مناسب پیدا کنند. حضور واشنگتن دی سی در صدر جدول چندان تعجب آور نیست زیرا پایتخت مقر ادارات دولتی امریکاست که بسیاری از متخصصان امنیت سایبری را استخدام می‌کنند. درحالی که این شهر با کسب نمره کلی ۱۷.۵۸ در جایگاه نخست جهان قرار گرفته برای فعالان حوزه امنیت سایبری میانگین حقوق ۸۴هزارو ۶۲۸ پوند را پرداخت می‌کند و متخصصان این حوزه به میزان بالایی به شغل‌های مرتبط با تحصیلات خود دسترسی دارند که این شاخصی بسیار مناسب است.
جایگاه دوم این لیست هم با نمره کلی ۱۶.۴۴ دراختیار سنگاپور قرار دارد. این شهر واقع در جنوب شرق آسیا البته ازنظر شاخص میزان دسترسی به شغل، از واشنگتن دی سی هم پیشی گرفته و با عدد ۱۰، بالاترین امتیاز را از بین تمام شهرهای مورد بررسی دارد. با وجود این، دستمزد متوسط ۵۵هزار و ۵۷۷ پوند و هزینه بالای زندگی، این شهر را در رده دوم قرار می‌دهد. سنگاپور همچنین بیشترین تعداد فارغ‌التحصیلان را در زمینه امنیت سایبری دارد.

برلین هم با مجموع امتیاز ۱۵.۴۱ سومین شهر مناسب جهان برای فعالان حوزه امنیت سایبری به شمار می‌رود که عدد دسترسی آنها به شغل مرتبط، ۳.۱۸ و دستمزد متوسط آنها نیز ۷۰هزارو ۱۴۱پوند است. با وجود بالاتر بودن میزان درآمد، ولی شاخص‌های دیگر، رتبه کلی این شهر را پایین‌تر از سنگاپور و واشنگتن دی سی قرار داده است.
لوکزامبورگ هم درمجموع امتیاز ۱۴.۹۹ را به خود اختصاص داده و در رتبه چهارم ایستاده است. شغل‌های مرتبط با امنیت سایبری در این شهر از حقوق بالایی برخوردارند و متوسط حقوق فعالان این حوزه امنیت سایبری حدود ۱۱۰هزار و ۷۶۸پوند است اما ازآنجا که میزان دسترسی به این شغل‌ها وضعیت مناسبی ندارد و هزینه زندگی بالاست، این شهر در جایگاه چهارم قرار دارد.بروکسل در بلژیک هم با رتبه کلی ۱۴.۷۷ در رتبه پنجم قرار گرفته و پس از آن اوتاوا در کانادا و وین در اتریش جای گرفته است.

لندن هم با از دست دادن امتیاز به‌دلیل میانگین حقوق کمتر نسبت به سایر شهرها وهزینه بالای زندگی در رتبه هشتم جدول ایستاده است. ریاض، عربستان سعودی هم با امتیاز کلی ۱۳.۶۳ در رده نهم قرار گرفته و پس از آن توکیو ژاپن از نظر این شاخص در رتبه دهم جا خوش کرده است.
با وجود تلاش فراوان هند برای آموزش و توسعه امنیت سایبری اما دهلی با مجموع ۱۲.۹۹ امتیاز در رتبه ۱۴ قرار دارد. گفتنی است با‌ وجود تلاش‌های صورت گرفته، همچنان کمبود متخصصان ماهر امنیت سایبری در هند ۹ درصد بیشتر از میانگین جهانی است. اما تلاش‌هایی درحال انجام است تا برای آموزش و توسعه متخصصان به منظور رفع شکاف مهارت در امنیت سایبری، دولت، دانشگاه و صنعت همکاری کنند. آماده‌سازی بهتر فارغ‌التحصیلان جدید و تجهیز آنها به مهارت های مورد نیاز برای موفقیت در حرفه امنیت سایبری هند در کانون توجه قرار گرفته است.

نیجریه و پاکستان در قعر جدول
در آن سوی دیگر این فهرست نام آبوجا ازشهرهای نیجریه را می‌بینیم که کمترین درآمد را برای فعالان این حوزه رقم می‌زند و متخصصان این حوزه علاقه چندانی به فعالیت در این شهر ندارند. اسلام آباد پاکستان هم از شهرهایی است که فرصتی بسیار محدود برای فعالان این حوزه دارد و درمجموع رتبه ۱.۰۱ را به خود اختصاص داده است که یکی از کمترین امتیازهای موجود است.
در این گزارش همچنین اشاره شده است که همزمان با شیوع کرونا، برزیل در زمینه تأمین امنیت سایبری کارمندان دورکار بسیار خوش درخشید و به برترین کشور جهان دراین زمینه تبدیل شد که بخش عمده آن را مدیون فعالان عرصه امنیت سایبری است. کلمبیا پس از برزیل ازنظر این شاخص در جایگاه دوم جهان قرار گرفت و پرتغال هم وضعیت نسبتاً مناسبی دارد.

مهارت‌های سایبری مورد نیاز ۲۰۲۱
اما بیشترین مهارت‌های مورد نیاز حوزه امنیت سایبری در سال ۲۰۲۱ کدامند؟ درحال حاضر جهان حداقل به ۳میلیون فعال حوزه امنیت سایبری نیاز دارد و یکی از پرتقاضاترین مهارت‌های مورد نیاز دراین عرصه، تأمین امنیت شبکه است. پس از آن، شناسایی تهدیدات سایبری از اهمیت بالایی برخوردار است و تقاضا برای آن بالاست. توانایی ارزیابی تهدیدات احتمالی و ممانعت از موفقیت هکرها هم از نیازهای اصلی هرسازمان، کسب و کار و هر کاربر اینترنت به شمار می‌رود.
همچنین ازآنجا که تعداد زیادی از داده‌ها امروزه در فضاهای ابری ذخیره می‌شود، بنابراین ایجاد زیرساخت‌های ابری و تأمین امنیت آنها اهمیت زیادی دارد و فعالان حوزه سایبری در این فضا فرصت‌های شغلی ویژه‌ای دارند تا از نشت داده‌ها یا حذف و سرقت احتمالی دیتاها جلوگیری شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار