هارش واردان شرینگلا*

اهدافی فراتر از موافقتنامه پاریس

پنج سال پس‌ از توافق پاریس، هند در میان معدود کشورهای در حال توسعه است که نه تنها اهداف «سبز» خود را محقق ساخته، بلکه به‌دنبال آن است تا اهداف بلندپروازانه‌تری را در زمینه آب و هوا دنبال کند.

کد مطلب: ۱۱۶۲۸۹۳
لینک کوتاه کپی شد

در اجلاس اهداف عالی اقلیمی که اخیراً برگزار شد، نخست‌وزیر نارندرا مودی رویکرد هند را بیان کرد. وی گفت که باید چشم اندازهای فراتری را مدنظر قرار دهیم و گذشته را هم فراموش نکنیم. وی افزود، هند نه تنها به اهداف توافقنامه پاریس دست خواهد یافت، بلکه از آن اهداف نیز فراتر خواهد رفت.

هند بر این باور است که نمی‌توان به‌صورت جزیره‌ای به مصاف پدیده تغییر اقلیم رفت. برای این کار نیاز به رویکردی یکپارچه، جامع و کل نگر است. این امر مستلزم نوآوری و به‌کار‌گیری فناوری‌های جدید و پایدار است. با آگاهی از این الزامات، هند در استراتژی‌های ملی توسعه و صنعتی خود بحث اقلیم را به یک موضوع اصلی تبدیل کرده است.

انرژی، محور تمام راهبردهای اقلیمی است. ما معتقدیم هند به کشوری قدرتمند در زمینه انرژی پاک و پیشرو در‌ گذار از تولید انرژی از منابع تولید کننده دی اکسیدکربن به منابع تجدیدپذیر و سوخت‌های غیرفسیلی تبدیل شده است.ما قصد داریم از پتانسیل هند در زمینه انرژی تجدیدپذیر استفاده کنیم. هند چهارمین کشور جهان از نظر ظرفیت انرژی تجدیدپذیر است و از نظر میزان تعهد شده برای توسعه این ظرفیت‌ها در بالاترین سطوح جهانی قرار دارد. بخش اعظم این انرژی از تمیزترین منبع انرژی یعنی خورشید تأمین خواهد شد.ما در حال حاضر هم شاهد پیشرفت‌هایی هستیم. در ابتدا به 175 گیگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر تا سال 2022 متعهد شدیم اما از این فراتر رفته و انتظار داریم طی دو سال آینده از 220 گیگاوات عبور کنیم. ما حتی هدف بلند پروازانه‌تر 450 گیگاوات تا سال 2030 را مدنظر داریم.

ما در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که 40 درصد از تولید برق در هند تا سال 2030 از منابع سوخت غیرفسیلی تأمین شود. این حرکت رو به جلو برای استفاده از انرژی پاک همزمان با تلاش موازی برای کاهش شدت انتشار گازهای گلخانه‌ای توسط اقتصاد ما به میزان 33تا35 درصد (از سطح 2005) تا سال 2030 همراه است.طرح «اوجالا» - که حرکتی ملی برای استفاده از لامپ‌های LED است - در حال کاهش انتشار CO2 به میزان 38.5 میلیون تن در سال است. طرح «اوجالا»، که تحت آن برای بیش از 80 میلیون خانوار دسترسی به گاز فراهم شده است نیز یکی از بزرگ‌ترین ابتکار‌ها در زمینه انرژی پاک در جهان است.اقدامات اقلیمی و پایدار در چندین طرح دولت در بخش‌های مختلف لحاظ شده‌اند. طرح «مأموریت شهرهای هوشمند» با همکاری با 100 شهر به آنها کمک می‌کند تا پایدارتر شده و با چالش‌های تغییر اقلیم سازگار شوند. برنامه ملی هوای پاک به‌دنبال کاهش آلودگی هوا (ذرات PM2.5 و PM10) به میزان 20 تا 30 درصد در طی چهار سال آینده است.هدف از طرح «جال جیوان» تأمین آب آشامیدنی سالم از طریق اتصالات جداگانه شیر آب خانگی تا سال 2024 برای تمام خانوارهای روستایی هند با تمرکز بر مقوله پایداربودن است.

درختان بیشتری در حال کاشته شدن و اراضی تخریب شده در حال احیا شدن هستند تا یک «حفره فروکشنده» کربن ایجاد شود که 2.5تا3 میلیارد تن دی اکسید کربن را جذب کند.ما همچنین بسرعت در حال ایجاد یک شبکه حمل‌ونقل سبز هستیم تا بخشی را که به‌عنوان عامل انتشار آلاینده‌ها بویژه در شهرهای بزرگ ما شناخته شده است اصلاح کنیم.
هند در حال ایجاد زیرساخت‌های نسل جدید مانند سیستم‌های حمل‌ونقل انبوه، بزرگراه‌های سبز و آبراه‌ها است. یک طرح ملی حمل‌ونقل برقی در حال ایجاد یک اکوسیستم تحرک الکترونیکی با هدف برقی کردن بیش از 30 درصد از کل وسایل نقلیه است.
هند در نظر دارد یک شهروند جهانی مسئول در حوزه اقلیم باشد. ما نه تنها از تعهدات خود در توافقنامه پاریس فراتر رفته ایم، بلکه در حال استفاده از ابزارهای نوآورانه برای ادامه همکاری بین‌المللی در زمینه اقدامات آب و هوایی هستیم.
ما سازمان‌های بین‌المللی مانند ائتلاف بین‌المللی انرژی خورشیدی و ائتلاف برای زیرساخت‌های مقاوم در برابر بلایا ایجاد کرده‌ایم که در حال کار روی ایجاد مسیرهای کم کربن در جهان هستند. بیش از 80 کشور به ائتلاف بین‌المللی انرژی خورشیدی پیوسته و آن را به یکی از سریع‌ترین نهادهای بین‌المللی در حال رشد تبدیل کرده‌اند.

*قائم مقام وزارت امور خارجه هند

منبع: ایران

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار