توریستها در راه گردشگری معدن
تهران (پانا) - مقدمات راهاندازی بازار گردشگری معادن با هماهنگی اولیه دو دستگاه دولتی فراهم شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، از برنامه متولی بازار گردشگری برای شکلگیری محدوده جدید توریستی در کشور حاکی است، مقرر شده معادن کشور با اولویتبندی دستگاه مربوطه، برای جذب (بازدید) گردشگران علاقهمند به حضور تحقیقاتی و مطالعاتی در این مناطق، زیر بار سفرهای گردشگری قرار بگیرند. در گام اول، بهدنبال اعلام اولیه یک سرمایهگذار بخشخصوصی در کرمان، نشست دولتی برای چگونگی حضور گردشگران در برخی معادن کرمان برگزار شد. ایران از جمله معدود کشورهای جهان در حوزه ذخایر غنی معدنی است که بهواسطه این ظرفیت طبیعی، به لحاظ تولید و صادرات مواد معدنی در رده کشورهای نخست این حوزه بهشمار میرود. تجربه کشورهای توریستی در مدلهای تخصصی گردشگری از جمله گردشگری کشاورزی یا گردشگری ماجراجویانه نشان میدهد، «موتور گردشگری» میتواند در خدمت «موتور رشد اقتصادی» آن کشور قرار بگیرد به این صورت که رونق توام گردشگری داخلی و گردشگری خارجی از یکسو درآمد ارزی برای کشورها ایجاد میکند و از سوی دیگر، تولید بازاری که در خدمت بازار گردشگری قرار گرفته نیز تقویت میشود.
راهاندازی گردشگری معدن در گام اول باعث شناسایی و عرضه بخشهای ناشناخته معادن دارای استعداد استخراج و سرمایهگذاری بیشتر به متخصصان این حوزه و سرمایهگذاران معدنی میشود. در گام دوم نیز شاخه جدیدی از گردشگری و توریسم را در کشور بهوجود میآورد آن هم در شرایطی که محدودیتهای کرونایی برای سفر و تفریح در فضاهای بسته مانع از سفرهای سنتی گردشگران شده است. بررسیها نشان میدهد، این ظرفیت جدید تا حدود زیادی سازگار با شرایط کرونایی دوره کنونی است. معادن روباز بیشماری در برخی استانهای معدنی کشور وجود دارد که هم جذابیت اولیه برای گردشگران دارد و هم اینکه از شرایط نسبی مطلوب برای پذیرش گردشگر برخوردار است. «گردشگری معدن» را میتوان نوعی از «گردشگری ماجراجویانه» طبقهبندی کرد. این نوع گردشگری- ماجراجویانه- طرفداران زیادی بین توریستهای خارجی دارد. مناطق توریستی متعددی در جهان برای تخلیه انرژی توریستهای ماجراجو وجود دارد که اغلب این مناطق جنبه ورزشی و طبیعتگردی دارد. به این ترتیب، شکلگیری گردشگری معدن در ایران، یک نقطه قوت برای کشورمان در شاخه گردشگری ماجراجویانه خواهد بود که میتواند مزیت رقابتی در این شاخه نسبت به سایر کشورهای مقصد گردشگران ماجراجو محسوب شود.
متولی گردشگری استان کرمان اخیرا در نشست با یکی از فعالان معدنی اعلام کرده است: شناساندن و معرفی ظرفیتهای گردشگری معدن برای سرمایهگذاران و ایجاد تعامل با دستگاههای مرتبط یکی از اولویتهای این ادارهکل است. مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان با بیان اینکه با همکاری دستگاههای مرتبط، گردشگری معدن به ایدهای جدید برای توسعه گردشگری کرمان مبدل خواهد شد، تصریح کرده است: با توجه به تعداد بالای معادن فعال در استان، دیدن مراحل استخراج از یک معدن درحال فعالیت با رعایت تمام مسائل ایمنی برای گردشگران جذاب و دیدنی است. ضمن آنکه به راحتی و با برنامهریزی میتوان معادن متروک را به یک منبع درآمد و ایجاد شغل تبدیل کرد. این مقام حوزه گردشگری کرمان معتقد است، فعالیت در معادن استان دارای سابقه تاریخی است که دیدن این پیشینه برای گردشگران نیز جذاب خواهد بود. هر استان با توجه به داشتههای خود گردشگران را جذب میکند و کرمان با داشتن ظرفیتهایی همچون معادن و شبهای پرستاره کویر، میتواند گردشگری معدن و گردشگری نجوم را فعال کند. فریدون فعالی افزود: درحالحاضر سرمایهگذار برای سرمایهگذاری در بخش معادن شهرستان کوهبنان اعلام آمادگی کرده است که امیدواریم با همکاری فرمانداری کوهبنان و شرکت زغالسنگ استان، هرچه سریعتر مجوزهای لازم برای انجام فعالیت به این سرمایهگذار اعطا شود. او به انعقاد تفاهمنامه همکاری متقابل با شرکت زغالسنگ کرمان اشاره کرد و گفت: با انعقاد این تفاهمنامه قدمهای موثری در حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان برداشته خواهد شد. مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمان همچنین میگوید: راهاندازی گردشگری معدن در شهرستان کوهبنان و مرمت و احیای تیمچه علیخان این شهرستان، اشتغالزایی برای هنرمندان صنایعدستی، راهاندازی اقامتگاههای بومگردی در راور، راهاندازی موزه زغالسنگ و... از جمله بندهایی است که در گام اول در این تفاهمنامه گنجانده خواهد شد.
ارسال دیدگاه