بابک یگانه، کاپیتان تیم ملی تیراندازی:
فشنگهای استاندارد برای شلیک نداریم
برگزاری لیگ و پخش مسابقات بسیار خوب بوده است
تهران (پانا) - تیراندازی به اهداف پروازی رشتهای است که در المپیک ۱۵ مدال دارد و جزو رشتههای پرمدال محسوب میشود. رشتهای که حدود ۱۲۰ سال پیش فعالیتهای آن در انگلستان آغاز شد.
بهگزارش ایران، آن زمان، مسابقات این رشته به این شکل بود که پرندههایی که در قفس بودند را رها و در آسمان به آنها شلیک میکردند اما بعد محیط زیست به این موضوع اعتراض کرد و به جای آن قرار شد که شیئی درست شود که کار همان پرنده را انجام دهد. بعد از آن بشقابهایی که در حالحاضر برای این مسابقات وجود دارد، طراحی شد و از حدود ۶۰ سال پیش هم مسابقات آن به المپیک راه پیدا کرد. رشتهای که سالهای زیادی است در ایران نیز علاقهمندان آن را دنبال میکنند و حتی تیم ملی قبل از انقلاب در بازیهای آسیایی عنوان سوم این رشته را هم کسب کرده است. با این حال به این رشته از سال ۱۳۷۹ در ایران به صورت جدیتری نگاه شد.
در شرایطی که لیگ برتر تیراندازی به اهداف پروازی هفته دوم را هم پشتسر گذاشته، بابک یگانه کاپیتان تیم ملی به خبرنگار «ایران» گفت: «تیم ملی که فعلاً برنامهای ندارد و بهخاطر کرونا در تعطیلی بهسر میبرد. ضمن اینکه فدراسیون جهانی هم تا المپیک توکیو مسابقهای را برگزار نمیکند. البته ما موفق به کسب سهمیه برای این دوره هم نشدیم و باید تلاش کنیم که برای المپیک بعدی سهمیه بگیریم.»
یگانه که ۴۹ سال دارد و ۲۰ سال است در رشته تیراندازی به اهداف پروازی فعالیت میکند، یکی از پرافتخارترین ورزشکاران این رشته در ایران به شمار میرود که ۱۷۰ مدال کشوری در این رشته دارد و مقامهایی نظیر دومی غرب آسیا و پنجمی جهان را کسب کرده است. او صحبتهایش را اینگونه ادامه داد: «ما اگر میخواهیم حرفی برای گفتن در این رشته داشته باشیم، باید به استانداردهای جهانی دست پیدا کنیم ولی هنوز در این رشته نتوانستهایم سهمیه المپیک بگیریم. البته به شرایط سهمیه گرفتن نزدیک شدهایم و من قبل از اینکه کرونا شیوع پیدا کند در مسابقاتی که در قطر برگزار شد، به مدال نقره تیمی جهان دست پیدا کردم ولی باید بیشتر از این کار کنیم. در رشته ما ۱۲۵ پرواز در دو روز انجام میشود و باید به اهداف پروازی شلیک کنیم و ۶ نفر برتر که بیشترین شلیک موفق را داشته باشند، به فینال میرسند و میتوانند به المپیک راه یابند. البته ما نزدیک شدهایم و بهطور مثال اگر رقیب من ۱۲۰ شلیک موفق داشته من ۱۱۹ داشتهام.»
او درباره موانع و مشکلاتی که رشته تیراندازی به اهداف پروازی در ایران دارد، چنین نظر داد: «ما از لحاظ باشگاه و بشقاب تقریباً ۹۰ درصد راه را رفتهایم و مشکل خاصی نداریم ولی از لحاظ فشنگ از استانداردها دور هستیم. اگر با فشنگهای خوب دنیا صد تیر شلیک کنیم، سرعت آن بین ۴۰۲ تا ۴۰۶ متر بر ثانیه است ولی در کشور ما با اینکه صنایع دفاع خیلی زحمت میکشد و جا دارد که از آنها تشکر کنم، فشنگهای استانداردی تولید نمیشود و ممکن است سرعت آن از ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر بر ثانیه باشد. در صورتی که اینطور نباید باشد و اگر سرعتها کم و زیاد شود، در شکسته شدن بشقاب تأثیر میگذارد. یا ممکن است عقب بشقاب زده شود یا جلوی آن. بهترین فشنگها در ایتالیا و انگلیس تولید میشود و قبلاً مقداری وارد میشد ولی الان یکسال و نیم است که بهخاطر تحریمها فشنگ استاندارد وارد نمیشود.»
یگانه یادآور شد: «یک کار خوبی که در دوره آقای دکتر علی دادگر رئیس فدراسیون تیراندازی انجام شده، برگزاری مسابقات لیگ تیراندازی به اهداف پروازی بعد از ۸ سال بود. خوشبختانه هر ۲ هفته یک بار مسابقات برگزار میشود و از شبکه ورزش هم به مدت یک ساعت و نیم نمایش داده میشود. این موضوع باعث شده تا علاقهمندان به ورزش با این رشته بیشتر آشنا شوند و آگاهی و اطلاعاتشان از تیراندازی به اهداف پروازی بالاتر برود.»
بــــرش
برگزاری هفته سوم به یاد شهید فخریزاده
هفته سوم لیگ برتر تیراندازی به اهداف پروازی گرامیداشت یاد شهید محسن فخریزاده جمعه ۱۴ آذر به میزبانی تیم هیأت کرمان برگزار میشود. به گزارش روابط عمومی فدراسیون تیراندازی، این مسابقات در ۳ راند و طی یک روز با حضور ۷ تیم در فضای رو باز میدان اهداف پروازی مجموعه ورزشی آزادی برگزار میشود که تیراندازان در مادههای تراپ بانوان، تراپ آقایان و اسکیت به مصاف هم میروند. در این هفته هوماک با تیم دریاچه ارومیه، صنایع بازیافت راتا شمال با صنایع شیر ایران پگاه و بیمارستان نیکان با هیأت کرمان (میزبان) به رقابت میپردازند و دارک شیراز هم استراحت دارد. در پایان این مسابقات مراسم اهدای جوایز نقدی ورزشکاران با حضور مسئولان فدراسیون تیراندازی برگزار میشود.
ارسال دیدگاه