تاثیر مصرف چربیهای اشباع شده بر قدرت تمرکز
تهران (پانا) - مصرف مواد غذایی سرشار از چربیهای اشباع شده ممکن است قدرت تمرکز را کاهش دهد.
بهگزارش ایسنا، نتایج یک مطالعه نشان میدهد طی چند ساعت پس از مصرف مواد غذایی سرشار از چربیهای اشباع شده توانایی فرد برای تمرکز کردن کاهش پیدا میکند.
نتایج یافتههای جدید تاکید کننده هرچه بیشتر بر رابطه بین روده و مغز انسان و ضرورت کاهش مصرف مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع شده است.
دفتر ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری در آمریکا به افراد توصیه کرده است که میزان مصرف چربیهای اشباع شده موجود در فراوردههای حیوانی از جمله گوشت و لبنیات را محدود کنند.
کارشناسان و محققان سلامت عمومی ایدههای متفاوتی را در مورد نقش مصرف چربی و وضعیت کلی سلامت افراد مطرح کردهاند که خود موجب اختلاف نظر شده است. هرچند، در سال ۲۰۱۸ بازبینی نتایج و شواهد موجود در مورد مصرف مواد چربی و سلامت انسان نشان داد خطر ابتلا به بیماری کرونری قلبی با خودداری از مصرف چربیهای اشباع شده و جایگزین کردن آن با چربیهای اشباع نشده کاهش پیدا میکند.
همچنین شواهدی مبنیبر رابطه بین وضعیت سلامت روده فرد با مغز و عملکرد شناختی آن وجود دارد.
در این بررسی متخصصان به ارزیابی تاثیر چربیهای اشباع شده بر میزان کوتاه مدت قدرت تمرکز فرد پرداختند. به همین منظور آنان به جمعآوری اطلاعاتی که در یک بررسی دیگر با موضوع تاثیر چربیهای اشباع شده بر التهاب و احساس خستگی در میان زنان مبتلا به سرطان بدست آمده بود پرداختند.
متخصصان ابتدا با انجام تستهایی عملکرد شناختی افراد و میزان قدرت تمرکز آنان را مورد ارزیابی قرار دادند. سپس از شرکتکنندگان درخواست شد دو وعده غذایی حاوی چربیهای اشباع شده و اشباع نشده مصرف کنند.
بهگزارش مدیکال نیوزتودی، پس از گذشت پنج ساعت مجدد عملکرد شناختی این افراد مورد ارزیابی قرار گرفت. متخصصان دریافتند افرادی که از مواد غذایی سرشار از چربیهای اشباع شده مصرف کرده بودند نسبت به مصرفکنندگان وعده غذایی با میزان چربی پایین در انجام تستها عملکرد ضعیفتری داشتهاند.
ارسال دیدگاه