واکسیناسیون کودکان را به دلیل ترس از کرونا به تعویق نیندازید
تهران (پانا) - بهگفته معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان والدین به خاطر ترس از ویروس کرونا نباید واکسیناسیون کودکان خود را به تاخیر بیندازند.
بهگزارش ایسنا، ابراهیم قادری اظهار کرد: عدم مراجعه والدین برای واکسیناسیون کودکان در این روزهای شیوع کرونا و به تعویق انداختن این امر خطر جدی برای کودکان را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه افزایش آگاهی مردم، در خصوص اهمیت حیاتی ایمن سازی کامل و بموقع ضروری است، افزود: واکسیناسیون، کودکان را در مقابل بیماریهای خطرناک و مختلف محافظت میکند، لذا از مردم درخواست میشود به خاطر ترس از کرونا به هیچ عنوان واکسیناسیون فرزندانشان را به تاخیر نیندازند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ذکر کرد: والدین برای دریافت واکسنهای مقرر کودکان به فکر باشند و کاری نکنند که افت پوشش واکسن رخ دهد در این صورت سیستم ایمنی کودکان ضعیف و بیماریهای دیگر از جمله سل، و عفونتهای تنفسی افزایش مییابد.
قادری عنوان کرد: در پایگاههای سلامت و مراکز بهداشتی درمانی تمامی دستورالعملهای پیشگیرانه اجرا میشود و خانوادهها نباید این نگرانی را داشته باشند که با مراجعه به مراکز برای دریافت واکسنهای ضروری، خطر ابتلای به ویروس را متحمل میشوند البته استفاده از حفاظت شخصی و رعایت فاصله گذاری هوشمند توسط والدین و کودکان امری ضروری است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، عمده علت کاهش باروری و موالید در استان را مشکلات اجتماعی از جمله اقتصاد ضعیف خانوادهها، بیکاری جوانان و کاهش ازدواج و درآمد بیان کرد.
قادری وضعیت ایمنی کودکان در کردستان را رضایتبخش عنوان کرد و گفت: قبل از بحران کرونا بیش از ۹۹ درصد کودکان واکسینه شدهاند اما عدم مراجعه والدین در این شرایط کرونایی برای واکسیناسیون کودکان نگران کننده است.
وی بیشترین علت مرگومیرها در کودکان را بر اثر سوانح و حوادث رانندگی، ناهنجاریهای مادرزادی و بیماریهای ژنتیکی عنوان کرد و افزود: غرق شدگی در استخر باغها و آبهای سطحی، خفگی بر اثر گیرکردن اشیاء و یا مواد خوراکی در گلو و سقوط از بلندی از دیگر علتهای مرگ کودکان و آسیب به آن ها است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، کودکان را در این شرایط کرونایی یکی از گروههای پر خطر برشمرد و خطاب به والدین هشدار داد در این وضعیت عدم حفاظت فردی کودکان و نوجوانان، خرید میوههای فصلی از دستفروشان و مصرف آن در خیابان به دلیل عدم ضدعفونی شدن دستهای کودکان و اقلام خوراکی خطرناک است.
قادری افزایش دفعات تغذیه با شیر مادر، مراقبت از کودک بیمار، رعایت بهداشت تغذیه، افزایش تعداد وعدههای غذایی کودکان با حجم کم، مقوی و مغذی و مصرف مکملهایی از جمله قطره آهن و مولتی ویتامین را در تقویت سیستم ایمنی کودکان ضروری بیان کرد و افزود: به هیچ وجه داروهای شیمیایی کودکان را با داروی گیاهی به دلیل تداخل دارویی، مصرف نکنید.
وی با بیان اینکه ۸.۹ دهم درصد جمعیت استان کردستان را کودکان زیر پنج تشکیل میدهند، خاطرنشان کرد: در استان تعداد ۱۳۷ هزار و ۹۰۹ کودک در این رده سنی هستند.
ارسال دیدگاه