وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:

بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها از طریق تدوین دستورالعمل‌های مرتبط

تهران (پانا) - نخستین همایش نخبگان صنعت ساختمان در محل سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد.فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در این همایش گفت بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها از طریق تدوین آیین‌نامه‌های مرتبط ضروری است.

کد مطلب: ۱۵۳۹۹۷۲
لینک کوتاه کپی شد
بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها از طریق تدوین دستورالعمل‌های مرتبط

فرزانه صادق در این همایش اظهار کرد: انقلاب را انواع سلیقه‌ها و اقوام رقم زدند چرا که به عزت و سرافرازی ایران زمین اعتقاد و باور داشتند و امروز نیز کشور به آن نیازمند است.

وی افزود: بی‌تردید، نخبگان، سرمایه بی‌بدیل کشور هستند در وزارت راه معتقدیم مسیر پیشرفت از تلفیق دانش و فناوری رقم می‌خورد.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: چالش‌ها، فرصت‌هایی برای تحول محسوب می‌شوند و نخبگان باید ورود به مسیر تحول را تسهیل کنند.در این راستا، ارتباط شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با انجمن‌‌های متعدد در صنعت ساختمان ضروری است.

وی افزود: همچنین بهینه‌سازی مصرف انرژی از طریق تدوین آیین‌نامه‌های مرتبط ضروری است.

صادق عنوان کرد: قصد داریم مقررات ملی ساختمان را از طریق دیجیتال‌سازی منعکس کنیم.همچنین ناترازی انرژی ضرورت وجود و حضور سیستم‌های هوشمند را برای تسهیل ورود محصولات کم‌مصرف به بازار ضروری کرده است.

وی عنوان کرد:عدم تطابق برخی فناوری‌ها با مقررات ملی ساختمان از مشکلات بهره‌گیری از دانش و فناوری است و پیشنهاد می‌کنیم اتاق فکری به این منظور تشکیل شود.

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت ارتباط شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با انجمن مدیران مراکز دانش بنیان و نخبگان کشور تاکید کرد و این موضوع را یکی از کلیدی‌ترین موضوعاتی که در این نشست‌ها باید به آن پرداخته شود، عنوان کرد.

وی تصریح کرد: این ارتباط می‌تواند منجر به همکاری با وزارتخانه در تدوین مقررات ملی ساختمان مبتنی بر فناوری‌های نوین، تقویت آموزش مهندسان از طریق طراحی دوره‌های مهارت محور با مشارکت نخبگان برای آشنایی با فناوری‌های جدید مانند مدل سازی اطلاعات ساختمان bim سیستم‌های هوشمند مدیریت انرژی و مصالح نوین، ایجاد بانک اطلاعاتی از شرکت‌های فناور و محصولات تایید شده برای معرفی فناوری‌های نوین به مهندسان و سازندگان، بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها از طریق تدوین دستورالعمل‌های اجرایی برای کاهش مصرف انرژی و اجرای طرح‌های آزمایشی فناوری‌های جدید، تشکیل کمیته مشورتی مشترک میان نظام مهندسی و انجمن نخبگان برای بررسی موانع ورود فناوری‌های نوین و ارائه راهکارهای اجرایی شود.

وزیر راه و شهرسازی همچنین در بیان دیگر نقطه نظرات خود توضیح داد: به منظور استفاده از فناوری‌های نوین در مقررات ملی ساختمان در تدوین ویرایش پنجم مبحث نوزدهم مقررات ملی، نگرش جدیدی در حوزه فناوری‌های نوین و مدیریت هوشمند انرژی وارد شده است.

به گفته وی، در این ویرایش استفاده از سیستم‌های هوشمند و تجهیزات کنترلی و اندازه گیری انرژی به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است.

صادق تصریح کرد: قصد داریم دیدگاه استفاده از فناوری‌های نوین در مقررات ملی ساختمان‌ها را به سایر مباحث مقررات ملی نیز گسترش دهیم.

وی همچنین اعلام کرد: مقررات ملی ساختمان را از طریق دیجیتال سازی یکپارچه می‌کنیم تا مسیر اجرای پروژه‌ها و استفاده از مقررات ملی ساختمان و فناوری‌های نوین تسهیل شود؛ این اقدام می‌تواند تحول بزرگی در بهسازی مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های ساخت و ساز به همراه داشته باشد.

استفاده از توان دانش‌بنیان ‌ها برای رفع ناترازی انرژی

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ناترازی انرژی در کشور و ضرورت حضور شرکت‌های دانش بنیان برای تولید تجهیزات کاهش مصرف انرژی به منظور ورود فناوری‌های نوین در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: از شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه تجهیزاتی همچون سیستم‌های هوشمند مدیریت انرژی، عایق‌های حرارتی پیشرفته و نانو، مواد ساختمانی، شیشه‌های کم مصرف و تهویه‌های نوین و تجهیزات کنترل مصرف انرژی در ساختمان‌ها استقبال خواهیم کرد. تلاش داریم با ایجاد تقاضا در صنعت ساختمان زمینه ورود این فناوری‌ها را به بازار تسهیل و به این ترتیب از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کنیم.

عضو کابینه دولت چهاردهم، یکی از موانع اصلی پذیرش فناوری‌های نوین را عدم تطابق آنها با مقررات ملی ساختمان عنوان کرد.

وی گفت: نیاز داریم مقررات ملی ساختمان را با کمک متخصصان و شرکت‌های دانش بنیان به روز کنیم تا نوآوری‌های جدید سریع‌تر، ارزان‌تر و آسان‌تر اجرایی شوند. در همین خصوص پیشنهاد می‌کنم که یک اتاق فکر متشکل از نخبگان و شرکت‌های فناور برای پیدا کردن روش‌های مناسب جهت اصلاح و به‌روزآوری مقررات ملی ساختمان با رویکرد دانش‌بنیان تشکیل شود.

وزیر راه و شهرسازی، از دیگر مشکلات جدی صنعت ساختمان را شکاف میان آموزش‌های دانشگاهی و نیازهای واقعی بازار کار عنوان کرد و گفت: پیشنهاد می‌کنیم که نخبگان در کنار دانشگاه‌ها و نظام مهندسی مدل‌های جدیدی برای آموزش مهندسی تدوین کنند که شامل برگزاری دوره‌های تخصصی در حوزه فناوری‌های نوین ساختمان ایجاد مراکز شبیه‌سازی ساخت و ساز برای ارتقای مهارت‌های عملی مهندسان جوان و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان با دانشگاه‌ها برای ایجاد حوزه‌های میان رشته‌ای مرتبط با فناوری‌های ساختمان است.

ظرفیت‌های بالای صنعت ساختمان برای صادرات فناوری‌های نوین

صادق ادامه داد: صنعت ساختمان ایران ظرفیت‌های بالایی برای صادرات فناوری‌های نوین دارد. بنابراین ضروریست با مشارکت و همفکری دولت و شما فرهیختگان موانع صادرات شرکت‌های فناور برای ورود به بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی برطرف شود.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد تا این نشست به نقطه عطفی برای همکاری‌های عملی میان نخبگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و وزارت راه و شهرسازی تبدیل شود.

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: این موضوع در دولت مطرح شده و رئیس جمهور به شدت با تفکیک وزارت راه و شهرسازی مخالف است. رئیس‌جمهور این موضوع ساختاری را به سازمان اداری و استخدامی سپرده‌ است.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: هر دو باری که موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دولت مطرح شده رئیس جمهور مخالف شدید خود را اعلام کرده است.

صادق همچنین با بیان اینکه سیاست ساخت مسکن شامل همه گروه‌ها می‌شود، گفت: متاسفانه از سه سال پیش، سیاست اشتباه ساخت مسکن در قالب یک گروه آغاز شده و گریبان گیر این دولت هم شده است.

وی تصریح کرد: عقیده داریم که سبد ساخت مسکن فقط برای محرومان نیست و باید همه اقشار و گروه ها را شامل شود و متنوع باشد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر مسکن محرومان در حال ساخت است، اما باید مسکن اقشار متوسط و حتی مسکن برای اقشار با درآمدهای بالا که بازار خصوصی است نیز مورد توجه قرار بگیرد. اساسا دولت مسکن سازی و سیاست گذاری در حوزه مسکن را باید در همه بخش‌ها مد نظر قرار دهد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: ما می‌توانیم با مشارکت یکدیگر آینده‌ای هوشمندتر، پایدارتر و پیشرفته‌تر برای صنعت ساختمان ایران بسازیم.

سعید محمد، نایب رئیس انجمن نخبگان و مدیران صنعت ساختمان نیز در این همایش به سرعت چینی‌ها در اجرای پروژه‌های ساختمانی اشاره کرد و این پرسش را مطرح کرد که آیا سرعت اجرای پروژه‌ها در مدت زمانی کوتاه با سرعت در این کشور با آنچه در ایران در حال انجام است، قابل مقایسه است.پروژه‌هایی که باید دو ساله اجرا شود اگر ۱۰ سال یا بیشتر طول بکشد آسیب‌‌های جدی به ذی‌نفعشان وارد می‌کند.این تاخیر هم متاثر از دلایل داخلی در صنعت ساختمان و هم بیرون از این صنعت است که نیازمند آسیب‌شناسی و تعیین راهکارهایی برای حل آن است.

محمد تاکید کرد: تکنولوژی و فناوری‌هایی که در این صنعت وجود دارد در کنار بهبود و تنوع روش‌های مالی به بهبود وضعیت صنعت ساختمان کمک خواهد کرد

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار