رکود پروژه‌های طراحی ساختمان افزایش یافت

تهران (پانا) - عضو انجمن کارفرمایان و طراحان ساختمان گفت طراحان ساختمانی به راحتی اجازه ورود به پروژه‌های بزرگ و سودآور را ندارند. به عبارت دیگر، پروژه‌های سودآور در اختیار عده‌ای خاص است.

کد مطلب: ۱۵۳۹۸۸۱
لینک کوتاه کپی شد
رکود پروژه‌های طراحی ساختمان افزایش یافت

فریبا براتی عضو انجمن کارفرمایان و طراحان منطقه ۳ تهران، با اشاره به مشکلات موجود در حوزه مسکن و ساخت و ساز در ایران، به راهکارهای ممکن برای کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت طراحی‌ها تاکید کرد. وی که با سابقه ۱۷ساله، از کارآفرینان برگزیده‌ی سال‌های ۹۷ و ۹۸ بوده نقش مهم زنان در این صنعت را نیز بیان نموده و تاکید کرد که زنان نیز با مدیریت صحیح و استفاده از منابع مناسب، می‌توانند در این حوزه به نتایج مطلوبی دست یابند.

ایشان درباره وضعیت بازار مسکن و چالش‌های صنعت ساخت و ساز در ایران می‌گوید : بحث مسکن نیاز به بررسی‌های جدی کارشناسی دارد. در حال حاضر بازار کاملاً راکد است و هیچ برنامه‌ریزی مشخصی برای سازماندهی مجدد آن وجود ندارد. در شرایط اقتصادی موجود مردم نیز توان خرید دارند و نه حتی میتوانند ملک خود را متناسب با سلیقه‌ی خود بازسازی نمایند.

عضو انجمن کارفرمایان و طراحان منطقه ۳ تهران افزود: یکی دیگر از مشکلات اصلی ساخت و ساز در ایران ضعف مدیریت در شهرسازی طی سال‌های اخیر است که با مداقه در فضای مذکور نازیبایی و ناهماهنگی کاملا به چشم می‌خورد.

در انتها شرایط اقتصادی بد جامعه باعث شده که افراد توان تغییر و بازسازی مسکن خود را نیز نداشته باشند.

خانم مهندس براتی ادامه داد: در شرایط کنونی، بخشی از متریال بازسازی وارداتی است که با این نرخ دلار به صرفه نیست. به همین دلیل ما به عنوان طراح مجبوریم با تغییر طراحی، هزینه‌ها را به حداقل ممکن برسانیم.

مدیرعامل شرکت معماری آمیتیس نگار آرسس ادامه داد: تبعیض حتی در پروژه‌های دولتی نیز وجود دارد. از سوی دیگر، ارگان‌های دولتی کار باکیفیت را با مبالغ پایین می خواهند. با توجه به تغییر روزانه‌ی مصالح و دستمزدها، دولت نیز بایستی برای اجرای پروژه‌ها فهرست بها را حذف نماید. یکی دیگر از مشکلات پروژه‌های دولتی این است که با تغییر مدیریت، پروژه‌ها به حال خود رها شده و نیمه‌تمام می‌ماند.

مهندس براتی اظهار داشت : به طور مثال هم اکنون هزینه رنگ آمیزی یک اتاق ۲۰ متری حدودا ۱۳ میلیون و کاغذ دیواری آن با نصب و زیرسازی حداقل ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد.

وی افزود: از طرف دیگر، برای برخی خانواده‌ها که امکان تعویض آپارتمان نداشته و هزینه بازسازی نیز برایشان سنگین است، تلاش می‌کنیم که با تغییر متریال یا استفاده از ترکیب رنگ، کاغذ دیواری و متریال مناسب هزینه‌ها را کاهش دهیم.

براتی تاکید کرد : مهم‌ترین دغدغه برای بازسازی، هزینه بالا و کیفیت پایین برخی محصولات ایرانی است.

عضو انجمن کارفرمایان و طراحان منطقه ۳ تهران ادامه داد: من به عنوان طراح و مجری بسیاری از پروژه‌های دولتی و خصوصی، متریال و کالاهای ساختمانی را مستقیما از واردکنندگان یا تولیدی‌ها تامین می‌نمایم تا قیمت تمام‌شده کاهش یابد. برای نمونه، پروژه‌ای که ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد را با این روش، تا ۸ میلیارد تومان کاهش میدهیم. البته در برخی موارد کارفرما یک طراحی ایده‌آل می‌خواهد و اصلاً هزینه برایش مهم نیست.

وی گفت : در حال حاضر، ۶۰ درصد از افرادی که در حوزه طراحی، نظارت و اجرای پروژه‌های ساختمانی و دیزاین فعال هستند، زنان هستند. این مساله تحت تأثیر این است که زنان در طراحی به جزئیات توجه می‌کنند و طرح‌های زیباتری ارائه می‌دهند. به همین دلیل، کارفرمایان بعضا راضی‌تر هستند.

براتی در پایان گفت : تاکنون حدود ۲۶۰ پروژه در مناطق مختلف کشور و بعضا در کشورهای اطراف، طراحی و اجرا کرده‌ام که از آن جمله طراحی ساختمان انرژی اتمی اصفهان، نمایشگاه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، طراحی بازار طلای اصفهان، طراحی و اجرای ۲۳۰۰ متری ساختمان اداری مخابرات در هفت تیر ، باغ تالار ، رستوران و … میباشد.

در مورد معماری پایدار گوش زد کردند و خواستار حمایت و ترویج این موضوع بودند.کیفیت بالایی از زندگی را برای شهروندان ارائه دهیم.

این اصول زیر مجموعه‌ای از سه عامل ساختاری موثر در معماری پایدار است. این سه عامل شامل جغرافیا، فرهنگ و معماری‌بومی است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار