سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز :

جبران عوارض آلودگی به اندازه کافی نیست

اهواز (پانا) - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وضعیت آلودگی هوا بیان کرد جبران عوارض آلودگی به اندازه کافی نیست.

کد مطلب: ۱۵۳۸۸۶۹
لینک کوتاه کپی شد
جبران عوارض آلودگی به اندازه کافی نیست

حاتم بوستانی روز شنبه در نشست خبری با رسانه‌های استان خوزستان، بیان کرد: نگرانی ما تنها از خاک نیست و آلودگی‌های فعالیت‌های صنعتی، نفت و پتروشیمی بسیار نگران‌کننده هستند.

وی ادامه داد: مطابق مصوبه کمیته بالادستی استانداری شرکت‌های فولادی، نفتی و سایر شرکت‌ها به دانشگاه کمک کنند تا در گام نخست کمی از مشکلات را رفع کنیم اما در این زمینه، بسیار کم‌کاری شده است.

بوستانی با اشاره به کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان تصریح کرد: حتی یک مورد مرگ مادر هم وحشتناک است. برخی آمار موجب شرمندگی ما می‌شود.

وی با بیان اینکه پیشرفت‌هایی در این زمینه داشته‌ایم اما امیدواریم بیشتر در این زمینه پیشرفت داشته باشیم، افزود:در زمینه پیوند اعضا به شدت مشکل داریم . باید فرهنگ اهدای عضو تقویت شود. در حال سازماندهی تیم پیوند و دنبال ساخت یک مرکز مستقل در این زمینه هستیم و انتظار داریم تحول اساسی در این زمینه داشته باشیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در بخشی دیگر از سخنان خود درخصوص وضعیت بیماری سرطان در استان خوزستان با تاکید براینکه بخش عمده‌ای از این بیماری مرتبط با حوزه سلامت نیست یادآور شد: بخش عمده‌ای از این بیماری به نقاطی باز مر گردد که عامل بیماری هستند در این خصوص کنگره بین‌المللی در سال آینده برگزار خواهد شد تا جایگاه در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان مرور شود.

به گفته وی، ۱۰درصد از مبلغ کارتخوان ها  به عنوان ارزش افزوده دریافت می شود که از این مبلغ یک درصد باید به حوزه سلامت اختصاص یابد اما در سال گذشته ۲۵ درصد از یک درصد پرداخت شده است.

بوستانی ادامه داد: بدهی‌های سنگینی داریم که به دلیل تفاوت درآمد و هزینه‌ها است. روزانه ۷ تا ۷.۵ میلیارد تومان هزینه خدمات بیشتری نسبت به درآمد داریم یعنی روزانه ۷ تا ۷.۵ میلیارد تومان ضرر به بار می‌آید و اگر یک سازمان اقتصادی بودیم بیمارستان باید تعطیل می‌شد ولی ما خدمات سلامت ارائه می‌دهیم. این وضعیت ضرر مالی، به دلیل تعرفه پایین است که منجر به بدهکاری شده است.

تلاش برای راه اندازی بیمارستان‌های آموزشی بیشتر

وی در پاسخ به سوالی پیرامون شلوغی بیمارستان‌ها و وجود برخی انتقادات از سوی بیماران اظهار کرد:  میزان مراجعه بیماران به بیمارستان‌های آموزشی زیاد است. در برخی اورژانس‌ها به علت شلوغی، پرستار نمی‌تواند بالای سر بیمار برود.

به گفته بوستانی تنش و انتظار زیاد است اگر بیماری توان مالی بیشتری داشته باشد به سمت مراکزی می رود که خدمات با کیفیت بالاتری ارائه می‌دهند.هم اکنون هم رئیس جمهوری و هم استاندار خوزستان پزشک هستند  و حوزه سلامت را می‌شناسند که همین امر نقطه عطفی است.

بیمارستان ابوذر از نظر جمعیت بیماران درحال انفجار است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: بیمارستانی وجود ندارد که بتواند خدمات بیمارستان بقایی ۲ را انجام بدهد. همچنین بیمارستان ابوذر از نظر تعداد بیماران در حال انفجار است اگرچه خدمات بیمارستان رازی و نقش آن در زمان بیماری کرونا قابل کتمان نیست همچنین نقش بیمارستان سوانح و سوختگی آیت‌الله طالقانی هم در جنوب غرب بسیار حائز اهمیت می باشد.

 

آمار تصادفات در خوزستان دردآور است

وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه آمار تصادفات در خوزستان دردآور است، افزود: هر سه عامل وضعیت جاده‌ها، خودروها و رانندگی‌ها خوب نیست که همین امر موجب وقوع تعداد بالای تصادفات شده است.

بوستانی با بیان اینکه در حوزه گردشگری سلامت، وضعیت بد است، گفت:  بیشتر گردشگران سلامت از خوزستان وارد کشور می‌شوند اما به دلیل جاذبه‌های بیشتر استان های دیگر،  بخش عمده‌ای از گردشگران سلامت به سمت آن استان‌ها می‌روند. انتشار یا انعکاس هر خبر که موجب ناامنی می‌شود، در این زمینه تاثیرگذار است که باید به این موارد توجه شود.

وی با بیان اینکه فشار بالایی بر بیمارستان های آموزشی وارد می شود گفت: باید تلاش کنیم بیمارستان‌های آموزشی افزایش یابند.  بدهی‌های سنگینی داریم که به دلیل تفاوت درآمد و هزینه‌ها است.

این مقام مسئول تصریح کرد:اولویت نخست پرداخت به پرسنل می باشد.روزانه ۷۰ تا ۷۵ میلیارد ریال  هزینه خدمات بیشتری نسبت به درآمد داریم این وضعیت ضرر مالی، به دلیل تعرفه پایین است که منجر به بدهکاری شده است.

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار