نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری:

بخشی از درآمدهای خوزستان به جامعه معلولان اختصاص یابد

اهواز (پانا) - نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: بخشی از درآمدهای استان ثروتمند خوزستان باید به حوزه رفع مطالبات جامعه معلولان این استان اختصاص یابد.

کد مطلب: ۱۵۲۲۳۹۴
لینک کوتاه کپی شد
بخشی از درآمدهای خوزستان به جامعه معلولان اختصاص یابد

آیت‌الله سیدابوالحسن حسن‌زاده، روز یک‌شنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی معلولان در تالار کتابخانه مرکزی اهواز بیان کرد: استان خوزستان در حوزه تامین نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و محصولات کشاورزی سرآمد است و بخشی از این درآمد برای مطالبات به‌حق معلولان از جمله تامین مسکن و متناسب‌سازی معابر باید اختصاص یابد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون تردد بسیاری از پیاده‌روها حتی برای افرادی که دارای معلولیت نیستند نیز مشکل‌ساز است و به دلیل اختلاف سطح، ترجیح می‌دهند از آن استفاده نکنند.

آیت‌الله حسن‌زاده گفت: مبلمان شهری به‌گونه‌ای باید طراحی شود تا شهروندان دارای معلولیت نیز به راحتی از آن استفاده کنند.

وی اظهار کرد: معلولان دارای همت و اراده بلندی هستند که باید در راه شکوفایی خلاقیت و استعداد از آن استفاده کنند که نتیجه این کار، فعالیت و مشارکت بیشتر در عرصه‌های اجتماعی خواهد بود.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: از اهتمام مسئولان اداره کل آموزش و پرورش خوزستان و اداره آموزش و پرورش استثنایی استان برای توجه به دانش‌آموزان دارای معلولیت تشکر می‌کنم. آموزش در دوره ابتدایی و متوسطه برای این قشر از جامعه در مدارس استثنایی، فرصت ادامه تحصیل را برای آنان هموارتر می‌کند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود افزود:‌ تمام معلولان، امکان داشتن یک حرفه و شغل را دارند اما مساله آن است که باید در شغلی مناسب با توانمندی‌های خود مشغول به کار شوند

نوع نگاه به جامعه معلول را تغییر دهیم

سیدمحمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان نیز در این مراسم بیان کرد: مفهوم معلولیت با گذر زمان تغییر کرده‌ و امروزه کسی نباید به جامعه معلول با ترحم نگاه کند.

به گفته وی باید نوع نگاه به جامعه معلول را تغییر دهیم. معلولان دارای توانمندی‌های بسیار در حوزه‌های علمی، هنری و ورزشی هستند.

موالی‌زاده ادامه داد: نگاه ترحم‌آمیز به این قشر از جامعه نشان‌دهنده آن است که شخص، درک درستی از مسائل ندارد؛ چراکه همگی می‌دانیم معلولیت، امری اختیاری و انتخابی نیست و در نتیجه برخی دلایل پزشکی و یا شرایط خاص ایجاد شده است.

استاندار خوزستان یادآور شد: اگر به توانمندی‌های معلولان پرداخته شود قطعا شاهد شکوفایی استعدادهای آنان خواهیم بود. همانطور که در حال حاضر جامعه معلول و جانبار ما در عرصه‌های مختلف ورزشی، پرچم جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز در می‌آورند.

بیش از ۱۰ درصد افراد جامعه دارای معلولیت هستند

مهران کریمیان، مدیرکل بهزیستی استان خوزستان نیز با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ درصد افراد جامعه دارای معلولیت هستند، افزود: این افراد در تمام عرصه‌های علمی، ورزشی و هنری عملکرد درخشانی دارند و در میادین بین‌المللی بارها پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بالا برده‌اند. جامعه توانخواه و معلول به دلیل همت بلند خود الگویی برای همه افراد جامعه هستند.

 وی ادامه داد: معلولان تحت پوشش، مطالبات به‌حقی دارند که یکی از مهمترین درخواست‌های آنان مناسب‌سازی اماکن، پیاده‌روها و پارک‌ها برای تردد و فعالیت اجتماعی آن‌ها است.

کریمیان خاطرنشان کرد: بسیاری از خیابان‌ها برای تردد معلولان و حتی سالمندان مناسب نیست که انتظار داریم این مساله از طریق شهرداری‌ها و دستگاه‌های مسئول پیگیری شود.

وی ادامه داد: درحال حاضر بیش از یک میلیون و ۵۷۷ هزار در سطح کشور دارای پرونده در بهزیستی هستند. از این تعداد ۱۰۶هزار و ۶۱۳ نفر معادل۶.۷ درصد در بهزیستی خوزستان هستند.۸۳هزار و ۳۴۴ خانواده مستمری دریافت می کنند و به مابقی خدمات جانبی مانند عصا و ویلچر ارائه می شود.

کریمیان بیان کرد: در بین انواع معلولیت‌ها، معلولیت جسمی- حرکتی بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده‌اند.لازم به ذکر است که به معلولان شدید حق پرستاری نیز پرداخت می شود. در استان خوزستان ۱۰هزار و ۶۹۷ نفر حق پرستاری می گرند و ۱۱هزار معلول دیگر نیز متقاضی دریافت حق پرستاری هستند.

وی ادامه داد: در استان خوزستان ۴۴ مرکز و خانه شبانه روزی برای نگهداری از معلولان داریم که ۲هزار و ۳۵ نفر سالمند، معلول جسمی-ذهنی و بیماران روانی در این مراکز از خدمات بهره می برند.

کریمیان با بیان اینکه ۱۸مرکز خدمات توانبخشی در منزل در استان خوزستان وجود دارد، گفت: ۱۰۰ مرکز حرفه آموزی و مهارت‌آموزی برای جامعه اوتیسم، نابینا، ناشنوا و سایر معلولان وجود دارد که این مراکز روزانه میزبان ۴هزار و ۷۳۵ نفر هستند.

به گفته وی طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه با هدف حمایت از جامعه معلول روستایی و با همکاری دهیاری‌ها، شوراها و معتمدین روستاها درحال انجام است. ۲۷هزار و ۹۱۳ معلول روستایی از خدمات توانبخشی استفاده می کنند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان اظهار کرد: یکی از اقدامات انجام شده پیشگیری از بروز معلولیت‌ها است. در تمام زایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها با کمک همکاران غربالگری شنوایی برای نوزادان انجام می شود تا اگر نوزادی دارای مشکل شنوایی باششد بلافاصله اقدامات لازم صورت گیرد.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات خوب انجام شده در خوزستان راه انداری مرکز کاشت حلزون شنوایی است. در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ برای تعداد ۳۴۳ کودک کاشت حلزون صورت گرفت.

به گفته کریمیان، در حوزه غربالگری بینایی نیز با همکاری آموزش و پرورش اقدامات خوبی صورت گرفته است و تمام کودکان ۳ تا ۶ سال را غربالگری بینایی می کنیم تا اگر کودکی دارای مشکل باشد بلافاصله برای درمان اقدامات صورت گیرد.

وی در پایان یادآور شد: در یک سال گذشته ۶۲میلیارد ریال وسایل توانبخشی ازجمله عصا، ویلچر و سمعک برای افراد معلول تهیه شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار