رئیس شورای شهر مشهد در آیین آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی:
وجود بارگاه منور رضوی و آرامگاه فردوسی ظرفیت کم نظیری برای مشهد ایجاد کرده است
مشهد(پانا)- رئیس شورای شهر مشهد در آیین آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی گفت: در کنار هویت بارز و برجسته مشهد که وجود بارگاه منور رضوی است، باید به هویت فرهنگی- ملی خود یعنی حکیم ابوالقاسم فردوسی نیز توجه کنیم چرا که این دو ظرفیت ارزشمند، فرصت خوب و کم نظیری برای مشهد ایجاد کرده است.
محمدرضا حیدری عصر امروز در آیین اختتامیه نخستین دوره آموزش مربیان و آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد، اظهارکرد: شورای پنجم با توجه به رویکردها و برنامه های اعلامی خود به شهروندان در زمان انتخابات، بر این باور است که موفقیت در شهر جدا از فعالیت های حوزه های عمرانی و کالبدی، وابسته به حوزه فرهنگی نیز بوده که باید روی آن سرمایهگذاری کرد و توجه ویژه داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه حکیم ابوالقاسم فردوسی، بعنوان نماد هویتی و تمدنی ایران زمین، سرمایهای ملموس و عینی دارد که برای ما به یادگار مانده و آن آرامگاه فردوسی است، گفت: متاسفانه طی سالیان طولانی فضای بیرونی آرامگاه شرایط بسیار نامناسبی داشت که به هیچ وجه زیبنده و در شان حکیم توس نبود؛ شورای پنجم با ایجاد کمیسیون ویژه توسعه و عمران توس، پرداختن به این محدوده را به شکل ویژه در دستورکار خود قرارداد، در حالی که ماموریت ذاتی ما نبود.
حیدری افزود: طرح بازپیرایی جلوخان آرامگاه فردوسی در حال حاضر با اعتبار مصوب ۳۰ میلیارد تومان در حال اجراست، کار معطل ماندهای که در این دوره عهدهدار اجرای آن شدیم و در چنین شرایط سخت اقتصادی عملیات عمرانی آن با قوت در حال انجام است.
رئیس شورای شهر مشهد مقدس خاطرنشان کرد: در کنار این میراث ملموس و عینی، از میراث معنوی، ماندگار، فرهنگی و اثربخش فردوسی نیز غافل نشدیم و مصداق این مدعا را امروز شاهدیم که با همت معلمان عزیز اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد و در ذیل آن معاونت گردشگری و زیارت این سازمان، تلاشهای بسیاری برای اجرایی شدن زنگ شاهنامه در مدارس داشتند، گفت: تفاهمنامه منعقد شده میان مدیریت شهری مشهد و آموزش و پرورش نشاندهنده عزم جدی ما در توجه به مسائل فرهنگی و هویتی شهر، در کنار هویت شاخص دینی و مذهبی مشهدالرضا (ع) است.
حیدری تاکید کرد: در کنار هویت بارز و برجسته مشهد که وجود بارگاه منور رضوی است، باید به هویت فرهنگی- ملی خود یعنی حکیم ابوالقاسم فردوسی نیز توجه کنیم چرا که این دو ظرفیت ارزشمند، فرصت خوب و کم نظیری برای مشهد ایجاد کرده است.
وی در ادامه صحبت خود از تعامل خوب شکل گرفته بین شورای شهر و شهرداری مشهد با اداره کل آموزش و پرورش استان سخن گفت و اظهار کرد: جدای از زنگ شاهنامه، تفاهمنامه دیگری نیز در قالب شهر یادگیرنده به همت معاونت برنامهریزی شهرداری با آموزش و پرورش شکل گرفته که با اعتبار شش میلیارد تومانی پیشبینی شده از سوی شورای شهر، تا سال ۱۴۰۰ بتوانیم از مشهد بعنوان شهر بدون بیسواد یاد کنیم.
حیدری با بیان اینکه تعامل و همافزایی یکی از شاخصترین رویکردهای شورای پنجم است، افزود: اتفاق میمون و مبارکی که امروز شاهد آن هستیم، ثمره همین رویکرد و همکاری شورای شهر، شهرداری، آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
رئیس شورای شهر مشهد با خطاب قراردادن معلمان زحمتکش و پرتلاش که عهدهدار زنگ شاهنامه در مدارس هستند، گفت: از شما عزیزان تقاضا داریم، این تجربه نو و حرکت جدید در حوزه آموزش را با جدیت پیگیری کنید تا نتایج عینی و ملوس و مبارکی را شاهد باشیم.
حیدری با بیان اینکه توجه به الزامات و باید و نبایدها در شروع هر طرحی بسیار مهم و ضروری است، خاطرنشان کرد: در بعد روشها و شیوههای آموزشی باید به مقولههایی چون هنر قصه، داستان، کارهای عروسکی و شادی و نشاط توجه ویژهای شود و بتوان آثار این آموزشها را در خانوادهها و فضای شهر ببینیم.
وی افزود: امیدواریم این حرکت نوپا و تازه شکلگرفته با قوت دنبال شود تا در آینده نیز شاهد تداوم پرشور آن باشیم.
حیدری در پایان از عزم جدی شورای شهر و شهرداری برای توسعه این جریان فرهنگی در مشهد خبر داد و اظهار کرد: مدیریت شهری با این اقدام خود، انجام وظیفه کرده و امیدواریم بهره آن را در فضای زندگی و در عرصه روابط اجتماعی با گسترش مهربانی، مدارا و همزیستی مسالمتآمیز مشاهده کنیم و پیامی امیدبخش از این مرز و بوم به سایر کشورها ارسال کنیم تا شرایط خوبی برای مردم خود رقم بزنیم.
ارسال دیدگاه