آیین نوروز در استان خراسان رضوی
مشهد(پانا)- استان خراسان رضوی محل زندگی اقوام گوناگونی است. هر شهر و منطقهای آداب و رسوم نوروزی مخصوص به خود دارد. مردم استان خراسان رضوی نیز مانند دیگر هموطنان ایرانی، نوروز را جشن میگیرند.

رسم خانه تکانی در بین مردم خراسان رضوی به خصوص در روستاها، بر مبنای تعاون و همکاری است. اغلب همسایهها وخانوادهها به کمک هم می آیند و منازل یکدیگر را به نوبت تمیز میکنند.
پخت نان و انواع شیرینی
در خانوادههای خراسانی به ویژه در روستاها رسم است که دو یا سه روز قبل از تحویل سال نو مقدار زیادی نان خانگی بپزند.آنان معتقدند که در موقع تحویل سال سفره هر خانهای باید پر از نان باشد تا برکت در سال جدید روانه زندگی آنها شود. در روستاها اغلب زنان خراسانی قبل از عید نوروز نان و انواع شیرینی محلی را برای سیزده روز نوروز میپزند و معتقدند در این ایام نباید نان از بیرون خریده شود.
خراسانیها در ایام نوروز با انواع شیرینیهای بازاری و خانگی مانند باقلوا، لوز، نیم شکر، نقل، مسقطی، بهشتی، حاجی بادام، گز، راحت الحلقوم، پشمک، نان بادامی، نان نخودی، نان تاج، نان کرمی، ساق عروس، بادبزنی، نان شیر مرغ، نازک نارنجی، نان خامهای، نارنجک، آجیل و میوه از میهمانان خود پذیرایی میکنند.
چیدن سفره هفت سین
مردم خون گرم خراسان رضوی برای چیدن سفره هفت سین از خلاقیت بی نظیری برخوردار هستند. آنها برای چیدن هفت سین از قرآن، دو لاله، آیینه، عسل، یک تکه نان، سمنو،سیب، سبزه و یک کاسه آب که درون آن یک نارنج قرار گرفته، استفاده می کنند.
نوشیدن آب جوجه خروس
جمعی از اهالی خراسان رضوی معتقدند که قبل از لحظه تحویل سال باید یک لیوان آب جوجه خروس یا شیر بنوشند تا در طی سال پوست درخشانی داشته باشند.
در استان خراسان رضوی مردم بسیار علاقمند و پایبند به آداب و رسوم عید نوروز هستند. مردم این استان چند روز متوالی دست از کار میکشند. تمام وقت خود را صرف جشن گرفتن، تفریح و سرگرمی میکنند تا سالی پر از شادی و سلامتی داشته باشند.
ارسال دیدگاه