رئیس کمیسیون آموزش مجلس:

مجلس حامی شرکت‌های دانش‌بنیان است

مشهد (پانا) - رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و لزوم حمایت از واحدهای فناور در این شرایط دشوار گفت: هدف مجلس این است که دست تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان را بگیرد و آن‌ها را در مسیر رشد خود همراهی و پشتیبانی کند

کد مطلب: ۱۵۴۶۰۶۲
لینک کوتاه کپی شد
مجلس حامی شرکت‌های دانش‌بنیان است

نشست صمیمانه مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان با حضور حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش، فناوری و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، و جمعی از اعضای مجمع نمایندگان استان برگزار شد. در این نشست، بر اهمیت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش آن‌ها در پیشرفت علمی و اقتصادی کشور تأکید شد.

علیرضا منادی به نقش برجسته استان خراسان در ایجاد طرح‌های خلاقانه و نوآورانه در زمینه‌های مختلف اشاره کرد و افزود: طرح‌های دانش‌بنیان از این پارک آغاز شده و از صنایع غذایی و کشاورزی تا زیست‌بوم معدنی، همه از همینجا شکل گرفته است.

منادی همچنین به پیش‌بینی بانک جهانی برای ایران در پنج سال آینده اشاره کرد و گفت: کشور بیش از ۸ درصد پیشرفت علمی خواهد داشت. این پیشرفت عمدتاً از طریق ارتقای بهره‌وری در شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد بود که هیچ‌گاه متوقف نمی‌شوند و همواره به دنبال نوآوری و پیشرفت هستند.

وی همچنین به دستاوردهای اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تولید واکسن و تأمین نیازهای پزشکی در شرایط بحرانی اشاره کرد و تأکید کرد: مجلس در راستای تسهیل‌گری و تصویب قوانین جدید برای حمایت از این شرکت‌ها گام برخواهد داشت.

در ادامه مشاور وزیر علوم، از تصویب قانون جدید ۱۰ درصد مشوق پارک‌ها خبر داد و گفت: بر اساس آن، از ۵۰ درصد ظرفیت اعتباری معاونت علمی‌فناوری ریاست‌جمهوری، ۱۰ درصد به‌طور خاص به وزارت علوم اختصاص یافته است.

 احسان عظیمی‌راد افزود: این قانون به‌ویژه در تسهیل‌گری برای پارک‌های علم و فناوری و حمایت از آن‌ها مؤثر خواهد بود و به رشد اعتبار پارک‌ها کمک خواهد کرد.

 رئیس پارک علم و فناوری خراسان، نیز با اشاره به حضور بیش از ۴۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان استان در این پارک، گفت: امروز بیش از ۳۰ شرکت از این استان در لبه دانش جهانی هستند و صادرات آن‌ها بر تولید ناخالص ملی کشور تأثیرگذار است.

علی اسماعیلی همچنین به دستاوردهای اخیر شرکت‌های پارک در نمایشگاه فناوری و نوآوری اشاره کرد و گفت: ۷۰ شرکت از خراسان در این نمایشگاه شرکت کردند و موفق شدند بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به‌دست آورند.

اسماعیلی به چالش‌های مالی و نقدینگی که شرکت‌های دانش‌بنیان با آن مواجه هستند اشاره و اظهار کرد : تسهیل‌گری و سرمایه‌گذاری بیشتر در تحقیق و توسعه می‌تواند به رشد و پیشرفت این شرکت‌ها کمک کند.

او همچنین پیش‌بینی کرد پارک علم و فناوری خراسان در پنج سال آینده به صادرات یک میلیارد دلاری خواهد رسید و افزود: در حال حاضر، ارزش ذاتی اراضی پارک خراسان به ۱۵ میلیارد دلار رسیده است و این پارک ظرفیت بالایی برای رشد و توسعه در آینده دارد.

گفتنی است در این نشست به‌طور کلی بر اهمیت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیل‌گری در روند رشد آن‌ها، و استفاده از ظرفیت‌های این شرکت‌ها برای پیشرفت علمی و اقتصادی کشور و بر لزوم افزایش سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و همکاری نزدیک نهادهای مختلف علمی و فناوری برای دستیابی به اهداف بلندمدت تأکید شد.

خبرنگار : زهرا زراعت کار

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار