وزیر صنعت، معدن و تجارت:
۵۳ درصد از معادن خراسان رضوی غیرفعال هستند
مشهد (پانا) - وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به پایین بودن سهم خراسان رضوی از میانگین سرمایهگذاری صنعتی کشور گفت: این استان ظرفیتهای قابلتوجهی در حوزه معدن دارد اما ۵۳ درصد از معادن آن غیرفعال هستند.

در نشست فعالان اقتصادی خراسان رضوی با وزیر صنعت، معدن و تجارت، مشکلات حوزه صنعت، معدن و تجارت استان از جمله پایین بودن سهم سرمایهگذاری صنعتی، غیرفعال بودن بخشی از معادن و چالشهای تأمین ارز و تسهیلات بررسی شد.
محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به چالشهای مربوط به تأمین مالی تولیدکنندگان، اعلام کرد: بسته تسهیلاتی ۲۰۰ همتی برای حمایت از تولید در استانها در نظر گرفته شده که تاکنون ۵۰ همت آن اختصاص یافته است. با این حال نرخ تورم باعث شده این افزایش پرداختی، تأثیر ملموسی در بخش تولید نداشته باشد.
یکی از موضوعات مطرحشده در این نشست، مشکلات مربوط به سیاستهای ارزی و تجارت خارجی بود که وزیر صمت در این باره گفت: در این دولت، تعرفه ۸۷ درصد از کالاهای صادراتی به کشورهای دیگر صفر شده تا موانع تجارت کاهش یابد.
وی همچنین بر لزوم پیگیری فعالان اقتصادی برای رفع موانع واردات سنگآهن از افغانستان تأکید کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به پایین بودن سهم خراسان رضوی از میانگین سرمایهگذاری صنعتی کشور گفت: این استان ظرفیتهای قابلتوجهی در حوزه معدن دارد اما ۵۳ درصد از معادن آن غیرفعال هستند.
وی از تفویض بخشی از اختیارات شورای عالی معادن به استاندار استان برای تسریع در احیای معادن غیرفعال خبر داد.
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز با اشاره به پایین بودن سرانه درآمدی استان نسبت به میانگین کشوری، خواستار سرمایهگذاری بیشتر در صنایع بزرگ شد.
مظفری گفت: ۸۵ درصد سرمایهگذاری صنعتی استان متعلق به بخش خصوصی است اما نبود صنایع بزرگ باعث شده این سرمایهگذاریها تأثیر محسوسی بر اقتصاد استان نداشته باشد.
در ادامه این نشست، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ضرورت حذف قیمتگذاریهای دستوری در بخش صنعت از تشکیل کمیتهای برای بررسی تأثیر قطع انرژی بر تولید خبر داد.
نصرالله پژمانفر گفت: برخی دستگاههای دولتی همچنان تجهیزات خارجی را به نمونههای داخلی ترجیح میدهند در حالی که تولید داخل، پیشرفتهای زیادی داشته است.
وی با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت: هزینه انتقال هر لیتر آب ۵ دلار برآورد شده اما هنوز برنامه روشنی برای تأمین امنیت این پروژه وجود ندارد.
در پایان این نشست، فعالان اقتصادی خراسان رضوی خواستار اصلاح سیاستهای صنعتی، افزایش حمایت از تولید داخلی و اجرای برنامههای عملیاتی برای توسعه صنایع و معادن استان شدند.
ارسال دیدگاه