رئیس مجلس شورای اسلامی:

تمرکززدایی و کوچک‌سازی دولت به عنوان اولویت نخست تعیین شده است

تربت حیدریه (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی، به بررسی چالش‌های مدیریتی کشور پرداخت و گفت یکی از بزرگ‌ترین آفت‌های مدیریت در کشور، تمرکز در تصمیم‌گیری‌هاست و در برنامه هفتم توسعه، تمرکززدایی و کوچک‌سازی دولت به عنوان اولویت نخست تعیین شده است.

کد مطلب: ۱۵۳۰۴۳۳
لینک کوتاه کپی شد
تمرکززدایی و کوچک‌سازی دولت به عنوان اولویت نخست تعیین شده است

جلسه شورای برنامه‌ریزی استان خراسان رضوی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر ورزش و جوانان، استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران کل و مسئولین شهرستان در محل فرمانداری تربت حیدریه برگزار شد.

محمدباقر قالیباف در این جلسه با اشاره به نارضایتی مردم از نوع تصمیم‌گیری‌های مدیران، به ویژه در حوزه اقتصادی، تصریح کرد: این گلایه‌ها نشان‌دهنده این است که نتوانسته‌ایم وظایف خود را به درستی انجام دهیم.

 وی همچنین به مشکلات تأمین انرژی اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه کشور ما در زمینه انرژی رتبه‌های اول و دوم را دارد، اما در تابستان با کمبود برق و در زمستان با کمبود گاز مواجه هستیم. رفع این معضل نیازمند مدیریت قوی و کارآمد است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم، هرگونه خرید خدمت و تولید خدمات دولتی ممنوع اعلام شده است. در عوض، تولید خدمات باید به شدت به بخش خصوصی واگذار شود.

وی بر لزوم واگذاری برخی اختیارات به استان‌ها و شهرستان‌ها تأکید کرد و گفت: طرح مولدسازی یکی از اولویت‌های اصلی ماست که می‌تواند به راحتی درآمدهای چند برابری از اعتبارات تملک دارایی برای استان‌ها ایجاد کند.

قالیباف همچنین به پروژه‌های نیمه‌تمام کشور اشاره کرد و افزود: این پروژه‌ها که بیش از یک دهه به دلیل کمبود اعتبارات معطل مانده‌اند، باید در قالب طرح مولدسازی احیا شوند.

وی به مدیران توصیه کرد که زمان و انرژی صرف شده برای اختصاص ردیف و بودجه را به همان اندازه برای طرح مولدسازی نیز صرف کنند تا نتایج قابل قبولی حاصل شود.

در ادامه جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور در اظهاراتی تأکید کرد:خراسان رضوی به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های معادن آهن و فولاد در ایران شناخته می‌شود. با این حال، این استان به دلیل پدیده خام‌فروشی، در زمینه اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده با چالش‌های جدی روبه‌رو است.

سید محمد اتابک در ادامه گفت: اگر بتوانیم اعتبارات را به طور متمرکز در پروژه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم، قطعاً نتایج بهتری به دست خواهیم آورد.

وی همچنین به مزیت‌های قابل توجه استان در حوزه معادن اشاره کرد و افزود: اشتغال معادن در خراسان رضوی بالا است، اما درصد آن در ارزش افزوده به دلیل خام‌فروشی پایین است. بنابراین، نیاز است که در زمینه فرآوری سرمایه‌گذاری بیشتری صورت گیرد.

وزیر صمت با اشاره به معدن سنگان خواف، یکی از بزرگ‌ترین معادن این استان، تصریح کرد: اگر بتوانیم زنجیره تولید و ارزش افزوده را به طور کامل در استان ایجاد کنیم، شاهد بازدهی خوبی در اشتغال نسبت به سرمایه‌گذاری در معادن خواهیم بود.

در ادامه جلسه شورای برنامه‌ریزی استان خراسان رضوی،  وزیر ورزش و جوانان نیز به ارائه آمارهایی از وضعیت فضای ورزشی خراسان رضوی پرداخت. 

احمد دنیا مالی اعلام کرد: در حال حاضر این استان دارای پنج میلیون و ۸۰ هزار متر مربع فضای ورزشی است و با سرانه ورزشی ۷۹ سانتیمتر، پس از تهران در رتبه دوم قرار دارد.

وی همچنین به مقایسه سرانه ورزشی استان‌ها پرداخت و گفت: در برخی استان‌ها مانند البرز، سرانه ورزشی ۵۹ سانتیمتر است، در حالی که در استان‌هایی نظیر کهکیلویه و بویراحمد این عدد به ۱۱۵ سانتیمتر می‌رسد.

وی در پایان با اشاره به برنامه هفتم توسعه، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است که فضای آموزشی ورزشی را به یک متر برسانیم. همچنین، طرح آمایش مکان‌های ورزشی را بر اساس توازن و پراکندگی جمعیت تسریع کرده‌ایم و امیدواریم ظرف دو ماه آینده این طرح به اتمام برسد.

در ادامه جلسه استاندار خراسان رضوی بر لزوم تکمیل زنجیره تولید و ارزش افزوده در این استان تاکید کرد .

 غلامحسین مظفری با اشاره به اینکه ۳۲ درصد محصول کنسانتره کارخانه‌های فولاد از سنگان خواف تامین می‌شود، گفت: ضروری است که زنجیره تولید و ارزش افزوده در خراسان رضوی به طور کامل شکل گیرد.

مظفری با بیان اینکه خراسان رضوی ۸ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده و سهم این استان از تولید ناخالص داخلی ۵.۵ درصد و سهم بودجه‌اش ۶ درصد است، افزود: این ارقام با شاخص‌های سازمان برنامه و بودجه همخوانی ندارد و امیدواریم بتوانیم سهم استان را ارتقا دهیم.

وی همچنین به معادن غنی خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۶.۵ درصد معادن کشور متعلق به این استان است و باید از این ظرفیت بهره‌برداری کنیم.

استاندار از وزیر صنعت خواست تا در راستای تکمیل زنجیره تولید و ارزش افزوده همکاری لازم را داشته باشد.

در ادامه، مظفری به جایگاه خراسان رضوی در حوزه مولدسازی اشاره کرد و افزود: این استان رتبه دوم کشور را در مولدسازی دارد، اما مهلت شش ماهه برای پروژه‌های مولدسازی کوتاه است. امیدواریم با انجام کارهای کارشناسی، این مدت به یک سال افزایش یابد.

در ادامه رئیس شورای برنامه‌ریزی خراسان رضوی، اعلام کرد که پروژه‌های ملی استان به اولویت‌بندی نیاز دارند و برای تکمیل آن‌ها به ۵۵۰ همت اعتبار نیاز است.

محمد حسینی در این جلسه اظهار داشت: باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا خراسان رضوی بتواند نقش مؤثری در توسعه ملی و منطقه‌ای ایفا کند. 

وی افزود: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که استان با نیازمندی‌های زیادی در حوزه پروژه‌های زیرساختی مواجه است. ما پروژه‌های زیرساختی مهم ملی را اولویت‌بندی کرده‌ایم که مجموع اعتبار مورد نیاز آن‌ها بالغ بر ۵۵۰ همت خواهد بود.

رئیس شورای برنامه‌ریزی خراسان رضوی همچنین اشاره کرد: از این مقدار، ۴۱۰ همت می‌تواند با مشارکت بخش خصوصی تأمین شود، در حالی که ۱۵۰ همت دیگر باید از محل اعتبارات عمومی و دولتی تأمین گردد.

حسینی در پایان خاطرنشان کرد:برای پروژه‌های دارای اولویت در دو سال آینده، به ۴۵ همت اعتبار نیاز است که شامل ۱۰ همت برای عملیات استانی و ۳۵ همت برای عملیات ملی می‌شود.

در پایان جلسه معاون استاندار و فرماندار ویژه این شهرستان، ضمن بیان گوشه‌ای از مصوبات صورت گرفته؛ بر ظرفیت‌های موجود در حوزه صنعت و ورزش، بر لزوم اتخاذ تصمیمات مؤثر تأکید کرد.

مجتبی شجاعی در این جلسه با بیان اینکه گنجایش دو شهرک صنعتی تقریباً به اتمام رسیده است، از افزایش تقاضا برای حضور در واحدهای صنعتی و ایجاد واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی شماره ۳ ویژه کانون‌های غیر فلزی خبر داد و افزود: ما در بانک زمین آماده‌ایم و حتی اقدام به خرید مکان کرده‌ایم؛ اما برای پیشبرد این پروژه‌ها نیاز به مصوبه‌ای از جنس یک تصمیم داریم.

معاون استاندار همچنین به تکمیل و راه‌اندازی شهرک صنعتی شهرستان زاوه اشاره کرد و گفت: تأمین تسهیلات لازم برای این پروژه‌ها پیش‌بینی شده است.

در ادامه، شجاعی به تعداد بالای جانبازان در شهرستان تربت حیدریه اشاره کرد و گفت: این شهرستان پس از مشهد مقدس بیشترین جانباز را در استان دارد و متقاضیان زیادی برای احداث سالن ۲۵۰۰ متری ویژه معلولین، خوابگاه ورزشی، گود زورخانه، سالن ورزشی ویژه بانوان و تکمیل برخی پروژه‌های حوزه ورزش و جوانان وجود دارد.

در بخش دیگری از این جلسه، شجاعی به حوزه وزارت نیرو نیز پرداخت و بر ضرورت تکمیل تصفیه‌خانه تربت حیدریه، و بهسازی شبکه آب شرب شهری و روستایی که از اهمیت بالایی در تأمین آب شرب برخوردار است، تأکید کرد.

این جلسه نشان‌دهنده عزم جدی مسئولان برای توسعه زیرساخت‌ها و بهبود کیفیت زندگی مردم شهرستان تربت حیدریه بود و امید می‌رود با اتخاذ تصمیمات مناسب، گام‌های مؤثری در راستای تحقق این اهداف برداشته شود.

خبرنگار : مهشید مسعودنژاد

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار