سخنگوی وزارت امور خارجه:

ایران، ریاست شورای وزیران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در سال ۲۰۲۵ را بر عهده گرفت

مشهد (پانا) - سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از ریاست کشور ایران در سال ۲۰۲۵ بر سازمان همکاری اقتصادی (اکو) خبر داد و این سازمان را مبتنی بر مراودات اقتصادی بین کشورهای عضو خواند.

کد مطلب: ۱۵۲۳۰۵۹
لینک کوتاه کپی شد

اسماعیل بقایی در حاشیه بیست و هشتمین اجلاس شورای وزیران کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در جمع خبرنگاران گفت: این اجلاسیه از دیروز در حال برگزاری است. روز گذشته اجلاس کارشناسان ارشد بود و امروز اجلاس وزرای امور خارجه کشور‌های عضو است.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: سازمان همکاری‌های اقتصادی یا اکو متشکل از ۱۰ کشور بوده و یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های اقتصادی است. این سازمان در دهه ۴۰ شمسی ایجاد و در دهه ۸۰ شمسی تجدید شد؛ بنابراین از نظر سابقه کاری و اهمیت، مهم‌ترین سازمان همکاری‌های اقتصادی برای ایران و منطقه و یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های اقتصادی در سطح دنیا است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ایران در سال ۲۰۲۴ ریاست شورای وزیران را عهده‌دار بود و این اجلاس به نوعی جمع‌بندی اقدامات، تلاش‌ها و ابتکارات ایران در این یک سال و سازماندهی و برنامه‌ریزی برای کار‌هایی بوده که قرار است در سال آینده انجام شود.

وی اضافه کرد: مجموعه اقدامات و برنامه‌هایی که این سازمان قرار است در سال‌های آینده انجام دهد در جلسه کارشناسی دیروز بررسی شد و امروز قرار است یک بیانیه پایانی داشته باشیم که دستورالعمل ادامه مسیر در سال‌های آتی خواهد بود.

بقایی در خصوص تأثیر تحولات منطقه بر اکو عنوان کرد: سازمان همکاری‌های اقتصادی، کار خود را انجام می‌دهد و سازمانی با رویکرد و هدف اقتصادی با هدف گسترش مراودات اقتصادی بین کشور‌های عضو، تقویت رفاه و بهبود وضعیت اقتصادی مردمان این منطقه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: هر سازمان منطقه‌ای که بتواند هم از لحاظ ایجاد هنجار‌های جدید و هم از جهت بالفعل‌سازی ظرفیت‌های بالقوه کشور‌های عضو خود فعالیت کند در بهبود شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی تاثیر دارد و به نوعی مقابله‌کردن با برخی روند‌های مربوط به یک‌جانبه‌گرایی است.

وی در خصوص تاثیر پیروزی ترامپ بر اکو تصریح کرد: سازمان همکاری‌های اقتصادی با یک سبقه چهار - پنج‌دهه‌ای فعالیت می‌کند و کشور‌های عضو، خودشان فارغ از بحث‌هایی که در سطح بین‌المللی مطرح بوده، تصمیم می‌گیرند. طبیعی است کشور‌ها می‌دانند چگونه خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.

بقایی در خصوص دستاورد سفر دکتر عراقچی به ترکیه گفت: گفت‌و‌گو‌های دکتر عراقچی با همتایان خود در سوریه و ترکیه بسیار مهم است؛ زیرا به سوریه، پیام روشن جمهوری اسلامی ایران در خصوص حمایت قاطع ما از این کشور در برابر تروریسم را اعلام کردند و از نزدیک در جریان آخرین تحولات قرار گرفتند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در ترکیه نیز صحبت‌های صریح و مهمی با وزیر خارجه انجام شد. این موضوع مهم است که همه کشور‌های منطقه به این جمع‌بندی برسند و رسیدند که تروریسم، یک بیماری مسری است و در هیچ نقطه‌ای متوقف نمی‌شود و در صورتی که کشور‌ها همکاری و مشارکت نکنند، قطعاً همه از این ناحیه متأثر خواهند شد.

بقایی با بیان اینکه میزبانی مشهد بسیار مهم است، عنوان کرد: این یکی از رویکرد‌های مهم وزارت خارجه است تا بتوانیم ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش‌های مختلف کشورمان را به دنیا نشان دهیم. این اولین نشست در سطح وزرا است که در مکانی غیر از پایتخت برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: مشهد از هر جهت برای ما جایگاه ویژه و مقدسی دارد. ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی مشهد نمونه است. امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت‌های بین‌المللی برای شناساندن توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شهر‌های مختلف کشورمان به دنیا بیشتر استفاده کنیم.

حجم فایل ویدیویی : ۳.۹۱M مدت زمان فایل ویدیویی : ۰۰:۰۰:۴۱ دانلود فایل
خبرنگار : محدثه رمضانی ، یلدا توکلی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار